← Tilbage til Pumper kategori

WMFTG tekniske papir viser, hvordan man skærer energiforbrug i papirfremstillingsindustrien

reducere energiforbruget papirindustrien

Et nyt teknisk papir produceret af Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) skitserer, hvordan doseringsnøjagtigheden af ​​peristaltiske kemiske doseringspumper kan reducere energiforbruget og drivhusgasemissionerne i papirfremstillingssektoren.

Papirtørringsafsnittet forbruger det meste af energien i fremstillingsprocessen og bidrager med 68% af de samlede drivhusgasudledninger til sektoren. Imidlertid giver bedre ydelse i afvandingstrinnet potentialet for, at mindre vand opvarmes og fordampes i tørresektionen.

For at forbedre afvandingen bruges additiver til at øge dræning af papirfibre, mens indholdet af calciumcarbonat i råmaterialet også har en betydelig indflydelse på afvandingen.

Som det er beskrevet i det tekniske dokument, fandt der omfattende forsøg til at bekræfte denne tankegang sted på det nederlandske forskningscenter i Huhtamaki OY, en finsk multinational og global leder inden for støbt fiberteknologi til mad og drikkeemballering.

Fuldstændige detaljer om forsøget kan findes i det tekniske papir, og det er tilstrækkeligt at sige, at tilsætning af kalk i den våde slutning af processen viste sig at give en række betydelige fordele.

Afvejningen for enhver papirfabrik, der ønsker at vedtage denne strategi, er imidlertid, at kalk er udfordrende at arbejde med, da det har en tendens til at slå sig ned og danne klumper i suspension. Membranpumper bruges ofte til at tilføje kalk, skønt der ofte opstår vanskeligheder, da hjælpefodventiler har en tendens til at blive blokeret af kalkspredning.

Til forsøgene på Huhtamaki blev en Qdos 120, peristaltisk kemisk doseringspumpe fra Watson-Marlow Fluid Technology Group brugt til at levere kalk inden afvanding af papirmasse. Qdos-pumper leverer nøjagtig strøm på trods af ændrede procesbetingelser og kræver ikke yderligere hjælpestoffer som indløb og trykholdende ventiler.

Ved nøjagtigt at måle kalk til massen lykkedes det Huhtamaki at sænke den gennemsnitlige ovnstemperatur i løbet af forsøget. En sænkning af ovnstemperaturen på 15C korrelerer med en reduktion i energiforbruget på 3% og følgelig en reduktion i drivhusgasudledningen på 3%. Hos Huhtamaki var sådan størrelsen på de opnåede gevinster, at tilbagebetaling på Qdos-pumpen blev opnået på kun fire uger.

Det fulde tekniske papir er tilgængeligt for downloade.

www.wmftg.com

Watson-Marlow Fluid Technology Group

Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) er verdens førende inden for niche peristaltiske pumper og tilhørende væskebane teknologier til fødevare-, farmaceutiske, kemiske og miljømæssige industrier

Signatur: Platinum medlemskab

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Del via
Kopier link