← Tilbage til din meningskategori

Betydningen af ​​'gode data', når du afstemmer PID-loops

Betydningen af ​​'gode data', når du afstemmer PID-loops

- 4 mest almindelige dataindsamlings- og controllermoduler

Spørg teknikere og ingeniører om manuelt at indstille PID'er. Deres svar falder normalt ind i en af ​​tre forskellige grupper:

1) Nogle, der vil sige, at det er en "mørk kunst" og ikke vil gå fra OEM-standardparametre

2) De fleste vil beskrive fremgangsmåder, der er baseret på tilsyneladende tilfældig prøve-og-fejl

3) Meget få, der virkelig har regnet det ud

Min karriere har heldigvis tilladt mig at gnide skuldre med nok praktikere fra den sidste gruppe og med deres vejledning har jeg dyrket en liste over tuning tips, der har tjent mig godt.

Emnet for manuel loop tuning mindede mig om rådgivningstjenester jeg leverede til en Food & Beverage leverandør i Storbritannien. Det var en chokoladeproducentproducent, og som med de fleste konditorer stod denne på PID-regulatorer for at opretholde temperaturen på plantens tempererings- og enrobingsystemer.

Damien Munroe

Damien Munroe

Europæisk integration og salg, kontrolstation

quote-venstre

Det er vigtigt at fastslå årsag og virkning forholdet mellem din test og loopens respons.

Over flere måneder, der førte til min kontraktkontrol på tværs af planten, blev stadigt forværret, hvilket resulterede i et mærkbart tab i "snap", som chokolade af høj kvalitet skulle have. Noget som tilsyneladende trivielt som dårlig kontrol forårsagede planten at spilde dyre indgange og endog kassere produkt, der ikke kunne opfylde produktionsspecifikationen.

Plantearrangøren forstod, at produktionen kunne svigte ud over udpegede tolerancer i så længe, ​​før virksomheden ville lide. Under min indledende diskussion med ham lærte jeg, at glidningen i præstationen faldt sammen med en senior ingeniørs pensionering.

Han havde været den, der kontrollerede PID'erne hver 6-9 måned, og som udpegede dem, der havde brug for lejlighedsvise tilpasninger. Det blev hurtigt klart for mig, at pensionisten var en af ​​de få, der virkelig havde regnet det ud. Denne antagelse blev senere bekræftet af andre på personale.

Jeg tilbragte et par dage med at lære om processerne, undersøge root-årsager og indstille individuelle PID'er. I sidste ende fandt jeg ud af, at anlæggets forringede præstation skyldtes en række pumper, der var blevet opgraderet på tværs af fabrikken.

Deres dynamik har direkte påvirket hvert løkke evne til at regulere kontrollen. Hvad overraskede den unge tekniker, der havde hjulpet mig, var, hvordan systematisk testproces, analyse og afstemning af PID'er kunne være - selv når man manuelt indstillede sløjfer.

Heldigvis for praktiserende læger er de fleste planter nu udstyret med et DCS eller andet kontrolsystem, der understøtter brugen af ​​tuningssoftware. Det er nøglen til mine nuværende bestræbelser på procesoptimeringsområdet. Alligevel er der fire grundlæggende tips til indsamling af gode testdata, som jeg altid deler med dem, der stadig indstiller deres PID'er manuelt:

1. Start med en steady-state

Dette er et must, hvis du indstiller sløjfer manuelt, og de fleste tuningprodukter omfatter også dette krav. Ved at stabilisere processen er det nemmere at beregne værdier for Process Gain, Process Time Constant og Process Dead-Time, som derefter kan konverteres til PID tuning parametre.

2. Bump Beyond the Noise

Det er vigtigt at køre procesvariablen ud over enhver støj, der er tydelig i processignalet. Jeg anbefaler test, der er 3-5 gange størrelsen af ​​støjbåndet. Det skal afsløre en proces 'dynamisk adfærd, der så kan modelleres og kontrolleres.

Tuning PID Loops

Det er vigtigt at indsamle gode testdata, når man manuelt indstiller PID'er. Start samlingen, mens du er i steady state, og kør controllerens procesvariabel (PV) ud over støjbåndet (NB) for at etablere et tydeligt årsag og effektforhold.

3. Indstil en hurtig prøvefrekvens

Dataindsamlingshastigheden betyder noget, når du indstiller PID'er, og hurtigere er altid bedre. Mens 1-minutdata kan være egnet til meget langsomt temperaturløkker, er der brug for data, der er samplet ved 1-sekund, for hurtige temperatur-, tryk- og flowløb. Hvis dataene er for langsomme, kan det gå glip af vigtige detaljer.

Tuning PID Loops

Hvis bump-testdata samples for langsomt, så er det muligt, at vigtige aspekter af procesens dynamik vil blive savnet. Værre, dataene kunne endda være vildledende.

4. Brug ikke forstyrrelsesdata

Det er vigtigt at fastslå årsag og virkning forholdet mellem din test og loopens respons. Det betyder, at det er nødvendigt at holde alle andre sløjfer "stille" under testen. Hvis en opstrøms proces påvirker dine testdata, så er det bedst at starte igen og få det rigtigt.

Som med de fleste ting er der bedste praksis til at indstille PID-controllere, der kan gøre arbejdet mindre skræmmende. Og mens de fire tips, der deles i dette indlæg, kan virke ligefrem, anvender få praktiserende læger dem, når de samler testdata til analyse, modellering og optimering.

Tidligere tilbød jeg tanker om root-cause analyse og optimering - en systemtænker tilgang, som også gælder for manuel loop tuning I mit næste indlæg deler jeg enkle, gentagelige trin til beregning af både proces- og reguleringsindstillingsparametre.

Damien Munroe

http://www.controlstation.com

Damien giver et billede af processtyring og automatisering, der er født af sine erfaringer inden for militær luftfart, offshore olie og gas, præcisions pharma og halvlederfremstilling. Hans uddannelse på

Læs fuld bio

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Gå ikke glip af et enkelt synspunkt!

Process Industry Update Enewsletter

- Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret med de seneste nyheder og begivenheder, produkter, tekniske artikler og synspunkter

Send mig gode ting

Tilføj dit synspunkt

Bliv en tanke leder

- Forbedre din troværdighed, øge mærke anerkendelse og øge dit omdømme som en vigtig influencer i branchen

Find ud af mere

wolfson korte kurser 2019