← Tilbage til din meningskategori

Anvendelse af en systemtænderens tilgang til root-cause analyse og procesoptimering

Analyse proces optimering

Stop chasing symptomer ved at spørge 5 Simple Questions:

Jeg har altid tænkt på mig selv som en "systemtænker". Hvis du læser mit tidligere indlæg her på PII om Overgang fra start til optimering succesfuldt så kan du vide, hvad jeg mener. En systemtænker er en person, der tager hensyn til det bredere "system", inden man løser problemet med et bestemt problem.

Det er mekanikeren, der spørger om en bils lyde og hvordan den kører, før han dykker under emhætten. Det er IT-specialisten, der spørger om de seneste netværksændringer og softwareopdateringer, inden han graver ind i hændelsesloggen.

Selvom mit sidste indlæg fokuserede på forskelle mellem opstart og normal drift af en offshore olie- og gasplatform, anvendte den samme grundlæggende filosofi om at starte hver opgave med spørgsmål og analyse for at forstå det store billede.

I dag er jeg mindet om et projekt, som jeg førte under arbejdet i Pharma-sektoren. Anlægget var en tolags tabletproducent beliggende i Irland. Dette var en af ​​mine tidligste ledelsesopgaver. Jeg havde et team af ingeniører og techs programmering og validering af kontrolsystemet. Vi var opgaver med kodning af kontrolskemaet til løsning af opløsning og tabletovertræk samt anvendelse af ændringer, da processen og opskriften udviklede sig. Det var en god besætning - klog og nysgerrig ....

Damien Munroe

Damien Munroe

Europæisk integration og salg, kontrolstation

quote-venstre

I det øjeblik ignorerede jeg stemmen i mit hoved, som advarede mig om at træde tilbage, sænke og tænke.

På trods af vores kollektive træning og erfaring fandt vi os selv i en fælles fælde: Fastsættelse af et problem kun for at finde eller forårsage en anden. Jeg husker over 250 ændre kontroller behandlet fra FAT til SAT. Laget lærte hurtigt at stille spørgsmålstegn ved, hvordan hver ændring kan påvirke resten af ​​processen og tilpasse sig i overensstemmelse hermed.

Når en bred systemtilgang til problemløsning ikke anvendes, kan der ske dårlige ting ... og de gør ofte. Det var tilfældet, da en forbedring af procescyklustiden først blev opnået. Det første tegn på problemer opstod, da cyklussen ikke steg, trods vores kodeændringer. En tekniker advarede mig til et lidt nedsat vakuumtryk, der blev brugt til overførsel af skibe.

I det øjeblik ignorerede jeg stemmen i mit hoved, som advarede mig om at træde tilbage, sænke og tænke. I stedet for at verificere teknologiens vurdering og overveje, hvorfor satsen ikke var forbedret, åbnede jeg pulverinstrømningsventilen lidt mere for at reducere vakuumet.

Faktisk har justeringer af pulverstrømmen tidligere medført langsomt eller endog fast overførsler. Ved at handle på gamle oplysninger valgte jeg at stole på mit instinkt frem for mit intellekt. Det var overflødigt at sige, at pulverstrømmen ikke var årsagen til problemet ... bare et symptom.

Et snævert perspektiv er ofte kontraproduktivt. Ved at hoppe ind straks begrænsede jeg min opfattelse af problemet og undlod at overveje andre mulige årsager til blokering. I dette tilfælde havde jeg overset dockingstationen, der var placeret mellem indløbsbeholderen og holdekammeret.

Som en integreret del af det samlede system havde dockingsstationen en direkte indvirkning på strømningshastigheden, idet den sænkede det tilstrækkeligt, at den forbedrede cyklustid ikke kunne opnås. Det var grunden til, at jeg skulle have fået til før. Når det var korrekt taget op, blev gevinsterne i pulveroverførsel realiseret. Det var en af ​​de oplevelser, der sidder fast med mig, og det påvirker, hvordan jeg nærmer alle projekter - hvad enten det er enkelt eller komplekst.

System tænkere tilgang

En systemtænder tilgang er særlig kritisk, når man beskæftiger sig med komplekse Pharma processer, da industriens krav kræver fuld validering.

Min system tænker tilgang indebærer at spørge disse fem grundlæggende spørgsmål:

1. Hvordan har processen ændret sig?

Som mekanikeren og it-specialisten er det afgørende for procesingeniører at bestemme "hvad der er ændret" eller "hvor der kunne ændres, er sket" før kalibrering af en sensor, ompakning af en ventil eller afstemning af en PID. Enkle hverdagslige begivenheder som en ændring i foderlager, en software patch, en udskiftning af ventilen eller endog en ændring i vejret kan alle have en betydelig indflydelse på en proces. Spørg rundt drift, teknik og vedligeholdelse for at vide, hvilke nye forhold der eksisterer.

2. Er løsningen fornuftig?

Prøv som muligt, at indstille en PID-controller ikke korrigerer for Stiction. Det er en ting at korrekt karakterisere et problem, og det er en anden ting at udvikle en passende korrigerende handling. Hvis din løsning er midlertidig eller ikke tager fat på kerneproblemet, så er det ikke rigtig en løsning. Det kan være OK, hvis din midlertidige løsning er trin 1 i en række justeringer. Sommetider køber tid virkelig det mest fornuftige, men du skal cirkulere rundt omkring.

3. Hvilke andre faktorer kan komme i spil?

De fleste produktionssteder opererer komplekse, yderst interaktive processer. Når man vurderer symptomer, skal man være forsigtig med at blive fanget og overvåge virkningen af ​​en sekundær linje, en recirkulerende sløjfe eller præstationen af ​​noget opstrøms system, der siver ned gennem processen. Selv detaljer, der virker trivielle, kan farve din vurdering. Får ikke fanget iført rosefarvede briller.

4. Støtter data den konklusion?

Dagens produktionsanlæg er oversvømmet i data. Der er sandsynligvis en tilgængelig dataressource, der enten vil underbygge eller afvise din vurdering af problemet - uanset hypotesen. Diagnostiske værktøjer kan hjælpe dig med at evaluere data ved at levere endelige målinger af oscillationer, støj, ventilbevægelse og lignende. I sidste ende er målet at øge oddsene for et vellykket resultat ved at udnytte plantens eksisterende ressourcer.

5. Hvordan kan jeg validere "fix" efter implementering?

Hvis der er data, der understøtter den foreslåede korrigerende handling, kan de samme data bruges til at kontrollere, at handlingen gjorde jobbet. Vær altid opmærksom på, at det er vigtigt at måle ydelsen både før og efter et projekt. Faktisk er jobbet ikke færdigt, før der er bekræftelse på, at problemet blev løst. Jeg ved meget få planteforvaltere, som kun er tilfredse med mit ord - de forventer konkrete beviser.

quote-venstre

Konceptet med en systemtænker og anvendelse af et bredere perspektiv med lukket kredsløb til at behandle kontrol og planteoptimering er ikke nyt. Jeg har vedtaget filosofien i mit arbejde og endog skrevet om emnet.

Fra de tidlige dage af min karriere har det hjulpet mig til at genkende symptomer for, hvad de er, og for at undgå at jagde fantomproblemer. Hvis du har anvendt systemtænker tilgangen - eller en anden, der har vist sig at være vellykket - kan du dele din erfaring med mig og fællesskabet her på PII.

Damien Munroe

http://www.controlstation.com

Damien giver et billede af processtyring og automatisering, der er født af sine erfaringer inden for militær luftfart, offshore olie og gas, præcisions pharma og halvlederfremstilling. Hans uddannelse på

Læs fuld bio

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Gå ikke glip af et enkelt synspunkt!

Process Industry Update Enewsletter

- Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret med de seneste nyheder og begivenheder, produkter, tekniske artikler og synspunkter

Send mig gode ting

Tilføj dit synspunkt

Bliv en tanke leder

- Forbedre din troværdighed, øge mærke anerkendelse og øge dit omdømme som en vigtig influencer i branchen

Find ud af mere

wolfson korte kurser 2019