← Tilbage til din meningskategori

Robotisk automatisering er fremtiden for sprøjtestøbning

Robotisk automatisering er fremtiden for sprøjtestøbning

Enhver i fremstillingsindustrien ved, at sprøjtestøbning er et vigtigt værktøj til at skabe plastartikler - det er en af ​​de fremstillingsprocesser, der har stået tidstesten og har ændret sig meget lidt siden starten.

På trods af manglen på forandring har dette felt altid været en vigtig ressource for innovation. Den nyeste ændring, den der måske vil forme fremtiden for industrien, er robotautomatisering. Hvordan ændrer robotikken processen med sprøjtestøbning?

Fordele ved robotautomatisering

Robotisk automatisering har allerede vist sine fordele i en række forskellige industrier. Det tilbyder en stigning i den samlede gennemgang af to grunde - For det første kan maskinerne arbejde meget hurtigere end deres menneskelige modparter, og for det andet kan disse maskiner fortsætte med at arbejde 24 timer om dagen og kræver ikke pauser eller ferier.

De kan også hjælpe med at reducere cykeltiderne for hvert parti - en computerstyring og omhyggeligt regulerer opvarmning, støbning og afkøling. Der er ingen gætte eller estimere noget, og ingen nedetid, mens du venter på afkøling af batcher, der er for varme til at håndtere mennesker.

Automatiserede sprøjtestøbningsprogrammer er også meget mere præcise, hvilket reducerer mængden af ​​skrot tilbage efter en cyklus. Mens denne skrotplast er i mange tilfælde genanvendeligt, er det et ekstra skridt, der sænker produktionen, og elimineringen hjælper med at forbedre produktionseffektiviteten.

Robotiske systemer hjælper også med at forbedre den overordnede kvalitet - ikke kun er der en reduceret risiko for menneskelig fejl, mange af disse processer udføres i helt lukkede systemer, hvilket reducerer chancen for støv eller andre luftbårne forureninger, der reducerer kvaliteten af ​​et parti af produktet.

Automatisering kan også gennemføre sekundære fremstillingsoperationer - trimning af kanter, boring huller og andre trin, der er nødvendige for at gøre det færdige stykke brugbart. I modsætning til menneskelige arbejdere, som kan være inkonsekvent, sikrer automation, at hver af disse sekundære trin går på samme måde hver gang.

Ved at tage de fleste trin ud af menneskelige hænder kan automatisering også hjælpe med at sortere, pakke og sende dine produkter.

Endelig er måske en af ​​de vigtigste fordele ved automatisering, at det hjælper med at reducere de samlede omkostninger og øge overskuddet over tid. Robotautomatisering reducerer behovet for en stor menneskelig arbejdsstyrke, som kan medvirke til at reducere lønomkostninger.

Mindre affald og højere kvalitetsprodukter betyder mindre tab, og en konstant løbende produktionsgulv betyder flere produkter, der kan sælges. Det lyder som en win-win-situation, men der er også nogle ulemper ved automatisering.

Negativer for robotautomatisering

For det første kræver robotautomatisering en undertiden betydelig initial investering for enten at erstatte eksisterende udstyr eller ændre det, så det er kompatibelt med hardware og software til automatisering. For små virksomheder kan denne investering være uden for rækkevidde uden hjælp af et lån, selv om det plejer at betale for sig selv, efter at det er installeret.

Automatiserede sprøjtestøbnings rigge kræver også specialiserede teknikere at reparere og vedligeholde dem. Dette behøver dog ikke at være helt negativt. Hvis du har en stor arbejdsstyrke, der er bekymret for at miste deres job til robotter, skal du se på avanceret træning for dine eksisterende medarbejdere. Det hjælper dig med at beholde mindst en del af din nuværende arbejdsstyrke, mens du opretter de teknikere, du skal bruge til at opretholde det nye udstyr.

Endelig, og dette bliver et stort problem i små eller enkeltproduktfabrikker - en nedbrudt maskine kan potentielt ødelægge hele din operation, indtil du får det repareret. I tilfælde som disse kan det blive vigtigt at beholde noget menneskeligt udstyr som en redundans for at holde din produktion kørende, selvom den er mindre end normal. Ethvert automatiseret program skal have mindst et redundansprogram på plads for at sikre, at en automatiseringsfejl ikke nedsætter eller beskadiger din produktion.

På trods af de potentielle negativer er robotautomatisering fremtidens bølge til sprøjtestøbning - det kan forbedre produktkvaliteten, produktionshastigheden og de samlede fortjenestemarginer efter den første investering for at få alt det nødvendige udstyr. Det kan ikke vare længe før robotter fuldfører det meste af sprøjtestøbningen i branchen - og det er ikke en dårlig ting.

Megan Ray Nichols

http://www.schooledbyscience.com

Megan Ray Nichols er freelance science skribent og redaktør af Schooled By Science, en blog dedikeret til at nedbryde nuværende komplekse videnskabelige diskussioner i folkemusik. Megan nyder explor

Læs fuld bio

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Gå ikke glip af et enkelt synspunkt!

Process Industry Update Enewsletter

- Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret med de seneste nyheder og begivenheder, produkter, tekniske artikler og synspunkter

Send mig gode ting

Tilføj dit synspunkt

Bliv en tanke leder

- Forbedre din troværdighed, øge mærke anerkendelse og øge dit omdømme som en vigtig influencer i branchen

Find ud af mere

wolfson korte kurser 2019