← Tilbage til din meningskategori

Processautomatiseringsrevolutionen

Process Automation Revolution

ABB Corporate Research, Ladenburg, Tyskland

Looking 30 år tilbage, Informationsteknologi har dybt omdannet hverdagsliv. Internettet, computernetværk og mobile enheder har hurtigt spredt sig. For mange teenagere er smartphone nu den vigtigste eneste ting i deres liv. Dette blev ledsaget af imponerende teknologiske fremskridt. Masseproduktion af milliarder enheder hvert år betyder, at kraftig baseteknologi nu er tilgængelig til meget lave omkostninger.

Når man sammenligner procesautomatiseringen af ​​en 30-årig plante med en nybygget fabrik, bemærker vi, at den stadig er relativt ens. Selvfølgelig er omkostningerne ved automatisering faldet betydeligt, og niveauet for automatisering er signifikant steget i den periode. Men generelt er principperne for automatisering ikke rigtig ændret.

Processautomatisering har forskellige nøglekrav som sikkerhed, pålidelighed og lang levetid, hvilket fører til langsommere tilpasning af tilgængelig netværks- og computerteknologi. Vi mener imidlertid, at automation i den nærmeste fremtid vil fremskynde brugen af ​​den mest avancerede informationsteknologi og derfor radikalt ændres.

Mange af de begrænsninger, der pålægges af hardware, såsom begrænset bearbejdningseffekt på indlejrede systemer, vil være meget afslappet eller endda forsvinde. På softwaresiden vil teknologier som virtualisering gøre automatiseringssoftware bærbar og lettere at implementere. Real-time software systemer kan effektivt blive agnostiske af enhver platform specifikationer, det være sig operativsystemer eller industrielle kommunikationssystemer. Dette åbner domænet for en overflod af teknologier at vælge imellem, øget fleksibilitet men også kompleksitet.

Raspberry Pi, en single-board computer, der kører Linux.

Raspberry Pi, en single-board computer, der kører Linux. Billede med tilladelse til Clive Darra på Flickr

Snart vil de fleste aktuatorer og sensorer kommunikere via en eller anden form for Ethernet. Dette vil ødelægge den stadig gældende tætte kobling af controllere og proces signaler. Selv om industrikravene til kabler og konnektorer adskiller sig fra dem i kontormiljøet, vil de igangværende bestræbelser føre til industrielle standarder, f.eks. Til Ethernet over to kabler. Ethernet-kommunikationsstakken kan køre på mange forskellige fysiske medier som fiber, kobber, WLAN, 4G eller Bluetooth og kan derfor optimeres til specifikke brugssager.

Software teknologier til virtualisering og hurtig dynamisk implementering vil gøre det muligt at køre automatiseringsprogrammer på mange forskellige alternative værter: direkte på enheden, på en ny klasse af industrielle automatiseringsserver eller endog i skyen. Helt nye ordninger for redundans vil blive udviklet. Omkostningerne til engineering vil dramatisk gå ned, da det meste af konfigurationen vil ske ved plug & play.

Opgaven med at vælge de rigtige teknologier til en ansøgning kan i første omgang være vanskeligere, da der er ringe erfaring med afvigelserne i automationsdomænet. Et eksempel er muligheden for at reducere antallet af controllere i en anlæg, da ny og mere kraftig controller-hardware ville kræve færre controllere til det samme arbejde som før. Den bedste balance mellem omkostninger, kompleksitet og tilgængelighed skal imidlertid findes for et sådant scenario, hvor mange variabler er involveret. Fleksibilitet og skalerbarhed i produktionen bliver vigtigere. Modulære automatiseringskoncepter giver mulighed for hurtigt at bygge nye produktionsanlæg og skalere dem op eller ned afhængigt af efterspørgslen. Modulære automatiseringskoncepter standardiserer og indkapsler basisautomatiseringen. Højtydelsesautomatiseringen vil komfortabelt blive orkestreret på et abstrakt niveau.

Punched Card Technology

Stansekortstyret væv på Nationalmuseet i Skotland. Billede med Gnomonic på Flickr

Mere dygtige hardware- og højere båndbreddekommunikationsundersystemer vil også give mulighed for fuldt integrerede diagnosystemer i feltudstyr. Tilgængeligheden af ​​mere detaljerede diagnosedata åbner nye måder til at styre automationssystemer vedrørende f.eks. Redundans og prædiktiv vedligeholdelse. Nye muligheder som bedre diagnostik og robusthed er afgørende for markeder som deep see boring og andre operationer i vanskelige miljøer.

Et af konsekvenserne er, at traditionelle forretningsmodeller vil ændre sig. Mange hardwarekomponenter er blevet råvarer, ligesom i realtid operativsystemer har tidligere. Så hvad vil ændre sig? Værdien vil mere end før blive oprettet i softwarekomponenter. Hvis ikke i udførelsesmotorer af controllere, så i diagnosevnen til et automationssystem. Når en leverandør kan tilbyde overlegen pålidelighed og lavere vedligeholdelsesomkostninger gennem diagnostiske tjenester, vil han få kanten over konkurrencen.

På nogle områder ser vi dog et løb til bunden svarende til, hvad der skete i it-branchen. Tidligere lukrative markeder udviklede ekstremt pres på priserne på hardware, software og services.

I sidste ende vil kunden drage fordel af denne udvikling. Grundlæggende funktionalitet til automatisering af en produktion bliver billigere. Der vil også være flere valgmuligheder i software og hardware. Dette vil gavne markedets lave, midte og high-end. Ovenfor vil vi se kapaciteter på højere niveauer, fx avanceret diagnostik, der hovedsagelig nyder godt af midten og high-end markedet.

Dr. Martin HollenderStephan Sehestedt

Af Martin Hollender og Stephan Sehestedt

Dr. Martin Hollender

http://www.abb.de

Dr. Martin Hollender ([Email protected]) er en forsker i operationsstyringsgruppen hos ABB Corporate Research i Tyskland. Han er redaktør af bogen "Collaborative Process Automatio

Læs fuld bio

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Gå ikke glip af et enkelt synspunkt!

Process Industry Update Enewsletter

- Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret med de seneste nyheder og begivenheder, produkter, tekniske artikler og synspunkter

Send mig gode ting

Tilføj dit synspunkt

Bliv en tanke leder

- Forbedre din troværdighed, øge mærke anerkendelse og øge dit omdømme som en vigtig influencer i branchen

Find ud af mere

wolfson korte kurser 2019