← Tilbage til din meningskategori

Problemet med kemisk teknikuddannelse

Kemiteknikuddannelse

Enhver erfaren ingeniør, der er blevet bedt om at gøre nye kemiske ingeniørstuderende til aktiver i stedet for at dræne ressourcer, ved, at universiteterne uddanner kandidater uden grundlæggende kendskab til vores erhverv.

De kan ikke læse et P + ID, lægge ud plante eller dimensionere en pumpe. Faktisk er de ikke meget klare på, hvad en pumpe er, hvor mange forskellige typer pumper der er, eller hvad de bruges til. De ved intet nyttigt om processtyring, selvom de kan gøre dig til en Laplace-transformation. Og så videre.

Hvorfor er det? Der var kun 54 chartrede kemiske ingeniører mellem alle 25 britiske kemiteknikafdelinger ved sidste tælling, og mange af dem har aldrig designet eller drives en procesfabrik. Der er langt flere kemikere inden for kemiteknik end ingeniører. Du kan ikke forvente, at de lærer, hvad de ikke ved.

Dem på akkrediteringspanelerne, som skal holde fagplaner relevante for erhvervet, er for det meste andre akademikere, der er tegnet af puljen af ​​ikke-ingeniører, der arbejder inden for kemiteknik. IChemEs akkrediteringsudvalg og -råd er uforholdsmæssigt også sådanne akademikere. Der har været en fejl i tilsynet, fordi de, der skal overvåges, bliver monitorerne.

Ingeniører er videnskabens oompa loompas

Hvilke professionelle ingeniører mange ikke er opmærksomme på er, at den fortsatte massive overforbrug af sådanne ufaglærte grader har ført til den nuværende situation, ledighed og underbeskæftigelse af 50% af kemiske ingeniørgrader. Academia gør det til et tyndt øre og vælger at tro på, at de, der ikke finder arbejde som ingeniører, får "gode job i byen", en behagelig vildfarelse, som ikke bæres af statistikken.

IChemE benægter stadig virkeligheden af ​​overudbud af kemiske ingeniørgrader, selvom regeringens Wakeham Review af STEM-grad og graduate employability fortalte dem i maj 2106, at der var høj graduate arbejdsløshed i Chemical and Process Engineering, "især for høje takst institutioner"(forskningsledede universiteter).

IChemE hævdede, at deres egne risikable data om graduerede startlønninger betød, at der ikke kunne være noget overforbrug, men BP's gyldne håndjern til de "øverste" grader fortæller os ikke noget om situationen for den gennemsnitlige grønne kandidat. Institutionen er nødt til at blive reel og stoppe med at fungere som en cheerleader for grådige universiteter, der overemphasising både jobudsigter og irrelevant forskning.

Vi som professionelle ingeniører er nødt til at holde op med at samarbejde med akademiet, indtil de begynder at undervise i en mere realistisk læseplan. At komme ind for at tale med eleverne ses alt for ofte som en historiefortælling. At citere en britisk akademiker om dette emne:

"Industrielt input er et værdifuldt ekstraudstyr. De fleste praktiserende læger er gode til at fortælle historier, men kan ikke stole på at give den ja videnskabelige rygrad, der adskiller en god kandidat fra en planteoperatør, tekniker eller ordfører."

De tror, ​​at vi er videnskabens oompah-loompahs ...

Her er en simpel regel at se om din tid er godt brugt til at give et besøgsforedrag: hvis det du ikke fortæller eleverne ikke bliver vurderet, vil de ikke rigtig lytte, og hverken de eller universitetet tager dine input alvorligt

Sean Moran

Sean er en kemisk ingeniør på 25 år med en specialisering inden for vand og miljøteknik. Hans baggrund er i design, idriftsættelse og fejlfinding af spildevand, industri

Læs fuld bio

Relaterede nyheder

3 Kommentarer

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Gå ikke glip af et enkelt synspunkt!

Process Industry Update Enewsletter

- Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret med de seneste nyheder og begivenheder, produkter, tekniske artikler og synspunkter

Send mig gode ting

Tilføj dit synspunkt

Bliv en tanke leder

- Forbedre din troværdighed, øge mærke anerkendelse og øge dit omdømme som en vigtig influencer i branchen

Find ud af mere

wolfson korte kurser 2019