← Tilbage til The Boardroom kategori

På en mission for at skabe Engineering Rock Stars Of Tomorrow

Sky Pool Arup Associates

Før jeg gik ind i mit første job inden for industriel markedsføring i 1995, må jeg indrømme at have haft ringe interesse for en karriere inden for ingeniørarbejde. Et modvilje mod matematik og videnskab, hovedsagelig på grund af dårlig undervisning, havde styrt mig ind i arme fra humaniora emner, som jeg så som at tilbyde et sikkert husly fra tal og komplekse formler.

Hurtigt fremad 21 år, og jeg er nu en lidenskabelig fortaler for alt hvad der skal gøres med engineering. I de sidste to årtier har jeg skrevet om alt fra spildevandsmasser til byggeri, komplekse kommunikationsteknologier og senest robot automatisering. På den tid er mine holdninger til både matematik og videnskab blevet omdannet, da mit job har givet mig mulighed for at se, at de anvendes i virkelige situationer i modsætning til de tørste teoretiske eksempler på mine skoledage.

Alt dette har efterladt mig en dyb forståelse for det bidrag, som ingeniører gør til hverdagen og en erkendelse af, at uden det ville vores liv være meget anderledes.
Det drejer sig derfor om, at Storbritannien i øjeblikket står overfor en massiv mangel på antallet af unge, der ønsker at blive morgendagens ingeniører, med fremskrivninger angående 257,000 uopfyldte ledige stillinger inden for ingeniørpraksis af 2022.

Det er svært at vide, hvor tingene gik galt. Ingeniører fra den victorianske æra, som Brunel, Telford, Stephenson og Bazalgette, nyder den slags berømthedsstatus, der ydes til dagens fodboldspillere og musikere. Deres præstationer blev heralded som monumenter til britisk opfindsomhed og opfindsomhed. Hurtigt frem til nu, og billedet er meget anderledes, med ingeniørvirksomheder kæmper for at rekruttere de mennesker, de har brug for.

Meget af dette ser ud til at være uvidende om mulighederne. I særdeleshed har "ingeniørvirksomhed" i Storbritannien en tendens til at blive fortolket meget snævert. Moderne ingeniørvirksomhed har ringe til fælles med de traditionelle billeder af olieagtige klude og skruer.

Tag for eksempel den glasbundne swimmingpool, som vil blive suspenderet 10-etager over syd London. Eller Higgs Boson-eksperimentet ved CERN, hvor protoner knuses sammen ved lysets hastighed i en radius tunnel af 25-mile. Eller forestil dig at være den næste videnskabsmand for at finde en kur mod kræft eller en kryptolog, der arbejder for MI5 for at løse komplekse cyphere skrevet af terrorister. Dette er alle job, der kan fås af videnskab, teknologi, teknik og matematik kandidater.

Alligevel viser de unge britiske voksne på trods af den spændende karakter af sådanne muligheder en særlig mangel på interesse i disse kurser.

For at hjælpe os med at finde ud af hvorfor, henvendte vi sig til Naomi Climer, formand for Institut for Teknologi og Teknologi, IET. Vi var fascinerede for at høre sine erfaringer fra ingeniørbranchen på Radio 4-programmet 'The Life Scientific' samt hendes meninger om, hvad der skal gøres for at fremme ingeniørarbejde som et "cool" karrierevalg i Storbritannien.

Life Scientific - Naomi Climer

Som den første kvindelige præsident for IET har Naomi et indblik i, hvad det kan tage for unge mennesker og især unge kvinder at komme ind i erhvervet. Ifølge Naomi kan og være en ingeniør kan og burde være så sød at være en rockstjerne.

Naomi er en drivkraft bag IET's Engineer, en bedre verdenskampagne for at få flere unge og piger til at tænke på ingeniørarbejde som karriere for dem, og i dag er vi glade for at præsentere sine ideer om, hvordan vi alle kan hjælpe med at nå dette værdifulde mål.

1. Hvorfor har ingeniørvirksomhed i Storbritannien et sådant billedproblem?

Min karriere har gjort det muligt for mig at bruge nogle år i Californien, hvor ingeniører bliver behandlet som rockstjerner. Når man sammenligner dette med virkeligheden af, hvordan ingeniører taler om i dette land, får jeg mig til at undre sig over, hvorfor industriens image er så drastisk anderledes her.

Nylig IET-forskning, der bruges til at markere vores Engineer, en bedre verdenskampagne, viser, at der er en forældet opfattelse af branchen, ofte af forældrene. Disse opfattelser er tydeligvis ikke opdaterede med det moderne ingeniørlandskab, og er også, uanset om de bliver ubevidst, afleveret til børn.

På tværs af dammen siger franskerne 'ingénieur', der lyder som 'genialt'; Kontrast nu med Blightys 'ingeniør', der ligner 'motor'. Ordet på engelsk har potentialet til at give den stereotype opfattelse, at ingeniører er nede i kedelrummet - fastsættelse af ting, som jeg for det meste forestiller mig, ikke præcist overfører kunstneriet, kreativiteten og innovationen, som Frankrikes 'ingenieur' har magt til at trolle op.

2. Hvordan kan vi ændre denne opfattelse?

Medierne er et kraftfuldt værktøj, der har potentiale til at påvirke, hvordan vi tænker og hvilket samfund værdier. IET er en af ​​organisationerne, der spiller en stor rolle i at uddanne individer og forældre gennem medierne for at hjælpe med at ændre visninger om engineering. Jeg er beæret over at lede IET's Engineer til en bedre verdenskampagne, der har til formål at inspirere den næste generation af ingeniører og teknikere ved at tilskynde unge og deres forældre til at opdrage deres nysgerrighed og tænke anderledes om karriere inden for ingeniørarbejde.

Derudover er en af ​​aktiviteterne Engineering Open House Day der kører igen fredag ​​29 juli i år og er den perfekte måde for ingeniører at kommunikere og fejre deres roller ansigt til ansigt med Storbritanniens forældre og børn.

3. Er der positive rollemodeller i medierne for især unge og generelt piger?

Jeg vil gerne tro, jeg er en positiv rollemodel for engineering. Jeg er IETs første kvindelige præsident og har gjort det til min personlige mission at råbe om mangfoldigheden i sektoren og udfordre opfattelser i de almindelige medier. Der er et stigende antal andre rollemodeller i medierne, herunder nogle af de IET's Young Woman Engineer Award vindere og finalister som Roma Agrawal, der har en stigende tilstedeværelse i medierne. Desværre er der stadig ikke nok.

I en bredere sammenhæng er ligestilling mellem mænd og kvinder og fejring af professionelle kvinder blevet mere af en mediestandard. Med dette i tankerne er det nu på tide at inspirere og styrke kvinderne om de givende karrieremuligheder inden for teknik. Og vi skal absolut sørge for, at momentet forbliver, og at nationale samtaler fortsætter med at sikre, at folk kender de fantastiske resultater, som vores ingeniører - både mænd og kvinder - opnår.

4. Hvad er der at sætte piger og unge kvinder fra at komme ind i ingeniørfagene? Og hvordan ville det få flere kvinder involveret i ingeniørvirksomhed deres arbejdsgivere og samfund generelt?

Jeg er klar over, at industrien ifølge statistikker er malet som en mand dominerende arena, men kvinder bør ikke blive afskrækket ved dette - selv om jeg kan forstå, hvorfor de ville være på overfladeniveau. Efter min opfattelse er at være kvinde inden for branchen ikke været et problem - og har ofte været en fordel, som hjælper mig med at skille sig ud og få et indtryk. Det har vist sig, at organisationer med en forskellig arbejdsstyrke i form af forskellige baggrunde, opdragelse og køn er mere tilbøjelige til at komme med ideer og innovation, som vil være relevante for et bredere samfundsområde.

5. Har vi brug for at tiltrække personer, der ellers ville gå ind i de mere kreative industrier?

Karriere i alle STEM-emner konkurrerer med, hvad folk kan associere som mere kreative karriereveje som sport, drama eller musik. For eksempel ville jeg som ung pige desværre være cellist, da jeg voksede op. Heldigvis styrede min far mig ind i en STEM karriere hvor jeg fandt min passion for engineering. Men min passion for kunsten har stadig lov til at udvikle sig i min ingeniørkarriere ved at blande de to sammen med hinanden gennem Sony-projekter som at sende live teater, musik og sport til publikum i biografen.

6. Er en del af problemet, at ordet 'engineering' er blevet for smalt til at beskrive alt, hvad der kan opnås ved hjælp af nutidens teknologier?

Industrien vokser for evigt og teknik er meget mere tværfaglig end før - ligesom andre industrier som sundhedspleje, uddannelse og markedsføring. Alle brancher i branchen spiller en rolle i, hvad der gør kernen i ingeniørvirksomhed så vigtig, og jeg vil ikke sige, at det er for snævert et udtryk, folk skal bare være mere opmærksomme på den spændende verden af ​​teknik.

7. Tror du, at skolerne kunne gøre mere for at udvide appelkonkurrencen?

Lærerne er ofte under kontrol ved måske ikke at give eleverne nok problemløsende arbejde eller ikke har tilstrækkelig viden om engineering selv. Det er dog uretfærdigt at forvente, at lærerne har den brede viden, der er nødvendig for fuldt ud at fange branchens spænding.

Læseplanen skal revideres for at give plads til ingeniørrelaterede aktiviteter til at blive vævet ind i andre kerneemner som matematik og videnskab. Obligatorisk erhvervserfaring for elever ville også bidrage til at introducere studerende til den spændende verden af ​​ingeniørvirksomhed.

Newnham

8. Hvordan ændres erhvervet - udvikler det sig på en måde, der vil gøre det mere attraktivt for kvindelige deltagere?

En af de mest spændende ting om en karriere inden for ingeniørvidenskab er, at den altid udvikler sig - især med teknologiske fremskridt. Jeg synes dog også, at bidraget fra nogle virkelig inspirerende kvinder får mere opmærksomhed, som jeg håber vil fungere som en opmuntring til unge piger i hele Storbritannien.

At sætte kønsdiskurs til side for et øjeblik, alle bør se engineering som stimulerende. Det er bogstaveligt talt rundt omkring os og påvirker vores kulturelle verdener på en enorm måde. Tag et kig på den mobiltelefon, som du muligvis læser dette på eller sidder ved siden af ​​dig på dit skrivebord - det er ekstraordinært, komplekst og en teknik, som de fleste af os er afhængige af.

Teknologi er blevet en helt integreret del af vores liv og vil kun blive mere i fremtiden. Og da vores liv fortsætter med at udvikle sig sammen med teknologien, kan vi ikke tillade, at denne livsindflydende teknologi bliver designet og bygget uden indgangen til halvdelen af ​​befolkningen og for så mange talentfulde mennesker at gå glip af muligheden for at spille en vigtig rolle i udvikling og innovation inden for Det Forenede Kongerige.

Ed Neale

http://www.armitage-comms.co.uk

Edward Neale er en konto direktør og teknisk forfatter til Armitage Communications, en specialist inden for teknisk PR & marketing for industri og teknologi. Oprindeligt har studeret

Læs fuld bio

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Gå ikke glip af et enkelt synspunkt!

Process Industry Update Enewsletter

- Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret med de seneste nyheder og begivenheder, produkter, tekniske artikler og synspunkter

Send mig gode ting

Tilføj dit synspunkt

Bliv en tanke leder

- Forbedre din troværdighed, øge mærke anerkendelse og øge dit omdømme som en vigtig influencer i branchen

Find ud af mere

wolfson korte kurser 2019