← Tilbage til sundhed og sikkerhed kategori

Forstå betydningen af ​​maskinkontrol på arbejdspladsen

maskinbeskyttelse

Det er dit ansvar som arbejdsgiver at sørge for, at du altid beskytter dine medarbejdere mod mekanismer og mekaniske risici forårsaget af maskiner. Disse kan omfatte alt fra mindre blå mærker, nedskæringer og forbrændinger helt op til alvorlige skader som lacerations, knusningsskader, brud og endog amputation i mere alvorlige tilfælde. Det er derfor, at maskinvagt er afgørende, hvis du vil beskytte dine medarbejdere mod risici forårsaget af roterende dele, indtrængende nip-punkter, flydende affald og gnister.

Maskinskadestatistik

Hvis du ikke har ordentlig maskinbeskyttelse på plads, udsættes dine medarbejdere for alvorlig risiko. Og antallet af personskader, der lider hvert år, er hårdt.

Ifølge OSHA statistikker, over 18,000 maskiner arbejdere hvert år lider skader. Og over 800 maskiner arbejdere dør også. Selvom der kan være mange problemer bag disse skader, er fattig bevogtning stadig en af ​​de største grunde til, at mange skader opstår.

Ifølge OSHA mangler maskinbeskyttelse stadig meget på mange arbejdspladser, og der er en direkte sammenhæng med dårligt bevogtning og det øgede antal ulykker.

Sådan overholder OSHA-reglerne

For at være i overensstemmelse skal maskinvagt opfylde visse standarder. For det første skal beskyttelsen forhindre, at dine medarbejderes kropsdele kommer ind i fareområdet for en bestemt maskine, mens den er i drift. Maskinspærring skal også være tætsikker og korrekt sikret på plads. Beskyttelsen må ikke forstyrre, hvordan maskinen fungerer på nogen måde, og smøring bør stadig være mulig, selvom bevogtningen er på plads.

Derudover skal du også sørge for, at vagterne ikke introducerer nye risici. For eksempel kan en beskyttelsesforanstaltning skabe yderligere farer som skærepunkter, ufærdige overflader, som kan føre til lacerations eller skarpe kanter.

Forskellige maskinvagttyper

Der er mange forskellige typer maskinbeskyttelse, som du kan bruge i din virksomhed, alle med deres egen specificitet og formål. De passer normalt ind i to kategorier: punktbevogning og fastgrænsning af vagt. Vagter er for eksempel en form for punktvagt og deres hovedmål er at tilvejebringe en fysisk barriere, der beskytter dine medarbejdere mod kontakt. Et fremragende eksempel på punktbevogning er skjold til træ drejebænke.

Perimeterbeskyttelse er, når du installerer en slags statisk barriere omkring et bestemt område for at beskytte arbejdstagerne mod at nå maskiner. Disse vil ofte blive installeret, hvor automatiserede maskiner og robotter fungerer.

Der er også mange typer af sikkerhed enheder, der kan bruges ud over at bevogte for at give endnu mere sikkerhed. Elektriske blokeringer er et glimrende eksempel. Ved at tilføre elektriske blokeringer på maskinens kredsløb slukker maskinen øjeblikkeligt, hvis der åbnes et adgangspunkt, hvilket i høj grad reducerer chancerne for skade.

Konklusion

At bevare dine medarbejdere mod farer forårsaget af maskiner er ikke kun afgørende for deres velbefindende, men også at forblive kompatible og sikre maksimal effektivitet og produktivitet på din arbejdsplads. Sørg for, at du gør alt for at holde dine medarbejdere sikre på alle tidspunkter, deres liv og deres levebrød afhænger af det.

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Del via
Kopier link