← Tilbage til din meningskategori

Holder du i takt med dine processer såvel som din industri?

Continuous Improvement

Teknologi kan hjælpe dig med at forblive på toppen af ​​dynamik, der er i en tilstand med konstant forandring

Som praktikere kan vi alle være lidt sjove når det gælder energibesparelser - generelt opmærksomme på energiforbrug, mens de er på arbejde, men efterlade varer og tændt værelser, selvom de ikke er i brug, mens de er hjemme.
Måske er det bare mig og mine børn! Uanset hvad der er noget logik på denne tilsyneladende hykleriske adfærd. For det første er de systemer, der anvendes i de fleste produktionsmiljøer, industrielle størrelser, og de dværger energitegningen af ​​apparater, der typisk findes i boliger. Jeg har fundet ud af, at andre praktiserende læger - ligesom mig - har en tendens til at fokusere på at minimere brugen af ​​systemer, som bruger den største mængde energi.

Nogle af disse systemer er enorme og simpelthen vanskelige at ignorere. Og andet - jeg er ikke sikker på, at der er et sekund - måske er der en delt "sveder ikke de små ting" mentalitet. Mindre systemer kan tage samme tid og energi til at reparere, selv om de kun tilbyder en brøkdel af besparelserne. Som jeg skriver kan jeg høre dig sige: Men hvad hvis vi alle gjorde det?

Som feltjenester ingeniør har jeg arbejdet på alle former for produktionsfaciliteter. Oftere end ikke har jeg fokuseret på processtyringsanalyse og optimering. Mens jeg har arbejdet rundt om i verden og i de fleste industrisektorer, har jeg hørt de samme afskedigelser fra plantens personale om tuning af deres PID-controllere: Vi har ikke set siden planten blev bestilt. Og - Ahem! - de kører lige fint !!!

Det er som om logikken til styring af et anlægs energiforbrug bør anvendes på PID-controllere: Bare fokus på hvad der er i almindeligt syn. Her er en tanke: Hvor mange af dine kontorer er eftermonteret med LED-lys i de sidste par år? Var de tidligere lys ikke fungere fint?

For mange i fremstillingen er PID-controllere en "sort boks". Til at begynde med er de næsten usynlige. PID'er er indeholdt i de programmerbare logikkontrollere, som oftest ikke er anbragt i et låst skab. Andet - og i dette tilfælde er der faktisk et sekund - en uheldig procentdel af PID'er er indstillet ved at bruge intet mere end de grundlæggende parametre, der anbefales i leverandørens Quick Start Guide. I sådanne situationer er der ikke taget højde for den individuelle PIDs unikke anvendelse, hvad enten det er at styre en langsomt bevægende temperaturproces, en hurtig reaktionsstrømsløjfe eller en anden applikation.

Husk: Tuning en løkke for at fungere hurtigt, fordi det kan, er sjældent en solid strategi. Endelig kan mange afstemningsmetoder være både forvirrende og tidsintensive. Når den daglige liste over To Do's er lang, er det noget forståeligt, når medarbejderne vælger at tackle noget andet snarere end at snyde med skjulte controllere og deres ejendommelige algoritmer. Der er masser af andre projekter i almindelig synsvinkel, ikke?

Ironien er, at opmærksomheden på en plante PID-controllere og rutinemæssigt korrektion af præstationsproblemer kan have en betydelig positiv effekt. Den eneste årsag alene fører flere og flere procesproducenter til at udnytte plantebrede diagnostiske værktøjer, som understreger PID-styringsløkke. Overvej disse punkter:

 • Dynamics ændre ... og så bør loop tunings
  Stol på mig! Loops, der blev bestilt 6 år siden, udfører forskelligt nu. Faktisk begyndte de sandsynligvis at reagere forskelligt på procesdynamik inden for 6-måneder med idriftsættelse.

  Selvom det kan være svært for nogle at sætte pris på, anses det for "bedste praksis" at tune en plante PID-kontrolløjper hver 6-måned eller i det mindste se på deres præstation i forhold til den aktuelle proces. Det sikrer, at hver controllers koefficienter tegner sig for enhver form for fouling eller korrosion, forskelle i råmateriale, sæsonmæssige ændringer, der påvirker temperatur og / eller fugtighedsniveauer i plantemiljøet.

  Enhver baristas derude vil fortælle dig, at selv de ændrer slibeprocessen som deres skift skrider frem for at tage højde for forandringen. PID-overvågningsværktøjer analyserer aktivt ændringer i svingninger og anden dynamisk adfærd for at bestemme styringsløkker, der kræver tuning. De gode vil endda anbefale nye, præcise afstemningskoefficienter fra din plante eksisterende data.

industrielle graf
 • Bliv ikke blindsided ... forudse mekaniske fejl
  De fleste planter er afhængige af hundredvis af ventiler, spjæld og andre mekaniske anordninger til at opretholde kontrol under produktionen. Mens Stiction er det førende mekaniske problem for procesingeniører, har få mulighed for at identificere og korrigere for Stiction, før det påvirker oppetiden.

  Der er et væld af oplysninger indeholdt i en plante procesdata, som kan bruges til proaktivt at identificere mekaniske problemer. Stiction overvågning og korrektion er en, der giver øjeblikkelig forbedring af ydeevnen, og det er ikke svært at finde i store datasæt, når du bruger de rigtige værktøjer. Hvis din ventil ikke gør hvad det bliver fortalt at gøre, hvordan kan din proces muligvis udføre på optimale niveauer? Kontrol loop overvågning løsninger udnytte KPIs såsom Output Travel, Output Reversals, og - du gættede det - Stiction til at bestemme, hvornår et mekanisk problem er til stede.
 • Alt ombord ... IIoT-toget forlader stationen
  Producenter anvender teknologi hurtigere end nogensinde, og de søger deres eksisterende kilder til plantedata for at skabe en bæredygtig konkurrencefordel. Lavere omkostningssensorer, hurtigere processorer og kraftige analyser brænder både det industrielle internet af ting (IIoT) og presset til at gøre mere med mindre.

  Faktum: Forbedret reguleringspræstation bidrager til mindre produktionsaffald og energiforbrug, færre kvalitetsfejl, større gennemstrømning og højere udbytte. At afdække - endda erkende - disse fordele er udfordrende for de fleste procesproducenter i betragtning af kompleksiteten af ​​deres automationsmiljø og det voksende ansvar, der står over for ingeniør- og vedligeholdelseshold. Rapporterne, advarslerne og beregningerne, der følger med de fleste overvågningspakker til controllers præstation, gør det muligt for disse hold at være et skridt foran problemer og nedetid.
industrielle IOT

I starten bemærkede jeg, hvordan vi praktiserende kan være en sjov masse når det kommer til energiforbrug. I navnet på fuld offentliggørelse er jeg helt skyldig i at være en energikviste hjemme, selvom jeg ofte tømmer planteforvaltere for overdreven guzzlers på deres fabrik. Som evangelist for PID-kontrol ved jeg, at der er så meget at blive opnået ved brug af teknologi og fra at anvende en systemorienteret tilgang til planteomfattende optimering. Og da der ikke er noget andet punkt på det synspunkt, har jeg nogle flere lys til at forlade hjemme! Ja - igen - Jeg hører dig at sige: Men hvad hvis vi alle gjorde det!

Damien Munroe

http://www.controlstation.com

Damien giver et billede af processtyring og automatisering, der er født af sine erfaringer inden for militær luftfart, offshore olie og gas, præcisions pharma og halvlederfremstilling. Hans uddannelse på

Læs fuld bio

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Gå ikke glip af et enkelt synspunkt!

Process Industry Update Enewsletter

- Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret med de seneste nyheder og begivenheder, produkter, tekniske artikler og synspunkter

Send mig gode ting

Tilføj dit synspunkt

Bliv en tanke leder

- Forbedre din troværdighed, øge mærke anerkendelse og øge dit omdømme som en vigtig influencer i branchen

Find ud af mere

wolfson korte kurser 2019