← Tilbage til din meningskategori

Glem aldrig fonden

Jenga

Reguleringskontrol udgør grundlaget for avancerede tilsynsmuligheder. Forsink PID'erne, og eventuelle visioner af avanceret kontrolgrandeur kommer hurtigt til at smuldre ned.

Mens jeg har været kendt for at nyde en lejlighedsvis runde Cards Against Humanity med venner, holder jeg mig til mere passende spil, når jeg er sammen med min kone og børn. Når det kommer til spil, har vi etableret noget af en tradition i Munroe House. Vores liv er så travlt, at vi reserverer søndag eftermiddage for at tilbringe tid sammen. Vi går sammen med at lave et måltid, lytte til musik, taler ud i ugen tidligere og fremover og spiller faktisk på alle mulige spil. Jenga er en regelmæssig.

Reglerne er enkle og nemme for unge og gamle at nyde. Nu da min søn og datter er ældre, er de smartere om, hvilke blokke der skal flyttes. Alligevel gælder Fysikloven stadig. I spillet Jenga er et stærkt fundament stadig ensbetydende med succes. Mens disse søndagsmøder har givet mine børn en forståelse for god mad, livlig samtale og konkurrencedygtige evner, håber jeg, at de tager væk den lektion om behovet for et solidt fundament i alt, hvad de gør - både personligt og professionelt.

De, der har læst mine tidligere synspunkter, kan huske, at jeg har brugt en stor del af min karriere inden for lægemiddelsektoren. Som jeg er irsk, kommer det nok ikke som nogen overraskelse - næsten alle store pharma-virksomheder har en etableret tilstedeværelse i Irland. Mens fremstillingen er bremset her og i de fleste områder i hele EU, har pharma været rygraden i den irske industri.

Faktisk har 2014 Ireland for nylig klassificeret #7 globalt til farmaceutisk eksport. Det er et stærkt fundament, som landet generelt har vokset. Stærk som det er, enkelte planter har lejlighedsvis glemt betydningen af ​​deres kontrolgrundlag og faldet for at tiltrække en ny Batch- eller APC-strategi.

På en bestemt pharma plante blev jeg bedt om at vurdere et nyt kontrolsystem med henblik på at optimere dets præstationer. Systemet involverede brugen af ​​et integreret styresystem med batchopskrifter og MES til en S88-standard. Desværre resulterede denne fremgangsmåde i en meget regimenteret proces, der ikke håndterede procesforsinkelser eller forstyrrer godt. Som led i min vurdering talte jeg med anlægsingeniører og driftspersonale.

De bemærkede alle, at ikke-tekniske ledere havde taget en god tone fra OEM-systemets rep og forpligtede sig til den nye tilgang. Det valg blev lavet på trods af næsten enstemmigt skubbet tilbage fra dem, der holdt anlægget kørende effektivt om først at løse nogle grundlæggende spørgsmål. I betragtning af mine henvisninger til Jenga og behovet for et solidt fundament, kan retningen af ​​dette indlæg være indlysende.

Men så hør mig ud. PID-controlleren udgør kernen for de fleste moderne applikationer til automatisering af applikationer, uanset overordnede lag. Selv om det måske ikke er revolutionerende, er det stadig den rigtige teknologi til næsten alle automatiseringsbehov. Overvej disse detaljer:

 • â € <Etableret, Universal ... og misforstået

  I flere årtier har PID-controlleren været en dominerende, undervurderet og ofte misforstået kontrol teknologi. Det giver et meget robust, stabilt middel til at automatisere styringen af ​​komplekse produktionsprocesser. Det er nøglen til at opretholde et stærkt kontrolgrundlag. Baseret på PID's omdømme som en gennemprøvet og stabil teknologi, er producenterne på tværs af procesindustrien afhængige af det.

  Men uden tilstrækkelig forståelse kan PID være svært at anvende effektivt. Der er en grundpraktiserende læser, der ser tuningen af ​​PID'er som en "sort kunst". I sidste ende opvejer PID-styrkerne langt deres svagheder, og PID vil forblive den dominerende reguleringsteknologi i overskuelig fremtid.
pharma arbejdstager
 • Fleksibel, Extensible ... og pålidelig

  Der er mange former for PID. Hvorvidt P-Only, PI, PID, (alle, der deltager i en af ​​mine klasser, ved, hvad D står for !!) PID-styringen er en meget fleksibel teknologi, der passer til de fleste industrielle applikationer. Når det ses i sammenhæng med både grundlæggende og avancerede applikationer som Feed-Forward og Cascade, forstærkes værdien af ​​PID.

  Selvom APC-strategier kan være forlængende, er det først værd at overveje alternative anvendelser af PID. Hvad mere er, hvis beslutningen om at forfølge en ny Batch- eller APC-løsning er baseret på regulatoriske kontroludfordringer, så indse, at disse udfordringer vil fortsætte. At bygge på et defekt fundament er aldrig en god idé. Det ville være bedre at investere i din eksisterende kontrolordning. PID'en er pålidelig, hvis den gives passende overvejelse.
 • Effektiv, effektiv ... slutningen af ​​historien

  Overvågningsprogrammer er bygget oven på en plantes regulerende kontrollag. Det betyder, at enhver avanceret strategi - MES, Batch eller APC - er afhængig af de underliggende PID'er til at udføre deres job. Hvis en PID-regulator ikke kan regere med oscillatorisk adfærd eller regulere afregningstid, er det sandsynligvis problemet, der stammer fra dårlig konfiguration og / eller regulering af tuning.

  Et sådant problem er sjældent kaldet for øget kompleksitet - avancerede strategier er bygget oven på PID ... de vil ikke erstatte dem. Virkeligheden af ​​PID-Advanced Process Control-forholdet understreger simpelthen behovet for et stærkt fundament. Uanset overvågningsteknologien fungerer en plante ikke effektivt og effektivt, hvis dets kontrolgrundlag er fejlbehæftet.

Tilbage til det pharma-projekt: Jeg anbefalede en refokusering på det PID-baserede kontrolsystem. Enhver kombineret kontrolarkitektur er afhængig af hver af dens komponenter, der arbejder til en standard. Det er korrekt, at grænseflade svagheder og dårlige kontrol overvejelser tilskrives PID kan forårsage skarpe huller i kontrol.

Oftere end ikke, er disse fejl imidlertid uhensigtsmæssigt forbundet med begrænsninger af PID, og ​​de giver begrundelsen for mere sofistikerede kontrolskemaer. I mangel af et velfungerende reguleringsreguleringslag vil enhver avanceret kontrolstrategi lide en lignende skæbne. Uden et stærkt regulerende kontrolgrundlag er en ny, Batch- eller APC-strategi bundet til at tumle og ligesom Jenga: Du vil samle stykkerne i dagevis !!

Damien Munroe

http://www.controlstation.com

Damien giver et billede af processtyring og automatisering, der er født af sine erfaringer inden for militær luftfart, offshore olie og gas, præcisions pharma og halvlederfremstilling. Hans uddannelse på

Læs fuld bio

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Gå ikke glip af et enkelt synspunkt!

Process Industry Update Enewsletter

- Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret med de seneste nyheder og begivenheder, produkter, tekniske artikler og synspunkter

Send mig gode ting

Tilføj dit synspunkt

Bliv en tanke leder

- Forbedre din troværdighed, øge mærke anerkendelse og øge dit omdømme som en vigtig influencer i branchen

Find ud af mere

wolfson korte kurser 2019