← Tilbage til vejning systemer og udstyr kategori

3 trin til sikker procesvægtning: Ny hvidbog

Sikker procesvægtning

Fabrikantens specifikationer angiver generelt balancens nøjagtighed, men løbende måle nøjagtighed kræver etablering af et sikkert vejningsområde. Et nyt METTLER TOLEDO hvidt papir beskriver, hvordan man etablerer sikkervægtsområdet og hvad det betyder for procesnøjagtighed, produktkvalitet og forbrugersikkerhed.

Enhver, der bruger skalaer ved, at de har grænser En lille køkkenskala ville ikke blive brugt til at veje en vandmelon, og heller ikke en apotek, der anvender samme skala for at aflevere medicin. Det første eksempel er et spørgsmål om kapacitet, mens den anden rent faktisk ville risikere andres sundhed.

Disse illustrationer viser, hvorfor det er vigtigt at have den rette balance for processen. METTLER TOLEDOs nye hvidbog, "Safe Weighing Range Ensures Accurate Results", forklarer, hvordan objektiv definere en balances nøjagtighed og etablere et sikkert vejningsområde kan sikre, at en given balance er i stand til at opfylde målebehov.

En balance er sikker vejning mellem dens videnskabeligt beregnede nedre grænse og maksimal kapacitet. Ved etablering af dette interval tages der hensyn til balancens mindste vægt, sikkerhedsfaktoren, der anvendes i henhold til processtolerance, og balancens maksimale kapacitet. Disse parametre omfatter problemer som:

  • Acceptabel kvalitet: Hvor meget variation kan man få og stadig skabe et acceptabelt slutprodukt?
  • Måleusikkerhed: Hvilke fejl vil sandsynligvis påvirke det endelige resultat?
  • Process tolerance: Ud over hvilket punkt kan en værdi ikke længere accepteres i processen?

Generelt kan balanceresultater betragtes som pålidelige, når måleusikkerheden er mindre end procestolerance, minimumsvægten er mindre end den mindste nettovægt, der skal vejes, og målinger ligger inden for sikkerhedsvægtsområdet.

Mettler-Toledo Ltd

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.