← Tilbage til sundhed og sikkerhed kategori

Den sande værdi af funktionel sikkerhed i fødevareforarbejdningslinjer

SENSATA

Af Jean-Marc Hubsch, Sensata Technologies

Drift af fødevareforarbejdningssystemer kan være fyldt med fare. Nogle gange er det hastigheden på maskiner, der udgør den største risiko eller den temperatur, de opererer på. I andre eksempler er risikoen måske endnu mere indlysende: Skærere og skiver, for eksempel, foreslår en potentiel fare for enhver, der går i nærheden på fabrikkens gulv.

Design af maskiner, der er iboende "sikre", er designingeniørernes rolle, der overholder reglerne for funktionel sikkerhed - skaber systemer (og processer), der minimerer risikoen for fysisk skade eller anden skade på individets velbefindende. Funktionssikkerhed handler ikke kun om at identificere, hvor risikoen kommer fra, men også hvordan den kan styres, normalt gennem integration af beskyttende eller korrigerende indretninger for at forhindre en fare i at opstå eller reducere virkningen af ​​en farlig hændelse.

Sikkerhedsvurderinger

Funktionssikkerhed er mest kritisk om 'aktiv' i stedet for 'passive' systemer. En af de vigtigste udfordringer for ingeniører er ikke kun at "design-in" -sikkerheden, men også at give systemet en samlet sikkerhedsklassificering. En af de hurtigste og mest effektive måder at opnå denne rating på - og en anerkendt verden over - er at bruge komponenter og enheder, der selv er certificeret til et bestemt sikkerhedsintegrationsniveau (SIL) af et af de anerkendte certificeringsorganer (f.eks. TUV Rheinland). Designere behøver kun at føje de relevante data til SISTEMA-softwaren (tilgængelig gratis på internettet) for at få det endelige sikkerhedsniveau, der skal beregnes og registreres.

Standardprodukter, der ikke er individuelt sikkerhedsrelaterede, kan naturligvis anvendes, men kan begrænse designerne til et lavere sikkerhedsniveau for hele systemet eller kræve en grundig og uafhængig analyse af systemet, der igen kan bremse hastigheden med systemet kan endelig bringes på markedet. Brug af certificerede produkter gør det lettere for ingeniører at beregne og præcist påberåbe sig en sikkerhedsvurdering for et system generelt, samt at levere vigtige data som f.eks. En gennemsnitlig tid til fejl. Det reducerer også det arbejde (og omkostninger), der kræves af OEM'en i design af funktionel sikkerhed som en maskinopgradering.

Udfordrernes udfordring er ikke begrænset til, hvad der sker ved det tidspunkt, hvor en ny maskine eller et system er udtænkt, men også hvordan en maskinens funktionelle sikkerhed kan opgraderes 'i feltet'. Til det formål er kodere nøgle. Encodere oversætter roterende eller lineær bevægelse til et digitalt signal og spiller en afgørende rolle i overvågning og styring af bevægelsesparametre såsom hastighed, hastighed, retning, afstand eller position. Nye kodere udvikles nu med analoge Sin Cos-udgange og transistor-transistorlogik (TTL) og høje tærskel logik (HTL) udgange, der er kompatible med de fleste eksisterende sensorer på markedet, hvilket giver designere større valg og fleksibilitet, især når Det kommer til at renovere eksisterende systemer.

Produkter som kodere og sikkerhedsmoduler, der er certificeret for funktionel sikkerhed, kan let bruges til at ombygge eksisterende udstyr for at muliggøre en modulær sikkerhedsopløsning, der hæver systemets sikkerhedsniveau op til SIL3 / PLe.

Ingeniører kan simpelthen bytte ældre komponenter til nye, og dermed forbedre systemets overordnede funktionsniveau. Disse nyere komponenter er ofte mere sofistikerede, og en enkelt enhed kan nogle gange bruges til at udføre opgaver, som tidligere kunne have krævet, at flere enheder skal nå det samme sikkerhedsniveau.

I eksemplet på en højhastighedsskærings- / skærelinie kan der kræves en række styreteknologier, herunder kameraer, kontakter, nærhedsdetektorer osv. Ved at bruge kodere med en sandsynlighed for fejl pr. Time (PFH) ved den øvre ende af SIL 2 , kan yderligere komponenter af en lavere SIL, men på SIL 2s kusp, tilføjes uden at kompromittere systemets samlede SIL-rating. Den samlede PFH 'værdi' for hver komponent giver maskinen sin funktionelle sikkerhed rating.

Optimering af effektivitet

Mens hovedformålet med funktionel sikkerhed er, som navnet antyder om beskyttelse af mennesker, handler det også om at sikre, at systemer er i stand til at opnå optimal ydelse. En af de mest tidskrævende opgaver i fødevareproduktionen er nødt til at stoppe og rense en maskine, inden man skifter til en anden produktlinje, en proces der kan tage en hel dag. Maskiner skal stoppes for at beskytte medarbejderne mod farerne ved bevægelige dele og andre risici. Med nye funktionelle sikkerhedskontrolløsninger fra Sensata er det imidlertid muligt at betjene udstyret i et langsomt men sikkert tempo i hele rengøringscyklussen.

Encodere inden for Sensatas funktionelle sikkerhedsløsninger omfatter DSM5X-serien sikkerhedskoder til at registrere rotationshastighed og position. De giver udstyret mulighed for løbende og langsomt at køre på en kontrolleret og sikker måde for at gøre det muligt for arbejderne løbende at rense udstyret, mens det bevæger sig, og dermed sikre, at de nemt og effektivt kan få adgang til alle dele af udstyret.

Fremstillet i rustfrit stål og robust i design, er koderne også IP69K kompatible til den ultimative beskyttelse mod indtrængning af høj temperatur damp og højtryksvand - vigtigt i nedvaskningsscenarier.

Hvor sådanne systemer allerede er i drift, er overgangenstiden reduceret til så lidt som to timer. Den forbedrede produktionsopetid og tilgængeligheden af ​​udstyr mere end opfylder omkostningerne ved opgradering til et funktionelt sikkerhedssystem. Intelligent Funktionssikkerhedsdesign muliggør også løbende vedligeholdelses- og reparationsarbejde uden at lukke hele linjen.

Enhver ændring i en eksisterende teknik- og designproces tilføjer selvfølgelig omkostninger, men med den nye generation af sensorer, omkodere og controllere, der nu er tilgængelige, har ingeniører byggestenene til at skabe et sikrere system med relativt let og forholdsvis minimal udgift. Eksisterende systemer kan også let opgraderes for at opnå et højere sikkerhedsniveau, hvor det er nødvendigt uden at skulle designe et system fra bunden.

www.sensata.com

Sensata Technologies

Først og fremmest er Sensata en ingeniørfokuseret forretning med en mission at give ingeniører mulighed for på tværs af en bred vifte af sektorer og brancher at skabe smartere og mere forbundne løsninger til deres designudfordringer

Signatur: Guld medlemskab

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Del via
Kopier link