← Tilbage til sundhed og sikkerhed kategori

Den effektive måde at undertrykke og stoppe eksplosioner

slukning-enhed

Løsninger til kemisk undertrykkelse og isolering af eksplosioner fra BS & B Safety Systems har et modulært design og eliminerer pyrotekniske udløsere. Dette letter installation, reparation og transport.

Støveksplosioner i industrielle anlæg kan være ødelæggende på grund af den ekstreme trykstigning. IPD, systemet til at undertrykke og isolere støveksplosioner fra BS & B Safety Systems, opdager kritiske stigninger i tryk til millibar og reagerer ved lynhastighed.

Det stærkt effektive slukningsmiddel smeder enhver flamme i en akkumulerende eksplosion i en brøkdel af et sekund, længe før det eksplosive tryk frigøres. Når det bruges til isolation, stopper IPD-systemet eksplosionsspredningen til tilsluttede dele af anlægget. Dette giver effektiv beskyttelse til mennesker,
maskiner og miljø.

Modulært design betyder nem nulstilling på stedet

For at sikre, at IPD-systemet er klar til brug igen hurtigt efter udløsningen, udviklede designerne hos BS & B et nyt modulopbygget design. Dette giver mulighed for øjeblikkelig nulstilling på stedet, hvilket reducerer nedetidsproduktionen til et minimum. I modsætning til andre løsninger kan ejeren eller operatøren nulstille systemet uafhængigt efter udløsningen.

Slusningsenheden består af et upresset, let udskifteligt slukningsmiddelpatron og en trykbeholder, der er fyldt med nitrogen under installation eller nulstilling. Manglen på en pyroteknisk trigger betyder, at ingen af ​​de enkelte komponenter eller det færdige system er klassificeret som farligt gods.

Dette gør både håndtering og reservedele logistik og styring meget lettere. Det forkorter også leveringstider og reducerer ejeromkostninger, da der ikke er behov for at overholde de obligatoriske sikkerhedsforskrifter for transport, der gælder for konventionelle systemer.

hammermølle

Systemet kan installeres i enhver position og er egnet til vanskelige rum, som her på en hammermølle i lægemiddelproduktion.

Desuden kræver slukningsenheden ingen ekstra udladningsdyse til agenten. I stedet bliver den integrerede brudskive et aerodynamisk udtag, når det aktiveres. Designet undgår brug af VVS, der kan blokeres.

Ved siden af ​​slukningsenheden er eksplosionsundertryknings- og isolationssystemet udstyret med en kontrolenhed med touchpad og den patenterede Triplex-sensor. Dette sikrer konstant, real-time overvågning af procestrykket, hvilket muliggør hurtig og pålidelig aktivering.

Tre højt følsomme trykfølere er arrangeret på en måde, der maksimerer følsomheden, samtidig med at man undgår aktivering fra vibrationer. I tilfælde af strømafbrydelse fortsætter det interne batteri i mindst otte timer. Dette giver tilstrækkelig reaktionstid til at etablere en sikker energiforsyning.

Beskyttelse mod støvede produktionsmiljøer

IPD-eksplosionsundertryknings- og isoleringssystemerne anvendes i alle produktionsmiljøer, hvor der opstår brandfarligt støv, eller pulverformige stoffer opbevares, håndteres og forarbejdes. Eksempler omfatter kemiske eller farmaceutiske industrier samt produktion af fødevarer, foder og skovbrug.

Ved at reagere på begyndelsen af ​​en støveksplosion reducerer IPD-systemet det tryk, der udvikles af forbrændingshændelsen, til et sikkert lavt niveau, så lavt som 0.2-stangen. Dette er det kombinerede resultat af at have et lavt nitrogengastryk for at sprede slukningsmidlet og anvendelsen af ​​natriumbicarbonat som et hurtigt varmeabsorberende middel.

For mere information, besøg venligst www.bsbsystems.com.

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.