← Tilbage til opvarmning, køling og tørring kategori

Hvorfor damp bør være central for HACCP i fødevare- og drikkevaresektoren

boilerhouse

Fareanalyse Kritiske kontrolpunkter (HACCP) er et kendt udtryk for dem inden for fødevare- og drikkevareindustrien. Mindre velkendt er tanken om, at planteoperatører skal indbefatte damp i deres HACCP-baserede tilgang. Francisco Pedrosa, Regional Clean Steam Specialist hos Spirax Sarco, forklarer, hvorfor damp bør være centralt for HACCP i fødevare- og drikkevaresektoren.

For fødevare- og drikkevareproducenter er den proaktive styring af kvalitet og sikkerhed allerede afgørende. Faktisk er forebyggelse af, at forurenende stoffer kommer ind i produktionsprocessen det centrale mål for dem, der følger en HACCP-baseret tilgang. Selvom HACCP kan komme som anden natur til at plante operatører, er det imidlertid alt for nemt at omgå damp som en kanal, hvorigennem forurenende stoffer kan introduceres i fødevareforarbejdningskæden - hvorved slutproduktets kvalitet udsættes for risiko for forurening.

Produktionskvalitet
Damp er lige så meget en vigtig ingrediens i produktionen af ​​slutproduktet som æg, sukker eller mælk. Det er derfor vigtigt at huske, at brugen af ​​den rigtige grad af damp i anlægget vil påvirke kvaliteten af ​​dit slutprodukt.

På trods af at man har passeret et fint rustfrit stålfilter, typisk med en størrelse på 5 mikron, kan den potentielle risiko for partikelformig forurening som rust, skala og andre rørevald og kemisk forurening - fra kedelkemikalier eller krydskontaminering fra andre kilder, såsom CIP-kemikalier forbliver stadig. Rustfrit stålfiltre er ikke designet til at fjerne suspenderede vanddråber i dampen. Hvis filteret ikke er i stand til at fjerne kedeloverførsel og andre forurenende stoffer, kan de derfor stadig finde vej gennem filteret, hvilket fører til mulig proces- eller produktkontaminering - hvilket påvirker varernes kvalitet.

Hold det rent
Planteledere, der stiller spørgsmålstegn ved alternativerne, kunne finde fordele ved at indføre ren damp i fremstillingsprocessen som en måde at overvinde de potentielle forurening risici forbundet med filtreret / kulinarisk damp. Ren damp - men ikke obligatorisk i fødevare- og drikkevareindustrien - er den højeste klasse af damp og anvendes som standard i en række kvalitetskritiske processer fra mange fødevareproducenter for at sikre, at kvaliteten af ​​deres produkter ikke kompromitteres.

opvarmning revision

For at producere ren damp anvendes en sekundær generator, der muliggør kontrol af foderkvaliteten - eliminerer risikoen for kemisk forurening af vandbehandling. Investering i kvalitet er anden natur for dem inden for fødevare- og drikkevareindustrien. At gøre flytningen fra kulinarisk damp til ren dampproduktion er en investering, der sikrer, at slutproduktet gentager og konsistent dampkvalitet altid.

De ledende fødevareproduktionslinjer har allerede et skarpt øje for kvalitets- og sikkerhedsprocedurer. Hvis du introducerer ren damp i din plante, kan du give dig fuldstændig sikkerhed for at forbedre kvalitetsstandarderne - hvilket gør det meget lettere at krysse den vigtige HACCP-boks.

Korrosionsproblemer
Damp kan samle forurenende stoffer langs sin rejse i en plante - uanset hvor opmærksom på detaljer en plantechef er. Hvis en fabrik fremstiller varer i Det Forenede Kongerige, vil de allerede være opmærksomme på europæiske retningslinjer, hvori det hedder, at "damp, der anvendes direkte i kontakt med fødevarer, ikke må indeholde stoffer, der udgør en sundhedsfare eller kan forurene fødevarer" ( EF nr. 852 / 2004).

Tager det næste skridt
Alt for ofte finder jeg mig selv at tale med planteoperatører hos fødevareforarbejdningsanlæg, der ved, at de skal inkludere damp inden for deres HACCP-tilgang, men mangler viden til at gøre det. Ved at gøre brug af en 'walk the plant' revision kan planteoperatørerne benytte lejligheden til at finde og udforske nye måder at forbedre kvaliteten af ​​mad og drikkevarer ved at vurdere dampens rolle i fremstillingsprocessen. Dette er i stigende grad et krav fra store detailhandlere, der sammen med producenterne er ansvarlige for at sikre sikkerheden og kvaliteten af ​​de produkter, de sælger.

Inddragelsen af ​​damp inden for en HACCP-tilgang vil hjælpe dig med at sikre, at styringen af ​​dampkvaliteten er kernen i din operation.

For at se, hvordan du kan forbedre dampkvaliteten, skal du downloade hurtigstartguiden her

Spirax Sarco

Spirax Sarco er en førende leverandør af damp- og termiske energiløsninger med hovedkontor i Storbritannien

Signatur: Guld medlemskab

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.