← Tilbage til Sensors kategori

Hvorfor vælge tilpassede sensorer over standard er det foretrukne valg

Brugerdefinerede standard sensorer

Sam Drury, salgs- og marketingdirektør på Impress Sensors & Systems Ltd, forklarer, hvorfor nogle ingeniører foretrækker brugerdefinerede trykfølere over standard-off-the-shelf versioner.

En standard, off-the-shelf pressure sensor refererer til en, hvis specifikation eller byggestandard forbliver uændret. Udtrykket "brugerdefineret" eller "tilpasset" refererer til en tryksensor, der er baseret på et standardprodukt, men hvis software eller hardware er blevet ændret, så den opfylder en bestemt kundes krav. En tilpasset trykføler kan for eksempel være en standard enhed, men udstyret med en speciel subsea-konnektor, høj temperatur elektronik, et modificeret hus eller en bestemt kommunikations grænseflade.

Men med et så stort udvalg til rådighed, manglende mangel på sensor leverandører og internet søgemaskiner, der giver en hurtig og nem metode til at sammenligne ydeevne, pris og tilgængelighed, hvorfor ville en ingeniør vælge andet end en standard 'off-the-shelf' tryksensor ?

Den mest oplagte grund til at vælge en brugerdefineret trykføler er, at der ikke er en standard "off-the-shelf" sensor, der opfylder alle kundens krav. Desuden er brugerdefinerede sensorer i modsætning til folkelig tro ikke nødvendigvis bare for usædvanlige one-offs eller små partier. De er ofte det mest passende valg til højere volumen, almindelige applikationer op til 10,000 stykker.

Helt enkelt kan ikke alle trykfølsomme udfordringer løses med en standard sensor løsning. Hvis en kundes trykfølsomme applikation kræver en eller anden form for modifikation, kan det ofte være mere omkostningseffektivt at outsource dette til en tredjeparts trykfølerleverandør med de nødvendige færdigheder, erfaring og interne ingeniørdesigntjenester. Ved hjælp af originale eller kundeleverede tegninger kan en velrenommeret leverandør ofte indarbejde avancerede ingeniørteknikker og veldrevne mekaniske design bedste praksis for at skabe en robust og omkostningsoptimeret løsning, der er testet internt.

Andre grunde til at vælge en brugerdefineret sensor er slutbrugsmiljøet, som ofte kan medføre store risici for forurening, korrosion, høje temperaturer, høj vibrationer, overtryk eller forbrænding. I mere ekstreme tilfælde kan de også involvere meget brandfarlige væsker eller gasser.

I disse tilfælde kan en omhyggeligt designet brugerdefineret (eller fuldt skræddersyet) konstrueret trykføler være den mest passende løsning. Selvom du tror, ​​at du eller din slutbruger kundens ansøgning er unik, hvis du kontakter en velrenommeret sensorleverandør, er der enhver chance for, at deres ingeniører har set en lignende ansøgning før.

Selvom du er heldig nok til at finde en standardføler, der passer til en krævende specifikation, er det sandsynligt, at en sådan sensor vil have en mekanisk form, elektrisk grænseflade og funktionalitet, der er designet til en gruppe applikationer frem for din specifikke. Det betyder, at du betaler for hardware og funktionalitet, som du måske ikke har brug for. Det kan også være nødvendigt at ændre designet af dit værtsudstyr til at rumme en standard enhed. Det betyder, at dine samlede enhedsomkostninger rent faktisk kan stige ved at købe standard off-the-shelf sensorer i stedet for brugerdefinerede versioner.

Nedenfor er nogle nyere eksempler på specialdesignede trykfølere fra Impress Sensors & Systems til specifikke kundeapplikationer:

Transmitter med subsea serie elektrisk forbindelse
Dette produkt var designet til at fungere i applikationer, hvor det udvendige tryk på huset og den elektriske forbindelse kunne nå så højt som 400 bar. Ved at anvende en subsea serie elektrisk forbindelse og ved hydrostatisk afprøvning af produktet for at sikre, at det opfyldte disse krav, blev der udviklet en egnet brugerdefineret trykføler.

Betonopslæmningspumpe
Denne trykføler i rustfrit stål blev designet til at måle 12-bar af betonopslæmning, der pumpes langs en udleveringslinie. I denne applikation er der mulighed for blokeringer, og tryk kan nå så højt som 200 bar. Derfor var tryksensoren specialdesignet til at modstå dette niveau af tryk uden brud. Designet med en ANSI 1500 flange og sekundær indeslutning sikrer sensortypen en robust fejlfinding. De er klassificeret til IP67 for at modstå de konkrete hældningsforhold på stedet. Sensoren er et unikt indbygget design med et specielt polyurethan beskyttelsesdæksel på membranen, som fungerer som et effektivt mekanisk filter for at sikre, at aggregaterne i betonen ikke ødelægger sensorelementet.

Fjernbetjent køretøj (ROV) - offshore
Til denne applikation blev en meget præcis trykføler specialdesignet til en OEM-producent af ROV-udstyr til geologiske undersøgelser. Størrelsesbegrænsningerne, nøjagtigheden og omkostningerne blev alle løst med et innovativt design, samtidig med at man opretholdt en meget konkurrencedygtig pris på et stadig mere konkurrencedygtigt marked.

Pumpekontrol i bygningsstyring
Der blev udviklet en tryktransducer, der behandlede vanskelighederne ved trykmåling til opretholdelse af vandtrykket i store kommercielle bygninger fra et pumpestyringssystem. Et meget bredt driftsspændingsområde, en lille nulforskydningsspecifikation og et behov for, at alle befugtede dele er WRAS-godkendte og kompatible med klor, blev opfyldt af den tilpassede tryktransducer.

Lækstyring / datalogging i brugsindustrien
Vandindustrien er under konstant pres for at reducere lækager i vandfordelingssystemet. En almindelig metode er at styre hovedtrykket ved at benytte data fra bærbare batteridrevne trykloggere. Impress havde til opgave at designe en lav-effekt tryktransducer med en integreret 'quick release' montering og statiske fejl bedre end 0.1%.

Lavpris PCB-monterbar tryksensor
Elektroniske dækpumpestyremaskiner i benzinstationer er et voksende marked. Impress Sensorer designet en PCB-monterbar enhed, der præcist styrer trykket indstillet af brugeren for at stoppe luftstrømmen, når det ønskede dæktryk er blevet opfyldt. Denne enhed opfylder de strengeste krav med hensyn til at være meget lave omkostninger, men nøjagtige.

Impress er et ISO 9001 akkrediteret selskab med mere end 25 års erfaring inden for instrumentering design og fremstilling til en bred vifte af applikationer. Ud over dets standard udvalg af tryk-, niveau-, afstands- og temperaturinstrumenteringsprodukter tilbyder Impress en tilpasset design service til kunder, der har brug for ikke-standardiserede instrumenter. Disse tjenester leveres af et dedikeret team af højt kvalificerede faglige ingeniører med erfaring indenfor elektronik, software, maskinteknik og instrumentdesign. 65% af alle instrumenteringsprodukter, der sælges af Impress Sensors, er specialdesignede.

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.