← Tilbage til Pumper kategori

Tid til at tænke igen, om en mere omkostningseffektiv API 610 VS4 pumpen kan levere den pligt i stedet for en VS1 pumpe

VS1 vs VS4 løftehøjde og flow

Der findes forskellige typer vertikale pumper til rådighed fra VS1 til VS7, som hver især passer til en række applikationer. Inden for olie-og gasindustrien de to mest almindelige API 610 lodrette pumper anvendes, er VS1 og VS4. Oliver Brigginshaw, administrerende direktør for Amarinth, en førende virksomhed med speciale i design, anvendelse og fremstilling af pumper og tilhørende udstyr, forklarer, hvorfor virksomheder, der altid har angivet en VS1 pumpe bør tænke om igen om, hvorvidt en mere omkostningseffektiv VS4 pumpe kunne mødes pligt påkrævet.

Inden for olie-og gasindustrien er der mange ingeniører, der fortsætter med at specificere de velkendte, men komplekse VS1 pumper, mere gennem historiske ræsonnement end hvorvidt en meget enklere VS4 pumpe kan være tilstrækkeligt for tolden. VS1 pumper vil altid være velegnet til de opgaver, der kræver høj flow eller hoved, men for mange programmer en VS4 pumpe (med eller uden en booster pumpe) vil udføre den nødvendige afgift udmærket (se figur 1).

Flertrins VS1 pumper
VS1 pumper kan være enkelt eller flere stadier og i teorien kan arbejde til en grænseløs dybde. VS1 pumper opnå dette gennem muligheden for at have flere stadier stablet oven på den anden side (se figur 2). Væsken pumpes fra sumpen gennem bæresøjlen og ud i en udledning bøje. Den skarpe sving om decharge producerer dog et tab i ydeevne og en VS1 pumpe kræver generelt en dyr dobbelt mekanisk tætning og Plan 53 sæl support system for at forhindre lækage.

Lejerne af akslen på hvert trin i en VS1 pumpe er monteret inde i bæresøjlen af ​​edderkopper. Dette virker godt for relativt rene væsker, men hvor den væske, der pumpes indeholder sand eller grus, som er typisk i olie-og gas-applikationer, der opstår slid på edderkopper. Desuden, hvor sand eller grus er til stede, VS1 pumper kræver et dyrt tætning support system til at muliggøre en ren flush der skal tilføres til lejerne. Fedtet smøring af lejerne i VS1 pumper er også dyrt at fremstille, og mens alle lodrette pumper kræver fjernelse fra tid til anden, afmontering og montering af VS1 pumper er temmelig tidskrævende.

VS4 pumper overvinde mange spørgsmål

Til sammenligning VS4 pumper overvinde de fleste af disse spørgsmål. I en VS4 pumpe den centrale kolonne indeholder drivakslen til pumpen, som er understøttet af en række af lejer afhængigt af længden, men det pumpede fluid udgange via et separat afgangsrør løber parallelt med søjlen fra sumpen til den øverste plade, som betyder, at det kan pumpe den grynet væske uafhængigt af aksellejerne ved hjælp af forskellige filtreringsteknikker (se figur 2).

Der er ikke behov for en kompleks mekanisk tætning ved den øverste plade, som regel blot en simpel dampspærre er påkrævet, som koster betydeligt mindre end en dobbelt mekanisk tætning system. Den Aftapningsenheden kan også bedre designet til at reducere tab.

Aksellejerne, undertiden også kaldet line lejer i VS4 pumpen kan let smurt og skylles, enten ved at recirkulere en del af den pumpede væske (der kan filtreres gennem sier, hvis sand eller grus indhold er høj) eller ved hjælp af en separat ren væske flush system, bør dette være til rådighed på stedet.

VS4 Pumperne kan også bygges i etaper der giver mulighed for hurtig og nem fjernelse til vedligeholdelse i områder med begrænset loftshøjde. Når der kræves en højere flow, kan en VS4 virke som en booster pumpe med hovedpumpen opererer i serien og fodring en horisontal centrifugalpumpe over jorden, som derefter vil opnå en lignende hoved og flyder på et VS1, men med den ekstra fordel af vedligeholdelse vandret centrifugalpumpe bliver meget hurtigere og lettere, da det ikke kræver at løfte ud af en sump før vedligeholdelse kan påbegyndes.

Nøje overveje, om VS4 vil opfylde de krav,

Der er helt sikkert tilfælde, hvor en VS1 pumpe skal angives, som når der ikke er nok NPSH at fodre pumpen, men i stigende grad kunder er at finde en VS4 pumpe kan tilbyde en omkostningseffektiv og lettere at vedligeholde løsning end at vælge en VS1 pumpe, selv når en yderligere horisontal pumpe bringes i ligningen.

Hvis du har et krav om en lodret sump pumpe og har til dato kun specificerede VS1 pumper, derefter overveje, om en VS4 pumpe vil opfylde dine behov. Hvis VS4 pumpen kan opfylde den forpligtelse, så de er billigere, enklere og billigere at vedligeholde end VS1 pumper, især hvis den væske, der pumpes indeholder slidende partikler.

Amarinth Ltd

Amarinth er en af ​​verdens førende virksomhed specialiseret i fremstilling af centrifugalpumper og tilhørende udstyr til offshore og onshore olie-og gasudvinding, produktion og raffinering industri, petrokemiske, kemiske og industrielle markeder

Signatur: Guld medlemskab

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.