← Tilbage til Machine & Electrical Safety Systems kategori

Træffe de rigtige FORBINDELSE

FLAMEPROOF STIK

MARK ROWLAND, ENGINEERING MANAGER OF TROLEX, diskuterer udviklingen af ​​flydende forbindelser og deres betydning i farlige områder applikationer

Exd Flameproof konnektorer blev først udviklet i 1970'erne for at imødekomme et presserende krav til forbedring af vedligeholdelses- og nedetidsprocedurer i kulminedebranchen. Men fra disse tidlige dage fandt denne type konnektor snart et bredere marked i almindelighed tung industri, hvor den er blevet etableret og anerkendt på grund af dens iboende enkelhed og pålidelighed. I nyere tid er der blevet lavet tekniske opgraderinger til det oprindelige design, hvilket gør forbindelserne mere bekvemme at bruge til at være lettere at montere og demontere, og inkorporere integreret stødbeskyttelse for endnu større driftssikkerhed. Disse genudformede produkter har for nylig modtaget Group 1 ATEX-godkendelse, ud over den eksisterende 2-godkendelse for den generelle industri.

Sikker valg til styrings- eller elsystemer

Mange tusinde Exd-konnektorer har med succes været ansat i olie- og gasudforsknings- og procesanlæg med et 30-års påvist rekord af pålidelighed. De er lige så velegnede til styringskredsløb eller strømfordeling, som muliggør hurtig udskiftning eller fjernelse af kritisk anlægsudstyr i farlige områder med minimal nedetid - midlertidigt udstyr kan også udnyttes hurtigere. Disse Exd-stik giver et valg af 3-, 4-, 8-, 10-, 26- eller 37-kontaktveje til styringskredsløb og mellemstrømskredsløb samt højspændingsversioner. Laget til IP67 beskyttelsesstandarder, er de tilgængelige med et valg af rustfrit stål eller messinghuse i to kropsskalstørrelser og integrerede støddæmpere.

Overlegen forbindelse

Den enkle og robuste konstruktion af denne type stik forbliver ubestridt. Ydeevnen og pålideligheden forbedres bedre ved brug af et unikt design af forbindelsespind og rør; Hver enkelt elektrisk kontaktfunktion overstiger 36 individuelle kontaktfjedre. Denne høje tæthed af elektriske kontaktpunkter resulterer i store applikationsfordele; væsentligt reduceret forspænding af foråret med en tilsvarende reduktion i den krævede indsættelseskraft; over en million parringscykler uden kontaktfedt, der sikrer høj kontakt sikkerhed; kontaktfjedre er anbragt i længderetningen langs indsættelsesaksen, hvilket yderligere reducerer indsættelseskraften; den dramatiske reduktion i skadelig slitage, der pålægges af konventionelle sidelederkontakter giver garanti for absolut vibrasionssikkerhed; Flerpunktskontaktfjedre ligger langs kontaktstiftenes fulde længde, hvilket resulterer i den lavest mulige kontaktmodstand og en tilsvarende højere strømbærende kapacitet.

Af sikkerhedshensyn er der op til fem kodende stillinger for at forhindre ukorrekt eller ugyldig parring, og kontaktnumre er dybt indgraveret på både parringssiden og ledningsiden af ​​indsatsen for at sikre hurtig og præcis identifikation. Stikindsats er kodet rødt og stikkontakter er kodet blå for at undgå enhver mulig forvirring.

Lettere og pålideligt parring

Endnu en gang ser opmærksomheden på betjenings-enkelhed to store tilgængelige skruefastgørelsesanordninger for at forene forbindelsesstykkerne i sekunder, hvilket eliminerer bindende eller tværgående gevindskæring af små skruer. Forbindelser gøres nemme, da kontaktindsatser nemt kan fjernes ved at frigive en enkelt låsering inde i kropsskallen. Pins og rør skyder simpelthen ind i indsatsen, og ledere kan loddes eller krympes direkte til kontakten uden behov for sårbare, tidskrævende sekundære tilslutningsanordninger eller brugen af ​​rodet påfyldningsforbindelser. Ligeledes er demontering hurtig og nem. Den komplette afdækningsskal kan hurtigt fjernes ved at løsne de to store skruer, og der er let adgang til et rummeligt fuldt breddeafslutningskammer.

Fuldt Serviceable

Ukompliceret og ekstraordinært stærk, kan forbindelserne tåle de hårde slag i den daglige brug under ekstreme driftsforhold. Alle dele kan genvindes og udskiftes til vedligeholdelse, reparation og genanvendelse. Kontaktindsatserne er alle udskiftelige mellem stikkontakter og stikkontakter, og stifter og rør kan fjernes under og efter montering af stikket.

Hvordan styresystemfirmaet Tyco har brugt Exd-stik

ExD TX3700 og TX3701 Exd Connectors af høj kvalitet fra Trolex er blevet brugt af en førende leverandør af sikkerhedssystemer, Tyco Fire og Integrated Solutions til brug på sine Wellhead Control Modules til offshore brug.

Hver offshore brønd består af flere boringsboringer lodret og vandret og er udstyret med et "træventil" for at styre brøndtrykket og lukke en individuel brønd i tilfælde af en nødsituation. Wellhead Control-modulet på en rigg indeholder ventilerne og transmitterne forbundet til hver træaggregat for hver brønd, der er anbragt inden i en glideskuffenhed dedikeret til hver brønd.

Trolex Exd Connectors er blevet brugt til at forbinde skuffenheden til transmitter og ventil kredsløb og bruges til at isolere hvert system i tilfælde af et problem eller en fejl. Skufferenheden kan så hurtigt og nemt udskiftes for at sikre, at nedetid for god produktion holdes på et minimum.

Tyco Fire og Integrated Solutions har leveret styresystemteknologi til olie- og gasindustrien siden de tidlige dage af Nordsøproduktionen. Disse omfatter pneumatiske, hydrauliske og elektronisk automatiserede styrings- og sikkerhedsafbrydelsessystemer til både bemandet og ubemandet offshoreanlæg.

Hvordan Exd Connectors bruges til andre offshore applikationer

Vinsjproducenter, der designer deres produkter til farlige applikationer i et havmiljø, har valgt at indarbejde TX3700 / 3701-forbindelsen med Trolex Engineering's elektriske slidsenheder for at lette hurtig fjernelse og genopkobling mellem projekter. Trolex Connector er blevet det foretrukne produkt, og plug and go-funktionen hilses velkommen af ​​operatører, der arbejder under vanskelige forhold, hvor nedetid er til en høj pris. Applikationer omfatter olietankovervågning i havområder eller landområder og elforsyning og kommunikation til fjernstyrede køretøjer. Samt overvågningsudstyr udforsker operatørerne længere væk og dybere i havet, og konnektorens ekstreme omgivelsestemperaturområde og elektriske egenskaber sikrer, at det kan fungere i sådanne parametre.

For yderligere redaktionelle oplysninger kontakt Laura Bradshaw fra Trolex på 0161 483 1435, email: [Email protected]

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.