← Tilbage til Process Control & Systems kategori

Nøglefunktioner, der skaber fremtiden for næste generation SCADA-systemer

Med den rolle, som SCADA skifter inden for branchen, betaler det for planteforvaltere at blive fortrolige med de tendenser, der forme udviklingen af ​​næste generation SCADA-systemer. Med den moderne teknologi, der skubber operativ kapacitet endnu mere, hvilke nøglefunktioner vil betegne 'fremtidssikker' SCADA?

Paul Hurst, direktør hos Products4Automation, eksklusiv britisk distributør for populære Progea-produkter Movicon SCADA og Automation Platform.NExT, udforsker egenskaberne ved moderne og fremtidige SCADA-platforme.

Hvis du sætter de åbenlyse (og uundgåelige) spring frem i funktionalitet og netværkskommunikation til den ene side, er den vigtigste faktor i udviklingen af ​​SCADA for fremtidens fabrikker en praktisk en; Brugeren efterspørger øget alsidighed. Ikke kun bør de nyeste SCADA overvågningssystemer tilbyde let integration for eksisterende og nye teknologier; De skal også vise skalerbarhed og gennemsigtighed, der kræves for at give planteforvaltere let at oprette et virkelig tilpasset overvågningssystem.

Sådanne egenskaber kan opnås ved aktivt at designe et SCADA-system til de nyeste softwareplatformteknologier - fremtidssikkerhed, som kan opnås ved at anvende de nyeste netværksprotokoller, modulære processtrukturer, grafiske evner og kommunikationsteknologier som led i SCADA softwarearkitektur.

En næste generation af SCADA platform skal bruge specifikke hardware og OPC UA protokoller for nem integration over hele anlægget; Windows Præsentation Foundation (WPF) grafik til modulær procesmodellering ville være en god ide og tilslutningsmuligheder til Cloud via en række muligheder - er stort set afgørende. Alle er teknologier, der sandsynligvis vil danne grundlag for Things of Things (IoT) og kompatibilitet med fremtidig ekspansion mod Industry 4.0 kompatible overvågningssystemer. SCADA-platforme skal udvikles og tilpasses problemfrit med disse tendenser.

Traditionelt har SCADA været begrænset inden for plantevæggene, enten via netværks-pc'er eller HMI-terminaler. Men den smarte enhedsrevolution i de sidste par år har ændret dette. Smart-telefon SCADA-apps til iOS- og Android-operativsystemer betyder, at planteforvaltere nu kan overvåge og analysere data fra hvor som helst 24 timer om dagen på en personlig trådløs enhed, der giver forbedret lydhørhed og øger produktionsopetiden som følge heraf.

Overvågning vil blive yderligere revolutioneret af gennembrud i Augmented Reality (AR) og Virtual Reality (VR) teknologier. I den ikke alt for fjerne fremtid er det ikke utroligt, at vi vil se, at ingeniører bruger virtuelle headset til at navigere i en 3D-plante, der tilbyder realtidsdata og modeller, der repræsenterer det fysiske anlæg på stedet.

Forøgelser i grafiske evner vil opnå nøjagtige miljøer, som gør det muligt for ingeniører at få endnu mere indsigt i processer, og måske endda ændre gældende parametre næsten via AR- eller VR-miljøet.

Fortsat efterspørgsel fra brugere om alsidighed og nem implementering er en stor udvikling i SCADA-rammerne, mens den øgede tilslutningsmuligheder, der er til rådighed i vores moderne verden, afspejles af Cloud og intelligente enhedsbaserede overvågningssystemer. I sidste ende skal SCADA-systemer for at holde trit med kravene fra Industry 4.0 være modulære, så de kan tilpasse sig til at indarbejde fremtidige teknologier. Med denne tilgang kan operatørerne nyde effektivitet, rentabilitet og fleksibilitet i en stadigt udviklende fremtidssikker SCADA platform.

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.