← Tilbage til IT, Management Systems & Software kategori

Nøglevalg for producenter, når du vælger den rigtige software

Fordelene ved hardware-uafhængig software: Software til den smarte fabrik

Ifølge Smart Fabrikken og Modern Manufacturer-rapporten er investeringer i intelligent produktion sat til at øge effektiviteten i 27 procent i løbet af de næste fem år, hvilket øger den globale økonomi med en kolossal $ 500-milliard. Her undersøger Lee Sullivan, regionchef for industriel automationssoftwareekspert, COPA-DATA UK et af de nøglevalg, producenterne vil lave under deres digitale transformation - ved at vælge den rigtige software.

Udtrykket "SMART fabrikken" beskriver en industriel facilitet, der udnytter internet-tilsluttet teknologi til forbedring af fremstillingsprocesser. Centralt for succesen med en SMART-fabrik er den teknologi, der muliggør dataindsamling, sensorerne indlejret i industrielt udstyr og vigtigere industrisoftwaren til at indsamle og analysere dataene for at sikre, at de rigtige beslutninger træffes for at forbedre fabrikkens KPI'er.

Nem integration

Typisk vil en fremstillingsvirksomhed omfatte en vifte af udstyr. Normalt vil disse maskiner være forskellige i forhold til leverandør, alder og den anvendte kommunikationsstandard. Disse miljøer betyder, at hardwareindretningen, som programmerbare logiske controllere (PLC'er), human machine interface (HMI) paneler, forbrugsenheder eller pc'er skal indsamles samtidig med at indsamle de nødvendige data til smart fremstilling. En vanskelig opgave for maskiner og faciliteter designet på forskellige kommunikationsstandarder.

En vellykket integrering af disse enheder kræver ikke et komplet udstyrsoverblik for fabrikanten. I stedet bør organisationer overveje at vælge software, der er platform uafhængigt. I et industrielt miljø beskriver "hardware-uafhængig software" software, som kan implementeres i ethvert industrielt automationssystem, uanset hvilken hardware der bruges i anlægget.

Virkelig uafhængig software kan integreres problemfrit i en hvilken som helst enhed inden for anlægget - uanset alder eller fabrikant af udstyret. COPA-DATA's zenon, for eksempel, giver over 300 native kommunikationsprotokoller. Med denne fleksibilitet og alsidighed har producenterne frihed til hurtigt at integrere nye eller eksisterende butiksgulvemaskiner, nye bygninger eller produktionsområder i datasystemet, uanset hvilken kommunikationsstandard der anvendes. COPA-DATA's zenon understøtter også alle fælles standarder, herunder OPC UA, Modbus RTU, TCP, Open Modbus og meget mere.

Reduceret nedetid

At vælge industriel software, der kører på en række forskellige kommunikationsprotokoller, betyder, at producenterne kan høste fordelene ved en SMART-fabrik, for eksempel kan de skalere systemet for at visualisere det fulde værdistrømskort over tid. Fordelene ved skalerbarhed går dog ud over forbedret fleksibilitet.

Produktion nedetid er en dyr ulempe for enhver fabrikant. I fødevareforarbejdningsindustrien kan uventede produktionsstop skabe et betydeligt afløb på budgetter og logistiske ressourcer. Hvis et HMI-panel er beskadiget eller fejler under produktionen, kan maskinen normalt ikke betjenes, og hele produktionslinjen skal stoppe.

Venter på levering af et nyt HMI-panel, der kan køre den samme software og projekter, er ikke altid en levedygtig mulighed. Ved at bruge automatiseringssoftware, der er helt uafhængig, betyder det, at ethvert generisk HMI-panel kan bruges som erstatning.

Hardware-uafhængig software kan køre på forskellige hardwareplatforme, uanset skærmens opløsning. For producenter betyder det, at i tilfælde af en HMI-fejl kan ethvert generisk HMI-panel bruges som en midlertidig løsning.

Desuden er livscyklusen for zenon-projektet inden for det beskadigede HMI også let vedligeholdt, da projektet derefter kan opgraderes og installeres på et nyere operativsystem. Dette er en stor fordel, fordi det ikke kun minimerer risikoen for forældelse, men sikrer vigtigere en sikrere facilitet med forbedret cybersikkerhed.

Fremtidig fleksibilitet

Extensibility er også et vigtigt krav til SMART fabrikken. Evnen til internt optimering af fabrikker til at give vækst gennem den åbne platform af zenon sikrer, at forbedringer kan tilføjes til enhver tid ved hjælp af specifikke moduler.

Ud fra et systemintegrator eller en OEM-producent (OEM) kan valg af hardware-uafhængig software fjerne fremtidige begrænsninger for både dem selv og deres kunder - og potentielt udvide deres forretning til nye industrisektorer.

Systemintegratorer står ofte over for udfordringen med at søge markedet for industriel software til hver af sine separate projekter. At vælge software, der er platformafhængigt, giver kunderne en mere fleksibel tilgang til automatiseringsarkitekturen. På den måde kan systemer konstrueres på en måde, som bedst passer til anlægget og kan ændres hurtigt og omkostningseffektivt. Denne metode kan også reducere tid og omkostninger forbundet med intern uddannelse til forskellige systemer.

76 procent af producenterne har enten et SMART-fabrikkinitiativ på plads, eller de arbejder for øjeblikket på at formulere det. Imidlertid erkender 39 procent af producenterne, at de kæmper for at gennemføre deres SMART-produktionsinitiativer med held. Som en vigtig forudsætning for den digitale omdannelse af produktionsanlæg bør det ikke være en eftertanke at vælge den rigtige software.

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.