← Tilbage til opvarmning, køling og tørring kategori

Betydningen af ​​affaldsvarmeåbning i procesplanter

Spild varmegenvinding

Øget energieffektivitet er en konstant udfordring for industrien, energipriserne stiger globalt, så der er en kortvarig nødvendighed for at reducere brændselsregninger for at forblive konkurrencedygtig. Der er også et prescient miljøproblem, som ikke kan ignoreres. Det er to stærke argumenter, hvorfor elproduktionsoperatører og energiforbrugere, der driver varmtvands- eller dampkedler 'uden' genvindingssystemer på stedet, skal fungere nu.

Meningerne varierer om de miljømæssige konsekvenser af kuldioxidemissioner, men den generelle konsensus om global opvarmning er, at det ikke længere er muligt at gøre noget - og hvis der ikke er taget skridt her, kan situationen være irreversibel så snart som 2020. En 2016-rapport produceret af respekteret videnskabelig tidsskrift Climate Dynamics * Analyse af nuværende CO2 globale emissioner tyder på, at udviklede lande skal ændre kulstofemissioner senest af 2030 og andre nationer af 2050.

Processen med at reducere kulstofemissioner involverer også ofte reduktion af andre former for forurening på samme tid. Simpelthen fordi udslip af uforbrændte brændstoffer i miljøet og udstødningsemissioner fra lav effektivitetsbrændingscykler, der involverer fossile brændselsderivater i atmosfæren, kan være meget skadelige for naturlige livscykluser, herunder vores egen.

Hvorfor varmegenvinding?

Et af nøgleområderne for potentiel energibesparelse i eksisterende systemer er genvinding af affald. Det er vigtigt, fordi ved at reducere mængden af ​​brændstof, der bruges til at producere varme i en kedelinstallation, øges varmeffektiviteten, hvilket resulterer i lavere brændstofforbrug. Dette tjener både kravet om at øge effektiviteten og reducere kulstofemissionerne.

Bedste praksis for erhvervslivet dikterer, at man må konstant søge efter måder at forbedre driftseffektiviteten på. Mens den ydmyge kedel blev populær i løbet af 100 år siden, forbliver den en stor energiforbrugere i mange fabrikker og andre typer virksomheder, der genererer spildvarme fra de brugte gasser, der bruges til at opvarme vandet.

Luke Hall, Projektleder hos etableret varmegenvindingsspecialist ThermTech, understøtter den universelle anvendelse af kedelekonomer. "Brug af en økonomizer giver en garanteret metode til at reducere brændstofforbruget, samtidig med at man leverer den samme kedeludgang, typisk opnår 4% til 6% brændstofbesparelse med en Afkast i investeringer mellem 6 til 18 måneder. Selvom du kun er bekymret for den umiddelbare økonomi, er det stadig meget fornuftigt. Vi ser også ofte overvågningsfigurer før og efter installationen, så vi ved, at det virker. "

Anvendelse af kedeløkonomere

I et industrielt kedelsystem anses varme som "affald", når det er under 100 ° C, da det ikke kan anvendes i hovedprocesser til kogning, dampdannelse eller sterilisering. Denne brugt varme kan bruges til omgivende opvarmning af fabrikken eller bygningen, men brugen er begrænset til koldere klimaer eller i koldere tider af året i tempererede klimaer, plus installationer til at give denne type opvarmning er ofte store og dyre.

En mere nyttig alternativ teknologi er at anvende en kedeløkonomer. Brugte opvarmede gasser fra udløbet eller røggassen på kedelbrænderen returneres til kedlens indløb for at forvarme indløbsvandet, hvilket giver en højere indløbstemperatur til kedlen. Dette resulterer i, at mindre brændstofbehov opnår en brugbar vandvarme. Denne teknik bruges ofte i moderne husholdningskedler, men er ikke almindelig for industrien. Mange industrielle kedelsystemer er ofte ældre installationer og opmærksomhed om denne energieffektive teknik som en eftermonteringsindstilling er ikke altid kendt, og derfor er der sparsomme energibesparelser på andre steder.

Hvordan arbejder økonomister?

Installeret mellem kedeludløbet og røggassen eller skorstenen, arbejder økonomierne på princippet om varmeveksling, opvarmning af kedelgasser for at forvarme kedelens indløbsvand. Dette reducerer den energi, der er nødvendig for at opvarme kedelfodringsvandet til driftstemperatur. Normalt konstrueret af kulstofstål indarbejder økonomiseringsdesignet finnede rør, der indeholder kedelfodervandet, der løber vinkelret på strømmen af ​​varme udløbsgasser. Ved varmeoverførsel reduceres røggastemperaturen, da det øger fodervandstemperaturen.

I hvilket omfang økonomien forvarmer fodervandet afhænger af designeren af ​​økonomen og eksisterende kedelparametre. Nøglen til effektiv varmeoverførselshastighed er imidlertid konstruktionen af ​​flaskens overflade, som skal maksimere total termisk kontakt med den varme gas.

Off-the-shelf eller specialbyggede økonomer

Da hver ansøgning er anderledes, bør hver økonomer være opbygget med henblik på at opnå den bedste overføringseffektivitet til kedeledesign og den måde, den fungerer på. Dette kan omfatte mindre ændringer i et eksisterende design, hvilket er fælles for nogle mere traditionelle designs baseret på kedler, der arbejder kontinuerligt ved maksimale strømningshastigheder. Mere moderne design med variable strømningshastigheder vil dog normalt kræve noget mere specifikt egnet til applikationen.

ThermTech har rådgivet industrien om varmegenvinding i over 25 år og er akkrediteret af CHAS, ISO 9001, Achilles og ASME Boiler og Pressure Vessel Code Certification. Selskabets ingeniører har til formål at hjælpe med at vurdere mængden og kvaliteten af ​​den tilgængelige varme og matche den til den mest effektive genbrugscyklus ved at bruge de mest omkostningseffektive og praktisk egnede former for varmegenvindingsudstyr.

* Klima Dynamics er et peer-reviewed videnskabelige tidsskrift udgivet af Springer Science & Business Media

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.