← Tilbage til Flow Measurement & Control kategori

Sådan overvindes udfordringerne ved flowmåling i fødevare- og drikkevaresektoren

måler flow begge retninger

Producenter i fødevare- og drikkevareindustrien har to hovedprioriteter: produktkvalitet og hygiejne. For dem, der arbejder med forskellige væsker, fra frugtsaft til mælk, chokolade og øl, er der mange udfordringer med at måle flow og samtidig minimere affald og energiforbrug.

Mark Lilley, feltsegmentchef, Hygienic - mad & drikke hos Bürkert, ser på, hvordan den nyeste teknologi inden for måling af væskestrøm kan overvinde disse udfordringer og levere yderligere fordele.

Flowmåling er en vigtig del af fremstilling af mad og drikke, fra fyldning af kar til måleingredienser og kontrol af rengøringsprocesser, den ydmyge flowmeter udfører mange opgaver. Flowmeters generelt findes i mange former og størrelser, men til applikationer inden for fødevare- og drikkevaresektoren er det kun få af disse, der er egnede til at sikre hygiejnestandarder og præcision opretholdes.

Optimeret hygiejne

Rengøringsprocedurer (CIP) -procedurer bruger ofte demineraliseret vand såvel som dyre kemikalier til at fjerne skala, bakterier og affald fra procesbeholdere og rørledninger. Imidlertid kan brug af et flowmeter, der er afhængig af vandets ledende egenskaber, såsom et magmeter, til denne anvendelse være upålideligt, fordi applikationer, der bruger deioniseret vand eller indeholder indkapslede bobler, ikke giver pålidelige aflæsninger.

En løsning på disse problemer er at installere et Coriolis flowmeter, men udgifterne til denne type flowmeter gør det til en usandsynlig kandidat, fordi det nøjagtighedsniveau, som Coriolis yder, ikke er påkrævet i denne applikation. Derudover kan store, støbte anordninger fungere som et kølelegeme og trække temperaturen væk fra et varmefølsomt produkt, såsom chokolade, hvilket betyder, at yderligere energi skal bruges for at sikre, at produktet forbliver ved den rigtige temperatur under hele processen.

Dette varmeoverførselsspørgsmål kommer også i spil efter en CIP-proces, hvor rørsystemet opvarmes ved rengøringsproceduren og skal returneres til normal driftstemperatur, før fremstillingsprocessen kan genoptages. Tiden for at dette kan ske kan forlænges betydeligt, når store kølelegemer er inkluderet i rørledningen.

Følg strømmen

I nogle tilfælde vil anlægsoperatører måske måle væskestrøm i begge retninger, men mange flowmeterkonstruktioner tillader ikke dette, hvilket betyder, at der kræves to dele af udstyr, hvilket øger installations- og vedligeholdelsesomkostningerne. Faktisk har næsten ethvert flowmeter-design nogle ulemper.

Ultralydsenheder, der bruger Doppler-effekten, har brug for partikelformigt materiale eller bobler for at reflektere signalet, hvilket gør dem ineffektive med rene væsker. Omvendt kan dem, der bruger transittid til at måle flow, kun arbejde med rene væsker. En kombination af de to kan anvendes, men igen er der yderligere omkostningskonsekvenser samt problemer med reduceret nøjagtighed under lave strømningsforhold.

Avanceret teknologi

Som svar på et voksende behov for et flowmeter, der kunne overvinde mange af disse mangler, har Bürkert udviklet en banebrydende løsning, der bruger overfladeakustisk bølgeteknologi (SAW) -teknologi. Det fysiske design af dette revolutionerende flowmålesystem betyder, at der ikke er nogen direkte kontakt mellem sensorkomponenter og væsken, hvilket gør det ideelt til hygiejniske applikationer.

Derudover kan den fremstilles i samme overfladefinish som resten af ​​rørledningen, hvilket betyder, at der med hensyn til hygiejne, rengøring og flowbetingelser ikke er nogen forskel med noget andet stykke lige rør.

FLOWave måler flow i begge retninger, ikke muligt med magflow. Hvis en proces ikke kan modstå flow i begge retninger, skal der være en slags signal, der advarer om flow, der bevæger sig i den forkerte retning. Evnen til at måle i begge retninger betyder også, at strømningen kan aggregeres, og den totale strøm kan beregnes.

Yderligere fordele

Flowmåling er kun en af ​​kapaciteterne ved dette udstyr. Betydelige fordele kan opnås ved anvendelse af tæthedsfaktoren og den akustiske transmissionsfaktor for at bestemme det nøjagtige punkt, når en væske er blevet erstattet af en anden, eller når f.eks. Rørledninger er blevet tilsmudset.

Under en produktskift inden for den samme proceslinje eller som en del af rengøringsprocessen er det almindeligt, at et tidsbaseret kontrolsystem bruges til at sikre, at nyt produkt er begyndt at strømme, og at alt det oprindelige produkt er gået.

Dette betyder, at en vis mængde af det nye produkt eller rengøringsvæsken spildes, før produktionen starter igen. En bedre løsning ville være at bruge et flowmålesystem, der også kunne bestemme væskens densitetsfaktor og tilvejebringe styresignaler til den bredere fremstillingsproces. Dette ville minimere affaldet og sikre, at rengøringsprocessen var afsluttet, inden fødevarer kom ind igen i rørledningen.

Type 8098 FLOWave

Type 8098 bruger overfladeakustisk bølgeteknologi (SAW), hvilket betyder, at der ikke er nogen direkte kontakt mellem sensorkomponenter og væsken, hvilket gør den ideel til hygiejniske anvendelser.

Præcisionsdata

Faktisk er nøjagtigheden af ​​Bürkert's FLOWave sådan, at den kan bestemme forskellen mellem en standard kulsyreholdig sodavand og dens sukkerfrie alternativ. Dette kan implementeres i mange forskellige typer produktionsfaciliteter såsom bryggerier, mejerier, drikkeproduktion og konfekture.

Den akustiske transmissionsfaktor kan indstilles i en sådan grad, at den kan markeres, når rørledningen bliver tilsmudset. En opbygning af skala eller endda produkt, f.eks. Saucer, chokolade, karamel eller flydende ost, har alle potentialet til at opbygges på rørvæggen og forbliver stadig efter CIP-processen.

At forstå niveauet for affald inde i rørsystemet giver fabriksoperatøren mulighed for at tage en informeret beslutning om det bedste tidspunkt at bruge en mekanisk rørrenseproces. Denne afkalkning eller 'pigging' kan udføres uden at fjerne FLOWave, fordi dens interne design er den samme som resten af ​​procesrørledningen.

I sidste ende kan implementering af teknologi have en række fordele ved et eksisterende produktionsanlæg, endnu mere, når det er designet til let at integrere og arbejde med den eksisterende proceskontrolinfrastruktur. For fødevare- og drikkevaresektoren er forbedrede kontrolsystemer med til at forbedre produktkvaliteten og konsistensen. At indføre kvalitetskontrol og de nyeste processensorer vil gøre en lang vej til at levere dette slutmål.

Kirsty Anderson
Bürkert Fluid Control Systems
Tel: + 44 (0) 1285 648761 Fax: + 44 (0) 1285 648721
Web: www.burkert.co.uk
E-mail:yourid@yourmail.com [Email protected]

Bürkert Fluid Control Systems

Fremstilling af procesudstyr. En af de få producenter til at levere løsninger til den komplette kontrolsløjfe.

Signatur: Guld medlemskab

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Del via