← Tilbage til Tørring & Køling kategori

Hvordan Cloud-Based Cooling spiller en vigtig rolle i industrien 4.0.

blå e + køleenheder

Af Karl Lycett, Rittals produktchef for klimakontrol

Køleenheder spiller en stadig vigtigere rolle i Industri 4.0. Problemfri kommunikation mellem køleenheder og tilhørende cloud-baserede systemer åbner mulighed for nye applikationer. Vigtigt for disse applikationer er IoT-udstyr som køleenheder og kølere i Rittal Blue e + -området.

I løbet af en køleenhedens vedligeholdelse er omkostningerne forbundet med energi, vedligeholdelse og service normalt meget højere end den oprindelige investering i selve enheden.

Optimeringer udført under vedligeholdelse kan medvirke til at reducere arbejdsbyrden og dermed sænke omkostningerne, fx gennem forudsigelig eller behovsbaseret vedligeholdelse. Behovsbaseret vedligeholdelse kræver dog altid oplysninger om de enkelte køleenheder og de omgivende forhold.

Et typisk eksempel er at udskifte en ventilator, før der opstår en fejl, hvilket ellers - i værste fald - kan forårsage ikke kun køleenheden, men hele systemet til at mislykkes. Hvis der er historiske oplysninger til rådighed for at plante operatørerne om ventilatorens driftstid, forskellen mellem dens forventede og faktiske hastigheder og dets strømforbrug, så er det muligt at identificere en gradvist udviklende fejl eller et forestående fiasko. Det betyder, at vigtige komponenter kan udskiftes tidligt, hvilket øger det samlede systems tilgængelighed.

Andre oplysninger, som f.eks. Energiforbrug, tilstanden til de enkelte komponenter, omgivelsesforholdene eller endog niveauet af snavs på filtermåtte, kan også give nyttige data og praktiske muligheder for at optimere vedligeholdelse og energieffektivitet.

Det er derfor ikke overraskende, at sømløs kommunikation af informationer mellem systemer vokser i betydning. I en state-of-the-art fabrik, hvor data er let tilgængelige som og når det er nødvendigt, er synet af vedligeholdelsesteknologier, der går fra en køleenhed til en anden, at skrive informationer sammen med et udklipsholder og en pen, en fortid.

Netværk er muligt nu

Rittal udstyrer sine klimakontrolløsninger med et omfattende udvalg af kommunikationsmuligheder.

Med det nye IoT-interface kan Rittal-enheder kommunikere direkte med overordnede systemer og netværk med kundernes interne overvågnings- og energiledelsessystemer. Som et resultat heraf kan data, såsom indkapslingens indre / ydre temperatur og temperaturen af ​​kondensatorer og fordamper, løbende evalueres. Tilføjet, hvorefter løbstiderne for kompressorer og ventilatorer er let tilgængelige, ligesom oplysninger om kapacitetsudnyttelse, meddelelser og enhedsindstillinger. Anlægsoperatører kan derfor identificere potentielle fejlfunktioner tidligt, forbedre pålideligheden og tilgængeligheden af ​​deres systemer.

Talrige industrielle protokoller understøttes, så klima løsninger kan integreres i IoT applikationer, hvilket baner vejen for intelligente service løsninger. Derudover kan informationer fra enhederne bruges i skybaserede systemer til en bred vifte af analyser.

rittal køleenheder

Den nye IoT-grænseflade betyder Rittal køleenheder og kølere er klar til Industri 4.0 applikationer.

Prediktiv vedligeholdelse og dataanalyse

I sidste års Hannover Messe demonstrerede Rittal fremtiden for Industry 4.0 applikationer som prædiktiv vedligeholdelse og dataanalyse sammen med Siemens MindSphere og IBM Watson IoT.

Industri 4.0-kompatible Rittal-enheder blev integreret i Siemens MindSphere. Dette skybaserede, åbne IoT-operativsystem gør det muligt for brugerne at udvikle deres egne Industry 4.0-applikationer. Ved hjælp af Siemens MindSphere er platformen skalerbar og kan indsamle og analysere store datamængder - hvilket baner vejen for smart-fabriksapplikationer, f.eks. I prædiktiv vedligeholdelse, energidatahåndtering og ressourceoptimering.

Som jeg påpegede i starten, er behovsbaseret vedligeholdelse billigere end udførelse af vedligeholdelsesarbejde med faste intervaller og øger systemtilgængeligheden. Vores løsning beregner også de korteste ruter mellem opkald til serviceteknikere, hvilket eliminerer bortkastede rejser på faciliteter med et stort antal maskiner. Og levende data på hver enhed betyder, at personalet kan medbringe den rigtige reserve del med dem med det samme!

Rittal-produkterne interopererer også med det skybaserede dataanalysesystem IBM Watson IoT. Watsons arkitektur er designet til hurtigt at behandle information, og bruger algoritmer til maskinlæring til at analysere stadigt voksende datamængder. Dataanalyseprogrammer bruges til at gøre vedligeholdelsen mere effektiv og opnå en høj driftssikkerhed.

Igen omfatter kundens fordele forbedret maskintilgængelighed og optimerede vedligeholdelsesomkostninger. Løsningens nye teknologier gør også nye forretningsmodeller - såsom smarte vedligeholdelseskontrakter - mulige.

blå e + chillers

I fremtiden vil Blue e + chillers også kunne kommunikere via forskellige netværksprotokoller med overordnede systemer via IoT Interface.


Visualiseret data i cockpiten

Med introduktionen af ​​Blue e + køleenhed serien har Rittal sat nye standarder for energieffektivitet af elektriske kabinetter.

Takket være diagnostisk software kan brugerne gå et skridt videre og spare mere energi ved optimal drift af deres køleenheder. Omfattende information er naturligvis afgørende, og alle de relevante data leveres af den nye data-cockpit i RiDiag III. Alle de oplysninger, der indsamles fra køleaggregatets mange sensorer, vises tydeligt og evalueres, herunder temperaturer, indgangsspændinger og strømmer på kompressoren.

EER-skærmen (Energy Efficiency Ratio) er særlig nyttig, så brugerne kan spore, hvor energieffektive køleenheden er under specifikke miljøforhold og med bestemte indstillinger. Ved at analysere dataene kan brugerne optimere parametre, opnå yderligere effektivitetsforbedringer og dermed lavere omkostninger.

Hvad vi har ønsket at vise i denne artikel, er hvordan hvordan IoT-grænsefladen kan bruges, hvilket giver et indblik i fremtidige Industry 4.0-applikationer og deres potentielle fordele. Alt dette stammer fra den sømløse transmission af data fra sensorer inde i køleenhederne og chillers til skyen.

Yderligere oplysninger på www.rittal.co.uk og www.friedhelm-loh-group.com eller på kvidrerittal_ltd.

Rittal Ltd

Vi leverer kabinetter, strømforsyning, klimakontrol, it-infrastruktur og software og service.

Signatur: Platinum medlemskab

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.