← Tilbage til Adhesives, Sealants & Resins kategori

High performance kompositter påvirke dagsordenen i vindmøllebranchen

Fra et historisk perspektiv har et blandet sæt faktorer påvirket komposittindustrien, krydser sociopolitisk, teknologi, marketing og miljøspørgsmål. Her diskuterer Philippe Michaud, Huntsman Advanced Materials Technology Director, hvordan højteknologiske komposittteknologier nu står fast på dagsordenen som en vigtig drivkraft for vindenergisektoren.

Hvorfor kompositter?

Kompositteknologier er kommet langt på en relativt kort tid og har lavet højtydende kompositter en yderst attraktiv mulighed for vindmølleproducenter, fordi de er lette og der er altid behov for lettere vægt for at forbedre turbineytelsen.

Kommercielle mål

Fokuseret på at producere højkvalitets, store og lette dele, er industrien i gang med at finde ud af, hvordan man kan skabe balance mellem at fremskynde deleproduktion, reducere investeringsomkostninger og producere fremragende resultater. Behandlingsmuligheder er dermed faldet i fokus med fokus på kravet om bedre teknologier med høj ydeevne.

Regeringsdirektiverne ansporede oprindeligt initiativer til vedvarende teknologier, men det vi ser nu er både trække fra markedet og skubbe fra industrien med fokus på at øge andelen af ​​energi, vi bruger fra vedvarende energikilder. I almindelighed er disse influencere hovedsagelig ansvarlige for den betydelige vækst i kompositormarkedet i dag.

Wind Energy er et vigtigt marked for kompositter, og bladfabrikanter er meget fokuseret på den løbende forbedring af vindmøllepræstationen. Krav til udvikling af materialer med højere ydeevne med vægt på at sænke giftig risiko samtidig med at der opretholdes meget gode behandlingsbetingelser er et andet centralt område, hvor Huntsman aktivt koncentrerer sine bestræbelser.

Tekniske og markedsmæssige udvikling gennem de seneste to årtier har forvandlet dette engang marginal ansøgning til en global gigant, som også er hurtigt ved at blive et af verdens største markeder for kompositter.

Vindenergi er blevet uden tvivl det næststørste valg i Europas bestræbelser på at bevæge sig mod ren vedvarende energi og forventes at drive industri, erhverv og boliger med ren elektricitet i mange år fremover.

Med mere end ti års erfaring inden for dette marked arbejder Huntsman Advanced Materials 'FoU og tekniske team løbende på at forbedre den strukturelle integritet og mekaniske krav til morgendagens vindmøllevinger, da optagelsen af ​​kompositter fortsætter.

www.huntsman.com / advanced_materials

Patricia Albisser
Huntsman Advanced Materials (Schweiz) GmbH
K-401.5.77
Klybeckstrasse 200
CH-4057 Basel
Schweiz
Telefon: + 41-61-299 2664
Fax: + 41-61-966 8130
E-mail: [Email protected]

Huntsman Advanced Materials

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.