← Tilbage til Pumper kategori

Finde den rigtige pumpe type til pulvere, pastaer og blandinger af væsker og faste stoffer

Flytning produkter rundt under behandlingen er en iboende behov for de fleste mellemstore og store fødevareproducenter

De nøjagtige krav naturligvis afhænge af mange faktorer, herunder arten af ​​selve produktet og de involverede processer. Men de har tendens til at falde i to typer, de, der kan pumpes og transporteres i rør, og de, der skal transporteres, sædvanligvis med mekaniske remme eller lignende systemer.

kan opstå mange problemer, fordi de pumper, der anvendes ikke er blevet specielt designet til de programmer eller betingelser, som de bliver brugt til. Det er også værd at huske på, at det ikke bare simple væsker, der kan pumpes. Med det rigtige udstyr en række produkter, herunder pulvere, pastaer og blandinger af væsker og faste stoffer kan også pumpes gennem passende rør arbejde og udstyr. Der er en række fordele for denne tilgang, navnlig evnen til at undgå kontaminering af produkter under forarbejdning, såvel som at kunne opretholde forarbejdning temperaturer, viskositet osv

Vurdering af vanskelige produkter
Et af de problemer med pumpning er potentiale til at beskadige produktet. Viskositeten af ​​forskellige fluider kan påvirkes, hvilket resulterer i emner som løbende eller adskilte saucer eller uønsket kærning af mejeriprodukter. For materialer, der indeholder faste stoffer, for eksempel frugt blandinger, den forkerte type pumpe kan nemt ødelægge den faste fraktion reducere kvalitet eller i værste fald at fjerne den meget aspekt af dit produkt, som du forsøger at bevare i dit produkt.

Selvom de fysiske og adfærdsmæssige egenskaber af mange fødevarer er veldokumenteret, i mere komplekse sager er det nødvendigt at fuldt ud at forstå den fødevare, der skal håndteres for at præcisere den rigtige pumpe til både produktet og processen. Det kan være muligt at gøre dette med simple målinger foretaget in situ eller kan kræves laboratorieanalyse.

Produktets temperatur er vigtig, da fysiske egenskaber varierer med temperatur. Viskositet er en måling af modstandsdygtighed over for strømning og er derfor en vigtig overvejelse, og information om partikelstørrelse er også nødvendig. Disse kunne omfatte alt fra jord krydderier til hele frugter eller stykker af kød, og alt imellem. Den kemiske sammensætning, for eksempel er materialet surt, skal også være kendt, således at de mest omkostningseffektive materialer kan anvendes til fremstilling af pumpen.

Blandt andet den forskydning følsomhed af væsken afspejler, hvor sandsynligt det er, at blive beskadiget af løbehjulet af pumpen. De fysiske egenskaber af nogle produkter vil ændre sig efter udsættelse for belastninger stor forskydning, og mens dette kan være en fordel i nogle tilfælde (som for eksempel at fløde til smør), men ikke andre (f.eks når ønsker at producere fløde). Damptryk skal også anses for at forhindre emner som blinkende eller kavitation.

Typer af pumpe
Ud over at være designet til at håndtere dit produkt, er det nødvendigt at opfylde de normale krav til udstyr håndtering af fødevarer, såsom Clean-in-Place (CIP) og Steriliser-in-Place (SIP). Der er mange forskellige typer af sanitære pumpe, der er egnede til anvendelse i fødevareindustrien, herunder roterende lap, roterende stempel, fortrængningspumper, forløber hulrum, peristaltisk slange og luftdrevne dobbelt membran designs. Problemerne opstår ikke kun på grund af de høje omkostninger ved traditionelle pumper, men også fordi luftrør pumper har lave flowhastigheder. Desuden kan bryde produkterne, mens dobbelte membranpumper resultere i et lavt trykfald ved anvendelse excentersnekkepumper.

Centrifugalpumper anvendes typisk til materialer som slagter, olier og drikkevarer. Almindelige brug af positive fortrængningspumper inkluderer glasur, dej, frugtfyld og pureer, babymad, tomatpuré og saucer, fløde, ost, dressinger, mayonnaise, kød emulsioner og mange flere. I mange år at levere løsninger på vanskelige varmeoverførsel udfordringer i fødevareindustrien viste os, at pumpe produkter uden at ødelægge deres integritet er lige så vigtigt som at udvikle varme exchange løsninger, som opretholder produktkvalitet.

Vi gik derfor tilbage til tegnebordet for at udvikle en pumpe, som kunne håndtere meget sarte og tyktflydende fødevarer uden skader, mens de arbejder på højtryk i tunge applikationer i fødevare- og medicinalindustrien. Resultatet var en specialdesignet tilbagegående fortrængningspumpe: HRS BP Series stempelpumpe.

Fortrængningspumper har en ekspanderende hulrum på sugesiden af ​​pumpen og en faldende hulrum på afgangssiden. Væsken strømmer ind i pumpen som hulrummet på sugesiden ekspanderer og tvinges ud af afgangssiden som hulrummet kollapser. BP serien har en hygiejnisk design, der inkorporerer en separator monteret mellem stemplet og det hydrauliske kammer for at sikre, at der ikke er kontakt mellem produktkammeret og hydraulikolien. Når pumpen er i drift, ingen del der kommer i kontakt med olie kommer i kontakt med produktet.

Med en justerbar strømning, som kan variere fra et minimum på 300 liter / time til maksimalt 20,000 liter / time og har et højt trykfald på op til 30 bar, det er egnet til en bred vifte af høj viskositet, shear følsomme og store partikler væsker. Klap ventiler tillader pumpning af hele frugter eller grøntsager, og en Alternativ stempelpumpe med en pneumatisk cylinder kan leveres til lavtryks-anvendelser af mindre end 5 bar.

Af Matt Hale, International Sales Manager, HRS varmevekslere

HRS varmevekslere Ltd

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.