← Tilbage til Inspektion & Vision Systems kategori

Farm to Fork Food Safety Masterclass

fda godkendt

(12-minut læses)

Med stigende globalisering af fødevareforsyningskæden og de seneste revisioner af retningslinjer udstedt af FDA og BRC undersøger Phil Brown, European Director of Fortress Technology, de forskellige måder, som fødevarefabrikker kan gennemføre en robust screeningsproces for at sikre forbrugernes kvalitet, ikke kompromitteres .

fil brun

Phil Brown, europæisk administrerende direktør
of Fortress Technology

Fødevaresikkerhed refererer til procedurer og forskrifter for at forhindre forurening og forgiftning af fødevareprodukter. På februar's globale fødevaresikkerhedsinitiativ (GFSI) -konference var de nye udfordringer, der blev diskuteret, forskellige. Emner berørt af forsyningskædes integritet, kapacitetsopbygning på udviklingsmarkeder, innovationer inden for teknologi og datastyring, allergenstyring, det ændrede ansigt på den internationale detailmarkedsplads og den fremskyndede vækst af tredjepartscertificering.

Ved at anvende sund fornuft beskyttelse fra gård til gaffel og ved at vælge den mest hensigtsmæssige fødevareinspektionsteknik til applikationen, mener Phil, at gennemsigtigheden kan forbedres, og risikoen for fysiske forurening i fødekæden forhindres.

Nye regler og regler

Ændringer i fødevaresikkerheden er i høj grad drevet af amerikansk lovgivning, hvor de fleste lande nu konvergerer mod Food and Drug Administration's (FDA's) Food Safety Modernization Act (FSMA) standarder. I stedet for at målrette mod bestemte fødevarer eller farer, fokuserer FSMA-reglerne på at gennemføre afbødningsstrategier i registrerede fødevarefaciliteter. Fødevareimport er et stort fokus, og FDA arbejder i øjeblikket med EU for at nå et gensidigt kompatibelt arrangement.

Canada opdaterede for nylig sit fødevaresikkerhedssystem og implementerede de nye Safe Foods for Canadas Regulations ved starten af ​​2019. Virksomheder, der eksporterer til Canada, skal nu have en SFC-licens.

Canadas nye regler lægger også større vægt på hygiejne og risikobaseret forebyggende kontrol. Dette indbefatter en ny standard for registrering af forældremyndigheden fra starten af ​​produktionen til, hvor de endte på hylden. Hvordan data indfanges og analyseres er kritisk. Tilpasning til fælles standarder kan hjælpe. For eksempel er Contact Reporter en automatiseret rekordmagasin udviklet af Fortress for at hjælpe fødevareprocessorer med at holde styr på og registrere logfiler for afvisninger, test, indstillinger mv.

Udgave 8 af British Retail Consortiums globale fødevaresikkerhedsstandard gik også live februar 1, 2019. Med denne seneste version er der også et stærkt fokus på hygiejne- og patogenforurening samt fremme af ansvarlig holdkontrol. De nye regler omfatter et ekstra modul nu for at vurdere dette arbejdspladsinddrag. BRC har også opdateret reglerne for bevidst skadelig forurening, ud over mad svindel. Der er blevet givet større klarhed for producenter af dyrefoder.

I de fleste westerniserede økonomier dokumenterer fødevareprocessorer alle potentielle produktrisici, herunder naturligt forekommende farer. For at lette denne sporbarhed tilbyder et Fortress metal detektorsystem sikker, automatisk logføring af information for at vise, at metaldetektoren er i drift og fungerer korrekt. Alt dette hjælper med at indsnævre tidsrammen, hvor et problem kan gå uopdaget og reducere mængden af ​​mistænkte produkter, der skal kasseres eller tilbagekaldes i tilfælde af en hændelse.

HACCP eller HARPC?

Den nye FSMA-lov påvirker de langvarige principper for risikoanalyse og kritisk kontrolpunkt (HACCP), som er erstattet i USA af Hazard Analysis and Risk Based Preventive Controls (HARPC). HARPC er imidlertid ikke en global standard. For EU's fødevarevirksomheder gælder HACCP-reglerne fortsat.

Den største forskel i HARPC-standarderne er, at de rækker ud over kritiske kontrolpunkter. Nu er fødevareprocessorer forpligtet til at dokumentere alle potentielle produktrisici, herunder naturligt forekommende farer og alt, hvad der med vilje eller utilsigtet kan blive introduceret til deres anlæg. Dette omfatter planlægning af potentielle terrorhandlinger, forsætlig forfalskning og matsvindel.

Forhandlerkoder

Ud over lovgivningsstandarder skal fødevareproducenter og kontraktpakkere, når de investerer i inspektionsudstyr, være opmærksomme på den seneste forhandlerskodeks (COP).

Det Forenede Kongerige har levnedsmiddelforsyningskodeksen. Det betyder, at hver detailhandler med en omsætning på mere end £ 1bn skal overholde koden og ikke foretage ændringer i leverandøraftaler med tilbagevirkende kraft. Mens det betyder, at fødevareleverandører er beskyttet mod illoyal forretningspraksis, kan en forhandler revidere sin anbefalingskode (COP), hvilket kan bringe en potentielt værdifuld kontrakt i fare.

Fortet 'Aldrig Forældet Forpligtelse' hjælper kunderne med at overholde fremtidige COP-kurveboller. Et program for bagudkompatibilitet gør det muligt for kunderne at opgradere enhver eksisterende Fortress metal detektor - selv de der er bygget for 20 år siden - hjælper fødevareprocessorer med at overholde. For at sætte dette i kontekst vil en opgradering som følge af en ændring til en forhandlerkode kun sætte en processor tilbage flere hundrede i stedet for tusindvis af pund. Omkostningerne kan opvejes gennem vedligeholdelsesbudgettet i stedet for at spise i investeringsudgifter. Derudover kan producenterne opnå øjeblikkelig overholdelse uden at skulle vente på, at en ny maskine skal opbygges og installeres.

rå ingrediens fase

Rustfrit stål anvendes i vid udstrækning i råvarefasen inden for fødevareproduktionsfaciliteter

Overholdelse af hygiejne

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anslår, at årligt 600 millioner mennesker over hele verden bliver syge efter at have spist forurenet mad. Globaliseringen af ​​fødevareproduktion kombineret med mere komplekse og længerevarende fødekæder giver endnu større ansvar for fødevareproducenter og håndteringsvirksomheder for at sikre fødevaresikkerheden.

Hygiejne er stærkt udstyret med alle de nyligt reviderede globale fødevaresikkerhedsregler.

Behandlingen af ​​ingredienser opstrøms betyder, at mange fødevareprocessorer, især kød og mejeri, inspicerer i flydende form ved hjælp af rørsystemer, før de igen inspicerer emballerede produkter ved hjælp af transportmetaldetektorer. Opstrøms er præstationsniveauet ofte to til tre gange bedre. Det skyldes, at metalforurenende stoffer er fanget i deres største form, før det potentielt hugges op og spredes i flere produkter.

I betragtning af at disse flydende linjer ofte behandler protein med højt proteinindhold, skal det være nødvendigt at være i stand til at modstå regelmæssige højtryksopvaskninger for at forhindre bakterier i at ophobes og stoppe spredningen af ​​madbårne bugs.

At få adgang til rørledningssystemer til dyb rensning har tidligere været udfordrende for maskinoperatører. Ved opgradering af strukturen og brug af plademetalplader har Fortress Technology for nylig reduceret overfladen uden for pipeline metaldetektoren med over 60%. Ved at dirigere forbindelsesstykkerne gennem en indkapslet enhed er der også færre områder, hvor bakterier kan skjule og trives under gentagne washdowns. At være monteret på en mobil ramme betyder, at systemet er nemmere at rulle ud, hvilket giver adgang til vanskelige at nå dele, der let kan demonteres og dybt renses.

Metal risici

Rustfrit stål anvendes mere udbredt i fødevareproduktionsfaciliteter. I rå ingrediensfasen udsættes fødevarer for forskellige processer - fra kød, filetering, slibekrydder eller blanding af tørre og våde bagningsingredienser. Senere ned langs linjen, skærer større mængder til mere hensigtsmæssige enkeltbetjeningsdele eller tilberedning af færdige grøntsager kan igen introducere en mulig metalforurening i fødevareforsyningskæden.

De fleste beholdere, rørledninger og fødevarekontaktudstyr er fremstillet af enten australit rustfri stål 304 eller 316. Imidlertid er 300 serien ikke magnetisk og er også en dårlig elektrisk leder sammenlignet med andre metaltyper. Disse egenskaber gør rustfrit stål den sværeste metal type til at detektere. I praksis betyder det, at det i en kugle af rustfrit stål, der er skjult i et tørt produkt, typisk skal være 50% større end en ferrosfære for at generere lignende signalstyrke. Denne forskel kan stige fra 200 til 300% ved inspektion af vådt produkt med ledende egenskaber.

Dette var en vigtig begrundelse for at skabe Interceptor-sortimentet. For varer som kød, mejeri og færdigretter giver Fortress Interceptor en pålidelig mulighed for at håndtere produkteffekt, øger detektion af rustfrit stål med 100% og reducerer falske afvisninger.

fuld sporbarhed

For fuld sporbarhed tilbyder Fortress systemer sikker, automatisk logning af information

Inspektionsmuligheder

Ud over transportsystemsystemer kan metaldetektorer tilpasses rørledninger, tyngdekraft, bulk og endda lavprofilprodukter, såsom cookies eller burgere. Gårde installerer også robuste transportmetaldetektorer for at inspicere rodgrønsager, før de behandles.

Inflationen, stigende råvarepriser kombineret med øgede lønomkostninger som følge af det nationale minimumsløn betyder, at mange britiske fødevareproducenter søger at strømline operationer og øge inspektionskapaciteten. Som følge heraf kan fødevarefabrikker være mere tilbøjelige til at overveje en multi-lane, multi-aperture metaldetektor, da en enkelt enhed kan inspicere forskellige produktserier side om side. Derudover kan det kun have et system til vedligeholdelse, der kan reducere de samlede omkostninger ved ejerskab med over 65% længere sigt.

Omkostninger forbliver en stor grund til, at fødevareprocessorer vælger metaldetektorer over røntgenbilleder. Røntgenstråle er fortsat langt dyrere, både hvad angår kapitalomkostninger og løbende omkostninger. Forvent at betale i området £ 35,000 til £ 40,000 for at installere en røntgenmaskine på entry level sammenlignet med mellem £ 4,000 og £ 18,000 for en metaldetektor. Dette afhænger af applikationens størrelse og kompleksitet.

De nyeste røntgen systemer har tendens til ikke at tolerere vanskelige eller ekstreme miljøer lige så godt som metal detektion. En røntgenmaskine kan også have problemer med at detektere mindre partikler og metaller med lav densitet - som f.eks. Aluminium - at metaldetektorer let registrerer.

I dag kan metaldetektorer inspicere produkter pakket i metalliseret polyfilmemballage med et godt følsomhedsniveau. Imidlertid kan ren aluminiumfolie, for eksempel en ovn klar bakke, vise sig at være for udfordrende. I dette tilfælde kan en jern i foliedetektor eller røntgen anbefales.

Sporbarhed

Som det fremgår af ny fødevarelovgivning, er sporbarhed og vil fortsat være en nøgleprioritet. Den hastighed, hvor et fødevarefirma offentligt kan fastslå kilden til en metalforurening, er afgørende og kan minimere skaden for mærkeomdømme. Igen kører lovgivningen vedtagelsen af ​​spor-og-sporingsteknologier i alle fødevare- og drikkevaresektorer.

Kontrol af, at metaldetekteringssystemer er fejlsikre, er en del af denne dagsorden. For eksempel, hvis en fejl med afvisningssystemet betyder, at en forurenende er detekteret, men ikke afvist, skal linjen stoppe automatisk, indtil situationen er løst. Både detektorens ydeevne og fejlsikkerhed bør testes regelmæssigt med resultater, der holdes på posten for at understøtte sporbarhed.

Da webbaserede teknologier går videre, har Fortress allerede en løsning, der er klar til at hjælpe virksomheder med en større integration.

Automatiske testsystemer, som Halo-systemet fra Fortress, begynder også at få industriens accept. Disse systemer er designet til at supplere manuel test med fysiske testprøver for at reducere arbejdsomkostningerne forbundet med at eje en metaldetektor og forbedre test effektiviteten ved at eliminere den menneskelige fejl forbundet med testning. Andre fordele ved Halo er reduceret risiko for skade, og at sikre korrekt registrering opretholdes til sporbarhed.

Fortress Interceptor område

Fortress 'Interceptor-sortimentet blev oprettet for at øge detektion af rustfrit stål med 100% og reducere falske afvisninger inden for ledende' våde produkter '

Deling af fødevaresikkerhedsansvaret

At være sikkerhedsbevidste handler ikke kun om at afbøde risici og tjekke regelbogen. Forbrugerne i dag er mere opmærksomme end nogensinde om, hvor deres mad er kommet fra, og hvordan det håndteres lige overfor forsyningskæden. Med dagens sociale mediekultur og 24-timers nyhedsrapportering kan en enkelt kontamineringshændelse lave nationale overskrifter næsten øjeblikkeligt. Omdømme og økonomiske konsekvenser kan være ødelæggende.

"Selv om teknologi og automatisering spiller en rolle, er fødevaresikkerhed et fælles ansvar. Reglerne og revisionerne hjælper kun med at tilføje et ekstra lag af beskyttelse. Ved at arbejde sammen kan fødevareproducenter, maskinleverandører, produktionspersonale, detailhandlere og forbrugere hæve baren på fødevaresikkerheden, slutter Phil.

(1) www.campdenbri.co.uk/blogs/brc-8-key-changes.php

www.fortresstechnology.co.uk

Fortress Technology (Europe) Ltd

Vi er en førende designer og producent af "Phantom" & "Stealth" mærkevaredetektionssystemer til en bred vifte af markeder for at tilfredsstille både kunde- og forhandlerkoder, herunder BRC.

Signatur: Guld medlemskab

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.