← Tilbage til ventiler og aktuatorer kategori

Fabrikker kan spare op til 90% i omkostninger til ventilovervågning med trådløse IoT-sensorer

haltiansk vinkelsensor monteret

Fabrikker og fabrikker i industrier - såsom kemisk forarbejdning, papirmasse og papir, vand- og spildevandrensning, har set fordelene ved fjernventilovervågning. Traditionelle eftermonterede overvågningsløsninger er imidlertid dyre og langsomme at installere til fabrikker med tusinder af manuelle ventiler af forskellige typer.

Der er et mere omkostningseffektivt alternativ - fabrikker har vist en reduktion på 90 procent i eftermontering af investeringer ved hjælp af trådløse sensorer i industrien og industrielle IoT-teknologier.

Pertti Kujala, direktør, Smart Factory Solutions, Haltian

I denne artikel taler Industrial IoT-specialist, Pertti Kujala, direktør for Smart Factory-forretningen i Haltian, om montering af ventilovervågning og forklarer, hvordan fabrikker kan spare betydelige omkostninger.

Hvad er fjernventilovervågning?

Fabrikker og anlæg i den kemiske procesindustri, papirmasse og papir, vand- og spildevandsrensning og andre sektorer er først og fremmest - kendt af de massive netværk af procesrørledninger, der styres af tusinder af håndbetjente ventiler. Indtil for nylig har systemerne arbejdet med succes og effektivt i mange år med forskellige typer håndventiler.

Fjernovervågningen af ​​disse manuelle ventiler bliver endnu mere kritisk i procesindustrier, da industrien 4.0-omdannelse fejer gennem fabrikker over hele verden. For at bevare den fremtidige konkurrenceevne - er industrielle virksomheder nødt til at øge produktionseffektiviteten, optimere behandlingen, forhindre unødvendige strømafbrydelser og forbedre sikkerheden.

Med integrationen af ​​SCADA med feltinstrumenter og også smartphones, tablets og andre mobile løsninger vokser industriel automatisering og processtyring hurtigt til større gavn.

Fordele for fabrikker og planter

Fjernventilovervågning består af flere komponenter: og den registrerer ventilpositionen med en eftermonteringssensorenhed monteret på den håndbetjente ventil. Positionssensorer er opdelt i vinkelpositionssensorer og lineære positionssensorer. Sensorenheden rapporterer derefter positionsdataene i et digitalt format til fabrikkens centrale styresystem.

Med en ideel fjernovervågningsløsning kan positioner af alle ventiler i en fabrik overvåges på det centrale styresystem i fabrikken i realtid - fra tusinder af forskellige punkter langs procesrørledningerne. Fjernovervågning af processtyringsventiler kan give flere fordele for fabrikker på utallige forskellige måder:

 • Bring enorme omkostningsbesparelser
 • Aktivér hurtigere procesgendannelse efter vedligeholdelsesbrud
 • Forøg sikkerheden på anlægget
 • Reducer forekomsten af ​​fejl og kvalitetsafvigelser
 • Giv værdifulde analyser og hjælp til at forhindre uplanlagt nedetid.

Fordelene ved fjernventilovervågning midt i den igangværende Industry 4.0-transformation har fremdrevet markedet for fjernovervågning og kontrol til en stabil vækstbane med en CAGR på 4.5%. Det forventes at nå op på 27 milliarder USD af 2023 globalt.

Udfordringer med traditionelle eftermonteringsløsninger

Mange fabrikker og fabrikker tøver med at investere i udvidelser til fjernovervågning, til trods for hurtig markedsvækst og de betydelige økonomiske fordele. Eftermontering af et overvågningssystem på tusinder af forskellige typer ventiler - hvoraf nogle kan være meget gamle, ofte fremstillet af forskellige leverandører - er dyrt og tidskrævende.

Forfatteren har udarbejdet en oversigt over de største udfordringer ved eftermontering af fjernovervågning på eksisterende ventiler.

De aktuelle ventilpositionssensorer på markedet passer ofte kun til en type ventil, og forskellige ventilproducenter har deres egne specifikke positionssensorenheder. Dette øger sensorenhedens hardwareinvestering for fabrikker, og indkøb, der involverer flere producenters produkter, kan være tidskrævende

De traditionelle feltfølerenheder bruger adskillige industrielle kommunikationsprotokoller - såsom Foundation Fieldbus, Profibus, DeviceNet, AS-Interface og HART-protokollen til kommunikation med fabrikkens SCADA eller SAS-system. Dette kan kræve kostbar software-interfacetilpasning, især hvis sensorer fra flere forskellige leverandører er inkluderet i systemet.

De fleste aktuelle industrielle ventilpositionssensorer og detektorprodukter på markedet kræver fysisk kabling til elektricitet og data. Når der er tusinder af ventiler i en fabrik, bliver kablingen en betydelig omkostning og forlænger installationstiden til måneder og nogle gange år.

De traditionelle positionssensorenheder, der i øjeblikket findes på markedet, er bygget baseret på de samme ekstreme industrielle standarder som den kritiske, operationelle felthardware. Dette kan dog anses for at være for konstrueret i mange industrielle applikationer. Positionssensorerne er typisk monteret oven på den primære operationelle hardware, såsom ventilerne - og sensorerne udsættes ikke direkte for de hårdeste forhold. Denne ekstreme produktdesignpraksis har øget salgspriserne for de traditionelle positionssensorprodukter, men produkter af høj kvalitet i virksomhedsklasse med en lavere pris er lige så velegnede til dette formål i de fleste anvendelsestilfælde.

Disse udfordringer bremser implementeringerne af eftermontering af fjernventilovervågningsløsninger i globale fabrikker. Spørgsmålet, der opstår, er: Hvordan kan man reducere disse investeringer og gøre eftermontering lettere?

En spilændrende løsning kunne komme fra Internet of Things (IoT) teknologisektoren. Udviklingen med IoT-sensorenheder og trådløse teknologier har taget et kvantespring fremover i de senere år.

Spilskifteteknologi i fjernventilovervågning

Haltian, produktudviklingsspecialisten og Industrial IoT-udbyderen, har sammen med et globalt procesindustrifirma udviklet en smart, trådløs vinkelsensor i industrien til fjernovervågning af ventiler. Det kombinerer de nyeste trådløse teknologier i industrien og ultra-holdbare materialer. Med denne løsning kan fabrikker reducere ombygningsomkostningerne med op til 90% - sammenlignet med traditionelle alternativer.

Hvad kan vinkelsensoren gøre?

Den trådløse sensor har ikke brug for kabling. Denne eftermonteringsvinkelsensor kan fastgøres til flere typer manuelle drejningsventiler, herunder kugle- og sommerfuglventiler.

Det leveres med et monteringsadapterkit, der gør installationen hurtig og nem. Der er en klemme, der monterer sensorenheden på et rør. Dens roterende positionsdetektorskive er fastgjort til ventilhåndtaget med et simpelt klips.

Inde i vinkelsensorenheden er magnetiske og mekaniske sensorer til at registrere ventilens position med en nøjagtighed på en grad. Den rapporterer alle positionsændringer over den trådløse forbindelse - til fabrikken eller fabrikets centrale kontrolsystem.

Efter at det er tændt, opretter sensoren automatisk forbindelse til de andre sensorenheder ved hjælp af Wirepas Mesh-teknologien.

Når det er nødvendigt, kan den trådløse Wirepas Mesh-protokol i vinkelfølerenheden automatisk optimere radiotransmission og frekvensbånd. Der kræves ingen basestationer eller nogen trådløs netværksinfrastruktur fra fabrikken - Vinkelsensorenhederne fungerer som adgangspunkter for andre sensorenheder og danner et fuldt indrettet netværk, der overfører datapakker, hop-by-hop til den rigtige destination.

Den sparsomme vinkelsensor er i stand til at køre i flere år med bare et batteri.

Hvordan kan det gavne fabrikker?

Gennem en flerårig industriel investeringshorisont kan den trådløse vinkelsensor-tilgang give fabrikker og anlæg CAPEX og OPEX besparelser. Her er de mest fremtrædende levetidsfordele:

 • Installation på dine ventiler er hurtig og nem - ingen kabling er nødvendig, og den leveres helt forudkonfigureret. Det reducerer installations- og driftsomkostninger, når tusinder af ventiler er involveret.
 • Arbejder med flere typer roterende ventiler inklusive kugle- og sommerfuglventiler lavet af enhver producent - reducerer hardwareomkostninger og gør indkøb let
 • Undgå yderligere kostbar softwaretilpasning til industrielle kommunikationsprotokoller - Vinkelsensoren integreres direkte i det centrale kontrolsystem gennem en simpel applikationsprogrammeringsgrænseflade (API).
 • Ændringerne i ventilpositiondata rapporteres til dit kontrolsystem - dette giver dig mulighed for at justere fabriksprocesser hurtigere til deres optimale ydelsesniveauer.
 • Med ajourførte oplysninger om alle ventilpositioner kan du undgå ulykker og øge erhvervssikkerheden på anlægget.
 • Undgå miljøskader ved at sikre dig, at farlige stoffer ikke frigøres ud af systemet.
 • Manuelle ventiler justeres typisk af driftspersonalet. De udfører justeringsarbejdet baseret på deres stiltiende viden - ventilovervågning giver dig mulighed for at digitalisere og gemme denne stiltiende viden.
 • Ende-til-ende data indsamlet fra alle ventiler giver dig mulighed for at måle og optimere processerne.

I Konklusion

Fjernventilovervågning giver fabrikker og fabrikker betydelige fordele - dette omsætter til omkostningsbesparelser, bedre sikkerhed og kontinuerlig procesoptimering. Imidlertid har digitaliseringen af ​​processtyringsventiler trukket for længe på grund af høje eftermontering investeringer.

Den nye industrikvalitets vinkelsensor og trådløse industrielle IoT-teknologier kan ændre Remote Valve Monitoring-spillet med et let, men alligevel robust alternativ med op til 90% lavere investering!

Om forfatteren

Pertti Kujala er direktør for Thingsee Smart Factory-løsninger at Haltian. Efter at have tiltrådt Haltian i 2012, har Pertti arbejdet i adskillige IoT-lederstillinger i virksomheden. Pertti begyndte sin karriere i Nokia i 2003, hvor han med succes havde forskellige mekaniske design-, ingeniør- og konceptroller.

Pertti kan kontaktes på [Email protected]

I den luksuriøse enhedsproducent, Vertu, i Storbritannien, arbejdede Pertti som en senior mekanisk designer i 2007-2009 og har designet og udviklet nye dekorationsenheder med materialer som læder, safir, keramik og ædle metaller. Perttis fritidsfaglige lidenskaber inkluderer arkitektur. Pertti er uddannet kandidatgrad. i maskinteknik fra University of Oulu i Finland.

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Del via
Kopier link