← Tilbage til Indkapslinger, Racks & Cabinets kategori

Større sikkerhed i fremstilling IT

sikker overvågning software

Rittals teams arbejder tæt sammen med førende industrivirksomheder for at oprette it-infrastrukturer til brug sammen med Industry 4.0-teknologien, herunder kantcomputerplatforme. Vi har sammensat følgende tips til at hjælpe virksomheder med at implementere og sikre IT hurtigt for produktionsmiljøer.

Det første skridt, når du starter et Industry 4.0-initiativ eller digital transformation inden for et produktionsmiljø, er at definere de fælles mål og konsekvent brug af vilkår.

Et mål bør være at opnå realtidsbehandling af målte værdier ved brug af flere IT- og yderligere sensorer. Dette vil muliggøre innovative applikationer, såsom maskinindlæring, procesoptimering og prædiktiv vedligeholdelse, som kun kan gøres via stor dataanalyse. Afvigelser kan genkendes meget hurtigt, hvilket øger pålideligheden af ​​disse miljøer.

Find et sikkert sted for it-systemer

En anden overvejelse, hvor man kan sætte eventuelle it-systemer (som et edb-system) i et produktionsmiljø. Dette kræver input fra en række forskellige afdelinger: facilitetsstyring, brandforebyggelse og sikkerhedsledere, produktionsledere, it-ledere og andre specialister inden for netværksteknologi og produktionsplanlægning.

Projektledere bør derfor på et tidligt tidspunkt planlægge med de relevante afdelingsledere for at identificere eventuelle problemer. Det kan betyde at finde et alternativt rum eller endda bygge en helt ny facilitet til at huse de ekstra it-systemer, men det er lige så sandsynligt, at en virksomhed vil kunne eftermontere it-systemer i produktionshallen.

I et nyligt projekt installerede Rittals team den nødvendige IT til automatiseret produktion på produktionshalens anden sal. Som led i projektet blev der brugt særlige sikkerhedsrum til IT-rackene. Det virker dog særdeles godt, fordi dette arrangement har brugt et vandbaseret it-kølesystem, det har risiko for lækage på nedenstående fabrikationsfaciliteter. For at forhindre dette, blev der installeret lækage detektorer i IT-rackene og i hele bygningen for at advare facilitetsledelsen om eventuelle problemer i et tidligt stadium, hvilket øger driftssikkerheden.

Generelt bør virksomheder vælge de bedst mulige steder for it-systemer ud fra et teknisk sikkerhedsperspektiv såvel som at understøtte veletænket netværkskabler. At sikre, at der er tilstrækkelig afstand til fremstillingsanordningerne, beskytter it-systemer mod varme, snavs og vibrationer.

sikkerhedsteknologi IT

Øge sikkerheden med overvågning

Små og mellemstore virksomheder finder ofte, at it-systemerne kan sende detaljerede alarmmeddelelser til kontrolcentre i virksomheden, men ikke uden for det, da disse advarsler er blokeret af firewallen.

Processen med overvågning af it-systemer og udsendelse af en advarsel til relevante teknikere skal også behandles samlet af alle projektdeltagerne, begyndende med en gennemgang af den eksisterende organisationsbrede it-sikkerhedsstrategi.

Vi arbejdede for eksempel med et produktionsselskab for at opgradere it-kølesystemerne i produktionshallen for at sænke energikostnaderne og øge pålideligheden af ​​it-systemet. Moderne kølesystemer kan nu sende statusbeskeder direkte til producenten. I dette tilfælde måtte firewalls konfigureres i overensstemmelse med de anvendte dataprotokoller, ellers ville meddelelsen ikke være gennemført, og kølesystemerne ville ikke kunne fungere i overensstemmelse med de udpegede sikkerheds- og effektivitetsniveauer.

Sikker overvågningssoftware

Overvågningssoftware (DCIM), der bruges til at overvåge produktionsrelaterede it-systemer, bør være underlagt særlig beskyttelse. En sådan løsning har et stort antal grænseflader og understøtter en række protokoller, så det kan være sårbart for cyberangreb.

For at gøre hele installationen mere robust, herunder serverplatformen, anbefaler vi at bruge software til at foretage en sikkerhedsanalyse. De såkaldte netværkssårbarhedsprøver tjekker systemerne for kendte men stadig åbne sikkerhedssvagheder.

Uden denne beskyttelse kunne angriberne i ekstreme tilfælde lukke ventilatorerne i intelligente kølesystemer eller slukke for switchable power distribution units (PDU'er).

Opsæt kanten computing hurtigt og sikkert

Hvis områder i et produktionsanlæg ikke kan lukkes, mens arbejdet pågår, kan det være hensigtsmæssigt at installere forudkonfigurerede it-containere, der er udstyret med de nødvendige aktive IT-komponenter. Virksomheder kan derfor hurtigt og sikkert udvide deres it-kapacitet til decentraliserede produktionssteder ved hjælp af de såkaldte "edge" datacentre.

For at oprette en kantcomputerinfrastruktur til Industry 4.0-initiativer tilbyder partnere Rittal og iNNOVO Cloud nøglefærdige it-moduler og containerløsninger.

Disse indeholder IT-miljøer i robuste stålbeholdere, som husets strømfordelingsenheder, UPS, IT-kølesystemer, stativer og eventuelt aktive komponenter. Dette giver en hurtig og sikker start på produktion på steder i hele verden.

Af Paresh Kansara, Rittal's Product Manager for Industrial & Outdoor Enclosures

For mere information besøg www.rittal.co.uk, www.friedhelm-loh-group.comEller på twitterrittal_ltd.

Rittal Ltd

Vi leverer kabinetter, strømforsyning, klimakontrol, it-infrastruktur og software og service.

Signatur: Platinum medlemskab

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.