← Tilbage til Nyheder & Begivenheder kategori

Spiroflow's kunst inden for fremstilling af samarbejde er en succes

kunst inden for fremstilling

Lancashire-baserede pulverhåndtering og eksperter til behandling af tørt faststof, Spiroflow, har for nylig afsluttet en periode med kunstnerisk samarbejde som en del af firmaets engagement i Blackburn's årlige National Festival of Making - en gratis deltagelse, der fejrer den britiske fremstillingsindustri.

Nu i det tredje år tiltrækker festivalen op til 40,000 mennesker, der henter inspiration fra de mange workshop-sessioner og muligheder for at samarbejde med producenter, der er så forskellige som læderarbejdere, ingeniører, keramikere, kokke, teknologer og modedesignere.

En nøglekomponent i hver begivenhed er National Festival of Making's overskriftstartningsprogram, Art in Manufacturing. Serien, som giver kunstnere muligheder for at skabe nyt arbejde i og ved siden af ​​den store industri, blev bestilt af National Festival of Making og Super Slow Way (et kunstudøvelsesprogram i Pennine Lancashire) og har set ambitiøse udstillinger, installationer, forestillinger og skulpturer, der får international pressedækning og engagerer 1000's af besøgende hidtil.

I 2019-sæsonen blev fem kunstnere parret med fem Lancashire-producenter, hvis arbejde inden for tekstiler, papir og teknik har forbindelser til internationale fremstillingsindustrier. I betragtning af at Spiroflow er en aktiv STEM-ambassadør og havde udstillet på The National Festival of Making i 2018, troede festivalarrangørerne, de ville være en god pasform for en af ​​kunstnerne.

Spiroflow blev præsenteret for kunstneren Liz Wilson, som fortsatte med at afslutte et 3-måneders ophold på firmaets Clitheroe-hovedkvarter. Hendes mål var at udforske tiden mellem det industrielle og postindustrielle, starten af ​​automatiseringen og hvordan dette påvirker det menneskelige forhold til maskiner.

”Jeg er virkelig interesseret i forholdet mellem maskiner og mennesker,” sagde Liz, ”Specifikt at se på, hvordan maskinerne begynder at spille som dele af et orkester, med det menneskelige som dirigent.”

Det endelige resultat med titlen Optical Mechanical var et digitalt stykke arbejde, der belyser samspillet mellem mennesker og i dette tilfælde en Spiroflow-transportør. Inspireret af, hvordan hvert eneste medarbejder og hvert stykke af transportøren måtte arbejde i harmoni for at skabe en arbejdsgang, anvendte Liz tv-apparater, som hver repræsenterede en anden del af maskinen, og simulerede derved komponenterne i et orkester.

For at repræsentere en transportørs flydende struktur blev hvert fjernsyn monteret på sin egen sokkel, hvor hver blev forbundet til et enkelt sammenkoblet kontinuerligt stativ. Den ønskede effekt blev opnået med fjernsynene og lydene, der kom på forskellige tidspunkter, for at vise transportøren sammen med mennesker og arbejde sammen.

I kommentarer til samarbejdet sagde Spiroflows marketingchef, Eleanor Spensley: ”Dette har bestemt været en oplevelse og en, der har bidraget til at åbne vores øjne for skønheden i det, vi gør her på Spiroflow. Alle her har en så vigtig rolle i at gøre vores firma vellykket, og dette skal fejres. Kunst finder skønheden i noget, og der er masser af skønhed i fremstillingen!

”At arbejde med Liz var en fornøjelse - hun passede meget godt og tog tid at lære alle at kende at forstå deres rolle i vores forretning.”

Resultatet af Lizs kunstnerresidens blev med succes premiere sammen med andre på dette års festival, der fandt sted 15-16 juni 2019.

[Email protected]
Spiroflow.com
UK: 44 (0) 1200 422525
USA: 1 704 246 0900

Spiroflow Ltd

Vi fremstiller et komplet udvalg af udstyr til håndtering af tørstoffet fast stof og ingredienser i pulver-, granulat-, pellet- og flakeform på tværs af hele spektret af procesindustrier.

Signatur: Guld medlemskab

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Del via
Kopier link