← Tilbage til Process Automation kategori

Specifikation af PROFINET med TSN komplet

Grafisk PN-TSN

Målet, som PI (PROFIBUS & PROFINET International) har sat for at integrere TSN som ekstra Layer 2 teknologi i PROFINET-arkitekturen, er nået med den nuværende PROFINET-specifikation V2.4.

Specifikationsarbejdet er afsluttet, og de tre dele af dokumentet kan downloades på PI-webstedet. Producenter og brugere kan interoperabelt implementere de fordele, der tilbydes af TSN, såsom fremtidssikker IEEE Ethernet-teknologi med højere båndbredde, deterministisk, fleksibel netværkskonfiguration og et stort udvalg af chips, der allerede er tilgængelige.

Brugergrænsefladen forbliver uændret, dvs. brugen af ​​IO-data, diagnostik og parametrering, da de nye TSN-mekanismer hovedsageligt handler om de underliggende kommunikationslag. Dette gør det nemmere for brugerne at komme i gang med den nye teknologi.

Gennem det dedikerede arbejde fra eksperter fra mange virksomheder blev specifikationen udarbejdet på lidt over et år i en intensiv udviklings- og revisionsproces. Den åbne diskussion og mange års erfaring fra sagkyndige bidragsydere i de respektive arbejdsgrupper sikrer en nøjagtig og fuldstændig teknisk beskrivelse.

Derudover blev både de oprindelige implementeringer samt koncepter til certificeringen oprettet tidligt parallelt. Stabiliteten af ​​specifikationen kunne derved testes og demonstreres også på messer. For nem forståelse af funktionaliteten er der også en retningslinje til rådighed, der klart forklarer TSN's grundlæggende principper.

PROFINET-specifikationer 2.4- og IEEE-specifikationer er grundlæggende forudsætninger for udviklerne af den grundlæggende teknologi for hardware og firmware. Enhedsproducenterne bruger simpelthen simpelthen de tilsvarende stabler eller moduler og behøver ikke længere at forstå detaljerne eller endda implementere dem selv. Som en følge heraf kan enhedsproducenter simpelthen udvide deres eksisterende PROFINET-portefølje med TSN.

Naturligvis vil specifikationen fortsætte med at opretholdes i den velkendte årlige vedligeholdelsesproces, således at nye kundekrav, erfaringer fra området eller teknologiske udviklinger kan integreres på en åben og let forståelig måde. Denne proces understøtter den "levende" PROFINET-standard, som har bevist sig en million gange og stadig udvikles kontinuerligt i overensstemmelse med brugernes behov og kompatibilitet.

PI (PROFIBUS & PROFINET International)
PROFIBUS Nutzerorganisation e. V.

Barbara Weber

Haid-und-Neu-Strasse 7
76131 Karlsruhe, Tyskland

Telefon: + 49 721 / 96 58 - 5 49
Fax: + 49 721 / 96 58 - 5 89

[Email protected]
www.PROFIBUS.com

PROFIBUS-koncernen

Vi opretter og leverer standarder, profiler og kurser til procesindustrien digital kommunikation

Signatur: Guld medlemskab

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Del via