← Tilbage til Machine & Electrical Safety Systems kategori

SMC har ingredienserne til fødevareindustrien hygiejne

Den CG5 hygiejnisk cylinder

Maden fremstillingsindustrien fortsætter med at rydde op med stadig strammere standarder og regulativer hygiejne. Der er en bred vifte af internationale og nationale systemer og standarder på plads, der sætter standarden for handel. Disse systemer og standarder er ikke kun en udfordring for producenterne fødevareindustrien, men også komponent udbydere, såsom SMC. Virksomhederne er nødt til at være et skridt foran for at sikre, at deres produkter er i fuld overensstemmelse med de seneste retningslinjer, mens det stadig giver den fleksibilitet til at tilpasse sig den enkeltes behov - og det var udfordringen SMC når en kunde bad dem om at udvikle en skræddersyet cylinder til en tomatsauce pakkemaskine.

Due to the proximity of the cylinder to the tomato sauce and the requirement for aseptic processing, the cylinder had to operate without any risk of contamination from bronze particles which could be generated by the operating cylinder.  SMC’s CG5 was the ideal solution. The CG5 has a clean profile featuring stainless steel 316 SUS as standard, which is resistant to chemical-based cleaning agents and is easy to clean.  By exporting technical ideas from clean room applications in the semiconductor industry, SMC’s R&D team modified the CG5 to meet the customer’s needs. They adapted the standard cylinder to withstand operating temperatures of 80°C and introduced a specially adapted vacuum relief port on the head cover with double rod sealing, to remove bronze particles.

SMCs produkttilbudschef, Pete Humphreys, forklarede: "Vi tilbyder en række hygiejne løsninger til fødevareindustrien og har et stigende ry for at tage føringen med hensyn til innovation. Vi har opbygget vores forretning i løbet af de sidste 50 år baseret ikke kun på kvaliteten af ​​vores pneumatiske produkter, men også på førsteklasses kunderelationer - bevist ved at lytte til deres behov og levere skræddersyede løsninger. "

Andre produkter i SMC's sortiment til fødevareindustrien er blandt andet rustfrit stål, montering og hastighedsregulatorer med FKM-tætningsmateriale. Disse produkter er ideelle til processer med vandstænk samt til applikationer, der bruger kemikalier til vask. De kan operere inden for en bred vifte af temperaturer, fra -5 til 150 ° C.

For dem, der kræver en kontamineringskontrolleret regulator, er SMCs SRH-serie specielt designet ved brug af rustfrit stål (SUS316), hvilket gør det korrosionsbestandigt. De Hygieniske Namur Interface Ventiler er designet til at overholde VDMA Standard, IP67 og fungere inden for omgivelses- og væsketemperaturer på -10 til 60 ° C.

Med mange flere produkter i fødevareindustrien rækkevidde og med over 11,000 basisprodukter og mere end 600,000 variationer, er SMC anerkendt som globalt førende inden for pneumatik industrien. Samt 'off-the-shelf "løsninger, virksomheden tilbyder også skræddersyede løsninger til de specifikke behov hos sine kunder. For mere information, besøg venligst Food Industry sektionen på vores hjemmeside på www.smcpneumatics.co.uk

Process Industry Informer

Bed om mere information om denne nyhed / produkt artiklen

Relaterede nyheder

Efterlad et svar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.