← Tilbage til Tørring & Køling kategori

Reduktion af energiproduktionen fra værktøjsmaskiner

rittal blå e + chiller

Ingen forretning skal nogensinde undervurdere den store mængde energi, der forbruges af værktøjsmaskiner. Afkølingskabinetter og spindler alene tegner sig ofte for mere end 15 procent af en virksomheds årlige energiregning.

En testinstallation ved en CNC drejebænk har vist, at Rittal Blue e + kølere markant reducerer energiforbruget, samtidig med at det er enkelt og let at bruge.

Bosch Rexroth AG, en længe etableret global fremstillingsvirksomhed, driver et energieffektivitetskonsulent kaldet GoGreen på sit hovedkvarter i den bayerske by Lohr am Main.

GoGreen's mål er at undersøge og forbedre energieffektiviteten i virksomhedens produktionsanlæg over hele verden. Til dette formål arbejder GoGreen tæt med institutter såvel som teknologipartnere som Rittal for at teste mulige løsninger.

Et af de vigtigste forskningsprojekter, som GoGreen er involveret i, er “Eta-Fab” -projektet (energieffektivitet, teknologi og applikationscenter) ved det tekniske universitet i Darmstadt.

Projektet ledes af Universitetets Institut for Produktionsstyring, Teknologi og Værktøjsmaskiner (PTW); en facilitet, der tæt kan gentage forhold og processer, der bruges i Rexroth-anlægget i Elchingen, hvilket muliggør effektiv og nøjagtig test af potentielle innovationer inden for områder som forbedring af maskinværktøjs energieffektivitet.

Eftermontering af CNC drejebænke

Blandt de produkter, der fremstilles på Elchingen-anlægget, er hydrauliske pumper og motorer til mobile maskiner. Mange af komponenterne til de hydrauliske kraftenheder er fremstillet på en CNC drejebænk, som har en samlet tilsluttet belastning på 75 kVA og kører i op til seks dage om ugen i tre-skift.

CNC drejebænger har brug for, at deres spindler skal afkøles for at sprede den varme, der genereres af drevteknologien - og dette opnås typisk gennem væskekøling.

GoGreen-teamet undersøgte, hvad der ville være virkningen af ​​at udskifte den eksisterende kompressorkøleenhed på drejebænken med en ny Rittal Blue e + Chiller. Blue e + leverer kølemediet, og dens DC-kompressor, der styres af en inverter, genererer den nødvendige køleeffekt i køleren. Et kredsløb transporterer derefter kølemediet til spindlerne.

En imponerende stigning i energieffektivitet

Testen demonstrerede, at Blue e + kunne reducere energiforbruget markant. Leo Pototzky, GoGreen-projektleder, Bosch Rexroth, sagde om forsøget: ”Rittal Blue e + chiller forbruger 50 procent mindre elektrisk energi end den gamle køler, mens besparelsen opnået ved køleenheden i skabet endog oversteg 80 procent. Dette eksempel viser os, at der stadig er et stort potentiale i mange sektorer. ”

Brugervenlighed

Retssagen fremhævede også, hvor let Blue e + er at betjene. Kontrolpanelet med sin berøringsdisplay kommunikerer til operatører i almindelig tekst og på op til 21 forskellige sprog. Dette betyder, at operatører modtager klare oplysninger og opdateringer i status, som giver dem mulighed for hurtigt at reagere på eventuelle problemer.

Blue e + App kommunikerer med køleenhederne via NFC (Near Field Communication, en international transmissionsstandard baseret på RFID-teknologi til kontaktløs dataudveksling), hvilket gør det muligt at overføre vigtig information trådløst; en funktionalitet, der er specielt vigtig, når der er konfigureret et antal chillere. Det giver operatørerne let operationelt tilsyn og letter en hurtig reaktion om nødvendigt.

Yderligere oplysninger på www.rittal.co.uk og www.friedhelm-loh-group.com eller på kvidrerittal_ltd.

Rittal Ltd

Vi leverer kabinetter, strømforsyning, klimakontrol, it-infrastruktur og software og service.

Signatur: Platinum medlemskab

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Del via
Kopier link