← Tilbage til smøring kategori

Eliminering af smøremiddelforurening fra fødevareforarbejdningsmaskiner

Forurening udgør alvorlige problemer for fødevare- og drikkevareproducenter. Da produktionen bliver mere og mere afhængig af automatiserede maskiner, er der endnu en kilde til potentielle forurenende stoffer: spildte eller lækage smøremidler. Phil Burge, marketing- og kommunikationschef hos SKF, beskriver, hvordan mad- og drikkevareproducenter kan undgå dette problem.

Phil Burge, SKF

Phil Burge, SKF

Mad og drikke er en stor bidragyder til den britiske økonomi. Tidligt i 2017 pålagde Food and Drink Federation den globale professionelle service netværksoperatør, Grant Thornton, at foretage en undersøgelse af den britiske fødevare- og drikkevareindustri.

Blandt sine resultater voksede sektorproduktionen bruttoværditilvækst (GVA) med 27% mellem 1997 og 2015 (sammenlignet med 13% til fremstilling som helhed i denne periode).

I 2017 tegnede den sig for 16% af den samlede fremstillingsvirksomhed GVA, hvilket gør den til den største industrisubsektor med hensyn til GVA-bidrag.

Fødevaresikkerhed er fortsat en stor bekymring for sektoren. Sammen med andre store økonomiske bidragsydere som bilindustrien kan produktreklamer have alvorlige forretningsmæssige konsekvenser.

For fødevare- og drikkevareproducenter udgør produktreklamer som følge af forureningshændelser en alvorlig trussel mod rentabiliteten, og da sektoren vokser sin investering i automation og avancerede maskiner, er det også risikoen for kontaminering fra væsentlige smøremidler.

Fødevare- og drikkevareindustrien anslår, at mellem 15 og 25% af hele dets vedligeholdelsesbudget anvendes som følge af dårlige smøringspraksis. Faktisk kan så meget som 40% af alle for tidlige lagerfejl i denne industri spores ned til smøreproblemer.

Mens fødevare- og drikkevareindustrien har et antal smøremetoder at vælge imellem, er ikke alle anerkendt i henhold til den nuværende HACCP-certificeringsordning, der er bredt vedtaget i hele branchen.

Implementering af HACCP-kompatible smørehåndteringsmetoder, der primært er designet til at eliminere forureningsrisiko, er derfor afgørende for alle fødevare- og drikkevareproducenter.

Flere teknologier har vist sig at understøtte HACCP-kompatible smøremetoder til maskiner til mad og drikkevarer, der indeholder lejer eller transmissionskæde-drevne og flad toptransportsystemer.

Dette inkluderer smøringsfri lejer, fuldt automatiserede smøresystemer og NSF H1 certificerede smøremidler. Generelt vedtager branchen tre hovedmetoder til at undgå smøremiddelforurening: brugen af ​​smøremidler til fødevarekvalitet; brugen af ​​forseglede lejer eller en flytning væk fra smøresmøring helt til alternative "tørre" eller "faste" former for smøremiddelteknologi.

Fødevarekvalitet smøremidler anvendes i vid udstrækning, og er certificeret for fødevareproduktion strafferende, hvilket fremkalder smøremiddel lækage fra lejer og vandindgang, som begge vil forkorte lejens levetid. Selv om et smøremiddel er fødevarekvalitet, er lækage i et fødevareprodukt helt uønsket, så effektivt anvendes tætte lejer.

Lejer, der er nødvendige for at tolerere hyppige afvaskninger, som f.eks. Dem, der anvendes i en fjerkræbehandlingsapplikation, er sædvanligvis indeholdt i korrosionsbestandige komposithuse, har indlæg af rustfrit stål og en speciel flippelforsegling, der forhindrer begge fedt forskydning og vandindtrængning.

Et fjerkræforarbejdningsfirma, som blev anbefalet af SKF til at anvende denne type lejer som erstatning for tidligere installerede forgyldte støbejernslager, har set levedygtigt livslængde effektivt firedoblet med betydelige besparelser på vedligeholdelses- og smøremiddelforbrug som følge af lave om.

Såkaldte "tørre" smøremetoder har vist sig at være særdeles fordelagtige for transportørernes glatte kørsel i bagovne, der arbejder ved temperaturer på 180 ° C eller højere.

Fast olie - Forurening af fødevarer

Lejer inden for ovne kræver hyppig smøring, fordi de høje temperaturer kan nedbryde fedt meget hurtigt. En løsning er at erstatte traditionelle smørefedtede lejer i disse applikationer med lignende versioner, der bruger grafitburer.

Her er små grafitpartikler eroderet fra buret og aflejret som et tyndt lag på overfladen af ​​stålkuglerne. Grafit er et meget effektivt smøremiddel, og dette tynde beskyttende lag er nok til at forhindre den direkte metal-til-metal-kontakt, som i sidste ende forkorter levevisen. Selvom buret bærer væk gradvis, er effekten meget langsom og vil normalt vare for lejens levetid.

At reducere hyppigheden af ​​smøring eller eliminere behovet for smøring helt og holdet, og at have effektive sæler, som beskytter mod smøremiddeltab og skadelig indtræk af forurenende stoffer, vil gå langt for at opnå fødevaresikkerhed.

Et godt eksempel er vores Solid Oil indkapslet smøremiddelteknologi, som kan anvendes på stort set ethvert lager. Dette bruger en polymermatrix, der er mættet med smøremiddel, der fuldstændigt fylder det indre rum, indkapsler buret og rullerne og sikrer, at fødepartikler holdes ude og kemikalier og er næsten vedligeholdelsesfrie.

Denne fremgangsmåde er blevet anvendt på en flaskepåfyldningsstation, hvor der tidligere var anvendt rustfrit stål med dybgarnekuglelejer, selvom de blev tætnet og smurt i livet, var lækagefedt og tillod vand under de hyppige opvaskeoperationer.

Udskiftning Vores lejer med fast oliesmøring havde en enorm positiv effekt: lejetiden blev forlænget fra 12-uger til to år, mens vedligeholdelsesomkostningerne blev skåret ned og lækagen næsten fuldstændig elimineret.

Højtemperatur lejer - Fødevareforarbejdning Maskiner Forurening

Manuel eller automatisk smøring til mad og drikkevareproduktion?

Manuel smøring i fødevare- og drikkevaresektoren rejser en række problemer. Det er arbejdskrævende og tidskrævende, og upræcis manuel dosering kan føre til over- eller undersmøring, hvilket vil påvirke maskinens pålidelighed og renheden af ​​produktionsmiljøet.

Undersmøring vil sandsynligvis forårsage lækage af overskydende fedt i forarbejdningsmiljøet, da lejetætninger er kompromitteret, og selvfølgelig vil dårlig smøring i sidste ende resultere i det for tidlige slid på bærevalselementer.

Manuel smøring i fødevarer og drikkevareindustrien vil også komme op imod en række begrænsninger på grund af arten af ​​operationerne og de produkter, der behandles.

Der vil helt sikkert være streng kontrol med adgangen til personale under produktionen af ​​hensyn til sikkerhed og hygiejne. Procesudstyret er også sandsynligt, at det er komplekst og ikke alle smøremidler vil være nemme at få adgang til, hvilket ofte efterlader vigtige dele af maskiner, der er dårligt smurt eller helt savnet.

En alternativ tilgang er at automatisere smøreprocessen, således at alle punkter modtager den korrekte mængde smøremiddel på markedsføringstidspunktet på det rette tidspunkt, samtidig med at man undgår indgreb fra vedligeholdelsespersonalet.

I det væsentlige omfatter et automatiseret smøresystem let tilgængelige og genopfyldelige centralreservoirer, hvor smøremidler, olier eller fedtstoffer pumpes i præcis målte mængder via et rørsystem direkte til maskinens smørepunkter.

Kædesmøre dyser sensor - Forurening af fødevareforarbejdningsmaskiner

Automatiserede centraliserede smøresystemer kan installeres på tidspunktet for maskininstallationen eller eftermonteres til eksisterende maskiner. Eksempler herpå er vores SYSTEM 24 og MultiPoint smøresystemer, som kan monteres til kun et eller flere smøremidler til at levere den rigtige mængde af et passende smøremiddel 24 timer om dagen, syv dage om ugen.

Mængderne og timingen af ​​automatiserede smøremiddelleverancer vil afhænge af sværhedsgraden af ​​arbejds- og / eller miljøforholdene i anlægget og kan følge en eksisterende vedligeholdelsesplan, som afspejler disse behov.

I mere avancerede konfigurationer kan smørecyklusen være baseret på statistiske maskindata (såsom antal omdrejninger eller andre maskinhændelser), på data fra tilstandsbaserede overvågningssystemer i realtid eller på resultaterne af smøremiddelanalysen.

Selv om smøring er helt afgørende for effektiv bæredrift, skal fødevareindustrien gøre alt for at minimere risikoen for produktforurening fra lejesmøremidler. Det betyder, at processorer i stigende grad ser på alternativer til traditionelle fedt smøres tætte lejer, der har vist sig at afbøde sådanne risici.

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Del via
Kopier link