← Tilbage til Pumper kategori

Pumper til mejeriprodukter

AXF 294 Fig.1 PE WCB Universal Serie

AxFlow Product Manager Malcolm Walker ser på de typer af positive forskydningspumper, der mærker sig inden for mejeriprodukter industrien

På tværs af det brede spektrum af væsker, der håndteres i forarbejdningsindustrien, er ét element, der er fælles for alle, kravet om positive forskydningspumper, der kan bevæge følsomme eller følsomme medier uden at forårsage skade på eller fysisk ændring af mediestrukturen.

Fødevare- og drikkevareindustrien anses for at have det største krav til sådanne pumper, da mange applikationer kræver en forsigtig pumpning. Typiske anvendelser omfatter væsker, der indeholder faste stoffer, viser enten høj eller lav viskositet, har høje eller lave temperaturer, er ikke-smørende eller kan fremstilles af ingredienser, som kan være aggressive og forårsage skade på pumpen.

Inden for fødevareforarbejdning er pumpeteknologierne, der har en meget høj profil, roterende stempel, roterende lobe, dobbeltskrue, luftdrevne dobbeltmembranpumper. Det er klart, at der ikke er mangel på pumpetyper, hvorfra man vælger, hvilket svarer til pumpen til applikationen som den primære overvejelse.

Hygiejnekrav

Selv om der stadig ikke juridisk forpligtet til fødevareproducenter til at bruge udstyret hygiejnisk certificeret væskehåndtering, de stadigt stigende omkostninger både økonomisk og potentielle skade til en brand omdømme som følge af hygiejnisk defekte produkter, har betydet, at aldrig før har der været så meget pres på mad producenterne at udnytte den korrekte hygiejnisk procesudstyr i synet af loven.

Der er to grundlæggende godkendelsesgrupper, dem der gælder for materialekompatibilitet og dem til pumpens egentlige design. Med hensyn til materiel kompatibilitet er der flere globalt anerkendte godkendelsesorganer, som er den ældste, der er US Food and Drug Administration (FDA), og som stadig ses globalt som det grundlæggende benchmark for materialekompatibilitet.

Men den nye kid på blok i dække af EC 1935 / 2004 har stort set erstattet FDA. Årsagen til dette er at EC 1935 / 2004 har bredere og strengere kriterier. For eksempel kræver det, at forbindelser skal undersøges til mere specifikke tests end FDA og kræver sporbarhed, mens FDA ikke nødvendigvis gør dette. Implikationen af ​​dette er, at ikke alle FDA materialer vil opfylde EC1935 / 2004 krav.

De mest anvendte pumptyper, der kan rumme applikationer inden for mejeriprodukter, er pumpen med roterende lobe pumpe og ekstern omkredsstempel (ECP), fordi deres store rotorhulrum kan klare de faste stoffer og partikler, som kan være til stede i væsken, som pumpes .

Der er meget lille forskel mellem en roterende lobe og en ECP-pumpe, da de begge i det væsentlige bruger det samme driftsprincip. Dette indebærer indbyrdes låsformede rotorer, der bevæger et fast volumen omkring pumpekammeret, der skubber væsken ud af udledningen, når rotorerne samles.

AXF 348 Fig 2U 3pic3

Waukesha Universal-serien af ​​roterende lobe og ECP-pumper har vist sig at lykkes over hele kloden. WCB Universal 1 og Universal 2 (Fig.1) pumper leverer mange af sektorens væskebehandlingskrav i mange år, og kun ganske nylig er serien blevet udvidet med introduktionen af ​​Universal 3 (Fig. 2).

Denne nye pumpe supplerer Universal 1 og Universal 2, men forskellen ligger i fokus på hygiejneapplikationer i fødevareforarbejdning for at opfylde de strengeste internationale standarder. Hovedfunktionerne er de komplette SIP / CIP funktioner og dobbelt O-ring sæler, som ikke er tilgængelige i Universal 2 og Universal 1 serien.

Casestudier

For en international producent af isblanding blev der oplever problemer med for tidlig svigt af rotorer og akseldele i pumper i sit isblandingssystem. De pumper, der blev brugt i dette system, blev udskiftet hvert halve år, så det var også på udkig efter at reducere ejeromkostningerne. Problemet blev løst ved at installere et nyt blandesystem udstyret med WCB Universal 1 ECP pumper.

Rotorerne har store krydsovergange og højere effektivitetsniveauer og kunne klare op til fabrikkens krævende præstationskrav og eliminere pumpens nedetid. Som en ekstra fordel sælger den simple 'O'ring-aksel' et alternativ til de dyrere og følsomme mekaniske tætninger, der leveres med de originale pumper.

I en anden mælkefabrik, der producerede hvidmasse til græsk yoghurt, oplevede producenten flere problemer med sine eksisterende lobe pumper, i partikelformig overdreven skære ved pumpning af blandingen og høje vedligeholdelsesomkostninger som følge af pumpeafbrud.

I flere år med omhyggelig test evaluerede producenten flere mærker med pumper for at bestemme hvilken type der medførte den mindste mængde skade på den hvide masse, forudsat den bedste rengøringsevne og de laveste ejeromkostninger.

Ved afslutningen af ​​forsøgene blev WCB Universal 2-pumperne med enkelt mekaniske tætninger udvalgt til applikationen. De unikke egenskaber ved ECP-rotorerne giver en lang glidebane og forsyner forsigtigt de faste partikler i produktet og forhindrer derfor glidning tilbage gennem pumpens stramme afkølinger og minimering af forskydning. Brug af WCB-pumperne har vist sig at være holdbare og opretholde integriteten af ​​producentens produkt.

Twin skrue pumpe

Mad- og drikkeprocessorer kan nu udnytte den nye Waukesha Universal TS 'twin-screw' roterende positive forskydningspumpe til sin portefølje.
AXF348 Fig.3 UTS Angle - Copy
En yderligere nylig tilføjelse til WCB Universal Series er Universal TS-pumpen til mad og drikkevarebehandling (Fig. 3). Denne pumpe udnytter fordelene ved Waukesha Alloy 88 non-galling materiale dobbeltskruer til at pumpe forskellige medier, der indeholder store partikler, hvilket reducerer skader på pumpen og reducerer vedligeholdelsen.

Brugere drager også fordel af pumpens høje sugeevne og en bred vifte af driftshastigheder, hvilket betyder at kun en pumpe er nødvendig for at overføre produktet og foretage CIP. Dette fjerner antallet af pumper, ventiler og styreinstrumenter, hvilket bidrager til reducerede omkostninger og enklere, mere kompakte systemer.

Som et resultat af dobbeltskruernes roterende geometri er der skabt en pulsfri strøm, der gør pumpen egnet til mange anvendelser som foder homogenisatorer.

Betydningsfuldt har gitterskruerne identiske bag- og frontprofiler, der giver tovejsstrømme, som muliggør nem medieoverførsel mellem fartøjer uden ændring af pumpens opsætning. Frontlæsset adgang til produktsideforseglinger giver nem vedligeholdelse og reduceret nedetid.

For yderligere produktoplysninger kontakt Malcolm Walker, AxFlow Ltd, den
Tlf: 01753 255 600
www.axflow.co.uk

AxFlow Ltd

Viden, løsninger og services til pålidelig væskehåndtering i din branche.

Signatur: Guld medlemskab

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Del via
Kopier link