← Tilbage til Level Measurement & Control kategori

Optimering af kedler og dampdrumsniveaukontrol

dampkondensation

Kernen i ethvert dampgenereringssystem er kedlen / damptromlen. Selv om den kommer i mange størrelser, er dens primære og perifere funktioner som følger: giver rigeligt overfladeareal til effektiv adskillelse af vand og damp; tilvejebringelse af lagerkapacitet for at imødekomme øjeblikkelig kedelfodervandskrav og lette indførelsen af ​​kemikalier til behandlingsformål samt fjernelse (nedblæsning) af urenheder. Måling af kedel / damptromle er derfor afgørende for succesen af ​​dampgenereringscyklusen.

Magnetrol® har for nylig udgivet et nyt, opdateret hvidbog om niveauinstrumenter til dampgenerering og kondensatgenvindingscyklus. Dette blogpost, som er en del af en serie baseret på dette hvidbogen, udforsker en af ​​de vigtigste elementer i dampgenereringscyklusen og diskuterer, hvordan niveauinstrumentering kan øge effektiviteten af ​​denne proces.

Niveaumåling Udfordringer og overvejelser

En kedel præsenterer et ekstremt dynamisk miljø med hensyn til niveau kontrol uanset kontrolstrategien - enkelt-, to- eller treelement. Den fællesnævner i hver af disse strategier er selve målingen.

Anvendelse af en teknologi, der forbedrer denne variabel i ligningen, vil helt sikkert hjælpe med at kontrollere det normale vandniveau (NWL) i kedlen / damptromlen, så det bedre kan tjene sin primære funktion at adskille vand og damp til forbedret dampkvalitet.

Dette bliver vigtigere, når fluktuationer i efterspørgslen kan have dramatiske effekter på instrumentets ydeevne under "krympe" og "svulme" betingelser som følge af trykændringer i kedlen / damptromlen.

I større skala dampproduktion, som det, der kræves til kommerciel elproduktion (vandrørskedler), kan forstyrrelser i styring af kedler / damptromler have negative virkninger på procesens naturlige omsætning og en plantes evne til at reagere på efterspørgslen på markedet .

Selv om korrektioner kan anvendes til at begrænse virkningerne, øges variablerne, som skal korrigeres i disse rettelser, typisk niveaukontrollens installation, hardware og kalibreringskompleksitet, hvilket har den utilsigtede konsekvens af at introducere nye veje til fejl. Eliminering af potentielle fejlkilder (herunder menneskelig fejl) som relateret til instrumentets grundlæggende teknologi er det første skridt i optimering af kedler / damptromniveau kontrol.

Niveauteknologier, der historisk anvendes på kedler, er afhængige af inferens eller opdrift for at bestemme niveauet. Dette i sig selv gør dem sårbare over for procesdynamikken (specifik gravitation, tryk, temperatur osv.) Og kan begrænse deres evne til præcist at styre niveauet for forbedret brændstoføkonomi.

Niveau Instrumentation for damptrumler og kedler

Et hurtigt kig på forskellige teknologier afslører deres individuelle mangler som relateret til kedler / damptrom niveau kontrol:

  • Differentielt tryk - Et komplekst system af slange, kondensatpotte og sender (s) baseret på indledning, der kræver op til 12 procesparametre til korrekt kalibrering. Eksterne indgange og korrektioner anvendes for at sikre nøjagtighed.
  • Opdrift (forskydning) - Nøjagtigheden fra start til driftstemperaturer kan ikke opnås, fordi forskydningen er konstrueret til den specifikke tyngdekraft ved driftsforhold. Kalibrering og mekanisk slid på bevægelige dele kan indføre fejl over tid.
  • Opdrift (mekanisk afbryder til tænd / sluk kontrol) - en billig løsning til mindre kedler indførelsen af ​​større volumener af underkølet væske kan imidlertid påvirke ydeevnen og øge brændstofforbruget sammenlignet med en kontinuerlig type måling.
  • RF-kapacitans - baseret på den dielektriske konstant i procesmediet. Den dielektriske konstant for vand / kondensat ændres som en funktion af temperaturen, hvilket indfører unødvendige fejl. Kræver in-situ-kalibrering.
  • Ledningsevne - høje omkostninger og sonde vedligeholdelsesomkostninger i forhold til andre teknologier. Ikke en kontinuerlig måling. Opløsning afhænger af nærheden af ​​tilstødende ledningsevne prober over måleområdet. Grå galling problematisk under reparation.

Fordele ved Guided Wave Radar

Vejledende bølgeradar (GWR) er derimod en kontinuerlig målingsteknologi, som har den særlige fordel at ikke være sårbar over for ændringer i procesbetingelser, der påvirker de ovennævnte målteknikker. Da dens ydeevne og nøjagtighed ikke er afhængig af den specifikke tyngdekraft og / eller indledning, udmærker den sig ved at måle det faktiske væskeniveau under alle forhold, der opstår i kedlen / damptromlen.

Endvidere kræver GWR ikke eksterne indgange eller kalibrering for at opnå specificeret ydeevne-nøjagtighed er iboende med teknologien. Dette eliminerer effektivt indførelsen af ​​fejl under kalibreringsprocessen eller fra eksterne kilder, dvs. tryk og temperatur.

En reduktion af antallet af variabler, der påvirker GWR-måling, giver en høj grad af datasikkerhed, som giver operatørerne bedre mulighed for at opretholde det normale vandniveau (NWL) i kedel / damptromlen for optimal vand / dampseparation og dampkvalitet gennem en lang række processer betingelser.

Andre fordele ved GWR inkluderer lavere vedligeholdelsesomkostninger; en dampspecifik procesisoleringsforsegling til ætsende høj temperatur / højtryks applikationer; respons til ændringer i efterspørgslen sonder med kondensstyringsteknik og automatisk dampkompensation; og kontinuerlig kontra diskret niveau indikation. Resultatet er forbedret dampkvalitet og reduceret energiforbrug.

Mere information

For mere information om niveau kontrol for kedler / damp tromler og andre dampgenerering applikationer, download dampproduktionspapiret.

Magnetrol International UK

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Del via
Kopier link