← Tilbage til Pumper kategori

Seneste Qdos pumpehoved til polymerdosering beviser sig ved førende bryggeri

Qdos ReNu PU pumpehoved

For at understøtte frigivelsen af ​​Qdos ReNu PU-pumpehovedet fra Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG), kan SUEZ allerede vidne om effektiviteten takket være en tidlig faseforsøg.

På et stort britisk bryggeri bruger SUEZ Qdos ReNu PU til dosering af polymer som en del af sine spildevandsbehandlingsprocesser. Udskiftning af membranmålepumper, der ofte blev tilstoppet med polymer, er forsøget blevet en komplet succes uden problemer oplevet over en længere periode.

Der er voksende verdensomspændende efterspørgsel efter polymer doseringssystemer i spildevandsbehandling. Størstedelen af ​​disse systemer dosis polymer til en eller anden form for. Dewatering slam affald kan betydeligt reducere transport og bortskaffelse omkostninger.

SUEZ er kontrakt til at drive og vedligeholde områdets renseanlæg. SUEZ arbejder tæt sammen med kunden for at identificere og optimere driftsprocesserne og reducere bryggeriets miljømæssige fodaftryk.

Spildevandsbehandling

Alt bryggeriets affald sendes til webstedets AD (anaerobt fordøjelses) spildevandsanlæg, hvor det behandles. Bryggeriet affald fordøjes af bakterierne og producerer metangas, som enten brændes af kedler til varme eller mere typisk.

"Efter at spildevandet er gået gennem hovedbioreaktoren, luftes det, hvilket yderligere reducerer COD" forklarer Dave Burrows fra SUEZ UK, der er ansvarlig for spildevandsanlægget. "Herfra går det gennem en DAF-proces (opløst luftflotation), hvor vi fjerner faste stoffer og introducerer polymerer ved hjælp af en Qdos-pumpe fra Watson-Marlow."

Bryggeriernes spildevandsanlæg vil behandle op til 200m3 spildevand pr. Time, en proces, der frembringer slam, der kræver separation. Her doseres polymerer i spildevandsstrømmen, hvilket bevirker flokkulering, hvorefter en centrifugeproces påføres. Derefter er slammet anbragt offsite, ofte til andre AD-anlæg til ekstraktion af yderligere gas eller alternativt som en form for f til spredning på landbrugsjord. Intet er spildt.

polymer dosering


Tube krav

"Da vi først fik centrifugen, identificerede vi en flydende polymer, der ville fungere godt med vores slam" siger hr. burrows. "Det var dog petroleumsbaseret, og på det tidspunkt havde Watson-Marlow ikke et egnet rør, nemlig PU (polyurethan), som ville være resistent overfor alifatiske carbonhydrider, såsom petroleumdestillater."

Som svar på forespørgslen via distributør CSS Ltd satte Watson-Marlow designteamet op om at skabe et specielt pumpehoved, der ville blive den nye Qdos ReNu PU. Et lille nummer blev oprindeligt leveret til SUEZ til brug på bryggeriet.

"De lavede tre pumpehoveder til mig med PU-rør, og jeg er nødt til at rapportere, at de alle varede rigtig godt" siger hr. burrows. "Vi bruger pumpehovederne på to Qdos pumper. Vi har installeret disse på to forskellige bryggerier, en kører på en bæltepresse og en på en centrifuge. CSS leverede os skids og pumper. "

Før du installerede Qdos-pumpen, brugte bryggeriet en membranmålerpumpe. Den lille returventil inden i membranpumpen vil imidlertid let blive blokeret af polymeren. Til gengæld vil pumpen kræve hyppig rengøring, en proces, der gøres mere udfordrende af polymerens høje viskositet.

"Vi har ikke sådanne problemer med Qdos, som pålideligt doserer polymer for omkring 12 timer hver dag" siger hr. burrows. "Jeg kan virkelig ikke fejl pålideligheden eller enkelheden af ​​Qdos-pumpen eller ReNu PU-pumpehovedet. Når pumpehovedet når sin levetid, får du desuden en nyttig anmeldelse. Udskiftning er hurtig og nem - vi kører igen med 5-10 minutter. "

Kemisk indeslutning ved pumpepausfejl er også sikret; Et vigtigt punkt som rengøring af polymerudslip kan være meget tidskrævende.

Sådan har de to installationer til dato været en succes, at SUEZ lige har leveret en tredje Qdos med ReNu PU-pumpehovedet, som er installeret hos en fabrikant af bekvemmelighedsfødevarer i det nordlige England.

www.wmftg.com

Watson-Marlow Fluid Technology Group

Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) er verdens førende inden for niche peristaltiske pumper og tilhørende væskebane teknologier til fødevare-, farmaceutiske, kemiske og miljømæssige industrier

Signatur: Platinum medlemskab

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Del via
Kopier link