← Tilbage til Process Automation kategori

Live demo fra tre forskellige producenter viser, hvor nemt TSN kan integreres i PROFINET.

Grafisk PN-TSN 2018

En indikator for markedets relevans for nye teknologier er den tidlige tilgængelighed af forskellige løsninger fra forskellige producenter. Tildelte arbejdsgrupper fra PROFIBUS & PROFINET International (PI) arbejder aktivt på en åben løsning til integration af TSN (tidsfølsomt netværk) i PROFINET.

En live demo med løsninger fra tre forskellige producenter, som blev introduceret til offentligheden for første gang på SPS IPC Drives 2018, viser, hvor nemt TSN kan integreres i PROFINET på baggrund af forskellige teknologier. Der er en række fordele for de forskellige teknologiselskabers specifikke implementering af denne teknologi i hardware og firmware, der finder sted samtidig med udviklingen af ​​tilsvarende specifikationer. Det er f.eks. Muligt at vurdere, hvordan specifikationerne kan realiseres i rigtige produkter, og for at kontrollere, om specifikationen er ensartet, fuldstændig og interoperabel.

I den levende demo arbejder prototypiske implementeringer fra tre forskellige virksomheder - Texas Instruments, Analog Devices og Hilscher - sammen med deres respektive hardware og firmware-platforme. Yderligere udbydere er klar. Den levende demo fungerede som bevis for, at TSN-mekanismerne valgt af PI er egnede til virkelige forhold, men også at den eksisterende PROFINET-stack nemt kan tilpasses til det nye Layer 2.

Interoperabiliteten mellem forskellige teknologileverandører giver enhedsproducenterne mulighed for at vælge en platform, der passer bedst til deres specifikke enhed, som de var vant til at gøre i det tidligere PI-økosystem for teknologileverandører.

Demoen viser de klare fordele for brugeren: En IO-applikation i realtid med mindre end 1μs jitter, plug-and-work under netværksændringer, enkel tilslutning af eksisterende PROFINET-enheder og en robusthed af PROFINET-kommunikation, selv med store netværksbelastninger .

Som helhed fuldender dette det næste trin i et bevis på konceptet. En systematisk afslutning af specifikationsarbejdet er i øjeblikket på vej, med det formål at være klar ved 2019 Hanover Fair. Andre implementeringer findes også i værkerne. Og forberedelser er allerede i gang for relevante certificeringstest.

***

grafik: [Email protected] er allerede blevet virkelighed. De første chipleverandører har implementeret TSN i PROFINET. Vær opmærksom på ophavsret som følger: © Edelweiss - stock.adobe.com

Pressekontakt:

PI (PROFIBUS & PROFINET International)

PROFIBUS Nutzerorganisation e. V.

Barbara Weber
Haid-und-Neu-Strasse 7
76131 Karlsruhe, Tyskland

Telefon: + 49 721 96 58 549
Fax: + 49 721 96 58 589

[Email protected]

PROFIBUS-koncernen

Vi opretter og leverer standarder, profiler og kurser til procesindustrien digital kommunikation

Signatur: Guld medlemskab

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.