← Tilbage til Level Measurement & Control kategori

Niveaumåling og kondensatgendannelse

kondensatdråbeben

Fordelene ved et hvilket som helst kondensatgenvindingssystem er veldokumenterede i brancher, der er afhængige af dampgenerering til deres processer.

Kondensat har reel værdi i, at hver gallon genvindes sparer omkostningerne ved yderligere makeupvand, makeup vandbehandling og / eller affaldsmæssig udledning til kommunale eller andre systemer. Ofte er det instrumentering eller mangel deraf, der begrænser præstationen af ​​det overordnede system, hvilket får genoprettelsesprocessen til at falde under økonomiske forventninger.

Dette blog-indlæg, som er en del af Magnetrol®-serien baseret på et nyt dampgenerationspulver, diskuterer applikationer og faldgruber af niveaumåling i kondensatgenvindingscyklussen samt niveauinstrumenter til disse applikationer.

Niveaumåling Udfordringer og overvejelser

Tre områder af særlig interesse i forhold til effektivitet når det gælder niveauregulering er kondensatmodtageren og de vigtigste kondensatbeholdere, kondensatpumper og tilhørende ventiler såvel som eventuelle varmevekslere / kondensatorer med skal og rør.

Kondensatmodtagertanke accepterer gennemstrømningsdamp og kondensat fra forskellige dampprocessegrupper gennem en plante. Kondensat pumpes senere til hovedkondensatanken, hvor det opbevares i afventning af genindførelse i dampgenereringscyklusen.

Skal- og rørvarmeveksleren / kondensatoren tillader, hvad der ellers ville være affaldsenergi, der skal nyttiggøres i form af flashdamp fra modtagertanken for at forvarme smeltevand eller andre procesfluider gennem kondensationsvarmen. Det resulterende kondensat drænes tilbage til kondensat- eller kondensatmodtagertanken.

Niveau transmitteren på kondensatmodtagertanken letter den automatiske styring af kondensatniveauet for at sikre, at der er tilstrækkelig kapacitet til at rumme (genvinde) kondensat fra forskellige planteprocesser samt at opretholde tilstrækkelig hovedplads i beholderen til dannelse af flashdamp.

Bortset fra at være et kritisk aktiv for anlægget beskytter kondensatet i kondensatmodtagertanken også ventiler og kondensatpumpeforseglinger fra direkte eksponering til høj temperatur damp, samtidig med at der holdes et minimalt hovedtryk på pumpen. Dette forhindrer hardwarebeskadigelse; dyre vedligeholdelse og nedetid på modtagertanken og efterfølgende rippelvirkninger på dampgenereringscyklussen og makeupvandskravene.

Endelig giver niveau transmitteren styresignalerne til ventilerne og kondensatpumpen, der er nødvendige for at overføre kondensat fra modtageren til hovedkondensatanken, hvilket sikrer ca. 15-procentvis retention af ovennævnte årsager. På dette tidspunkt overtager de vigtigste kondensat tank niveau sendere til at styre kedelforsyning vandforsyning til service efterspørgslen efter dampgenerering.

Niveau måle løsninger

Til kondensatåbningsapplikationer leverer styrede bølge radar (GWR) sendere og magnetiske niveau indikatorer en pålidelig og effektiv måling af niveauet. Disse teknologier er upåvirket af procesbetingelser og kan returnere præcise aflæsninger på trods af damp og højtryk i kondensatbeholdere.

De kræver ingen kalibrering og har ingen bevægelige dele, hvilket reducerer instrumentfejl. MAGNETROL har designet sin styrede bølge radar sender, Eclipse® Model 706 og dens magnetiske niveau indikatorer, Atlas ™ og Aurora®, specielt til at modstå de damptemperaturer, der er til stede i kondensatgenvindingscyklussen.

Med pålidelig præcis instrumentering kan kondensatgenvindingssystemet fungere som designet, og ineffektiviteten kan reduceres. Den nye GWR-dampsonde har kondensafkastningsventiler, der hjælper med at eliminere kondens i sonden, forsinkelser i signaloverførsel og niveau målefejl.

Mere information

For mere information om niveaumåling løsninger til kondensat opsving eller andre dampgenerering applikationer, download dampproduktionspapiret.

Magnetrol International UK

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Del via
Kopier link