← Tilbage til Maintenance & Asset Management kategori

Klimaanlæg vedligeholdelse er ingen falsk økonomi .... Det er nøglen til effektivitet

fri100189800 - Vigtigt vedligeholdelse af klimaanlæg udstyr RESIZED

Af Karl Lycett, Rittals produktchef for klimakontrol

£ 480,000 ....

Er mange penge! Men det var det, jeg fik at vide, at det koster en af ​​Storbritanniens største bilproducenter PER HOUR, når de oplever nedetid på deres malingsanlæg. Dine generalomkostninger kan ikke være lige så store som ovenstående eksempel, men det tager ikke væk fra det faktum, at det gamle ordsprog du hører i hvert hjørne af forretning og produktion er sandt:

Tid er penge

Uanset din industri og det produkt du fremstiller, er produktionen nedetid en afgørende præstationsindikator for overvågning på grund af den direkte indvirkning, det kan have på din bundlinje. Mere nedetid svarer til øgede reservedele / vedligeholdelsesomkostninger, taget direkte fra dit overskud. Dette kunne have været investeret for at imødekomme mere relevante forretningsmål, købe nye maskiner mv.

Når jeg taler med kunder i hele Storbritannien om deres holdning til vedligeholdelse af klimaanlæg, har den tendens til at falde ved vejen på prioriteringslisten, og der synes at være nogle hoveddrivere til denne tankeproces:

"Jeg vil bare løse et problem, når det opstår"

Tidligere blev tilgangen til reaktiv vedligeholdelse set som acceptabel for de fleste virksomheder. Men tiderne er ændret. Nøgleformålene for enhver mellemstore virksomhed er nu ved at blive "øget gennemstrømning", "Omkostningseffektivitet", "Kontinuerlig forbedring". Potentielle vejspærringer til output mål skal nippes i knoppen og ingen ønsker at være den ene på morgenmødet, der forklarer, hvorfor gårsdagens mål ikke var opfyldt!

Gennemførelsen af ​​en semi-regelmæssig vedligeholdelsesplan behøver ikke at være massivt tidskrævende. Selv noget som er så simpelt som en ugentlig visuel kontrol af køleudstyrs filtermåtter eller nogen systemalarmer kan advare dig i god tid for at ringe til eksperterne, hvem kan derefter udføre en mere detaljeret gennemgang for dig.

"Mit udstyr opererer i øjeblikket, og jeg har ikke serviceret det i måneder / år"

Problemet kan være "ude af syne, ude af sind" for nu, men jo længere dit køleudstyr er efterladt ukontrolleret, jo højere er risikoen.

For eksempel, hvis en ventilatorenhed er i et støvet miljø, og filtermåden bliver tilstoppet, vil dette reducere dets effektivitet til at afkøle det elektriske udstyr indenfor på grund af et reduceret niveau af luftgennemstrømning.

Dette kan igen øge indkapslingens indre temperatur. Som en tommelfingerregel øger du for hver 10 ° C din indre temperatur, du halverer udstyrets levetid og øger sandsynligheden for en uventet fejl.

"Vi åbner lige indkapslingsdøren et stykke tid"

Dette behandler symptomerne snarere end sygdommen. Hvis du skal ty til en taktik som at bruge store fans til at blæse omgivende luft ind i et åbent kabinet, kan du gøre mere skade end godt. For ikke at nævne, at dette er en massivt farlig løsning ud fra et sundheds- og sikkerhedsmæssigt synspunkt.

Et kabinettets formål er at skabe et miljø, hvor elektrisk udstyr er beskyttet mod omgivende forurenende stoffer. At have døren åben gør det muligt at trække en konstant strøm af snavset luft ind i kabinettet. Dette vil så samles i koblings- / forbindelsespunkter og kan forårsage kortslutninger eller blokere ombord-fans, hvilket vil medføre skade på komponent, reduceret levetid og mulig kritisk komponentfejl.

Hvis dette handlingsforløb er påkrævet, kan det pege på, at det køleudstyr, der i øjeblikket er anvendt, ikke er tilstrækkeligt til installationen, eller det kræver en vis grad af vedligeholdelse at bringe den i drift igen.

fri182025700 - Vigtigt vedligeholdelse af klimaanlæg udstyr RESIZED

A RiAssure GRATIS Cooling Review fra Rittal er perfekt i dette tilfælde, da din lokale klimakontrolekspert vil udføre en kort vurdering af dit eksisterende udstyr, give dig ærlig feedback om, hvorvidt udstyret er tilstrækkeligt og også give detaljer / tilbud til en servicekontrakt, der passer til dine løbende behov .

"Jeg har ikke arbejdskraften / vi har et firma, der gør det arbejde for os"

Mange virksomheder, jeg besøger, fortæller mig, at de outsourcer deres service til en tredjepart, men jeg har tendens til at stille spørgsmålstegn ved, hvilke checks de udfører, da jeg er blevet kaldt på webstedet, fordi et kabinet er overophedet!

Ved en lejlighed bad jeg kunden om at tale med sin nuværende tjenesteudbyder for at forstå, hvilke kontroller der blev foretaget, fordi hans køleenheder var i en tilstand af forfald. Det blev klart efter en kort diskussion, at de betjenede "Air Conditioning" i kontorerne og ikke engang kigger på fabrikken ...

Det er naturligvis ikke tilfældet for alle tjenesteudbydere derude, men klimaanlæg bliver stadig mere effektive, mens ny, sofistikeret, banebrydende teknologi lanceres hvert år. Den eneste garanti for det højeste niveau af kontrol og service kommer fra ingeniører, der er blevet uddannet af fabrikanterne om teknologien og dens detaljerede arbejde.

Rittal har produceret branchens førende klimaanlæg til 30-år, og alle vores servicepersonale er højtuddannede på hele porteføljen for at sikre, at de kan afhjælpe dine problemer.

Tag det indledende eksempel igen og drej lyset på din virksomhed. Alle har budgetter og besparelsesmål at ramme, så spørg dig selv, har du råd til IKKE at have korrekt vedligeholdelse på plads?

For mere information, email [Email protected], Gå til www.rittal.co.uk or www.friedhelm-loh-group.comEller på twitterrittal_ltd.

Rittal Ltd

Vi leverer kabinetter, strømforsyning, klimakontrol, it-infrastruktur og software og service.

Signatur: Platinum medlemskab

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Del via
Kopier link