← Tilbage til Inspektion & Vision Systems kategori

Kampen mod falske svindel mad

tilpassede bulkmetaldetektorer

Fødevaresvindel koster industrien omkring 30 milliarder EUR om året globalt. Da antallet af samarbejdsanmodninger fra EU's Food Fraud Network hopper 30% i 2018, udgør forfalskere fortsat en stor trussel mod fødevareinnovation og dermed økonomisk vækst.

fil brunDen europæiske administrerende direktør for Fortress Technology Phil Brown udforsker de forskellige røde flag, som leverandører og producenter kan kigge efter for at bevare produktets integritet.

Metaldetektorer og inspektionssystemer er kritiske for fødevareproduktionsprocessen. For mange leverandører er metaldetektion manderet af forskellige ordninger, herunder BRC, SQF og GFSI. I dag er der få ægte fødevareproducenter, der driver linjer uden mindst en kontrol af forurenende inspektioner på en produktionslinje.

I betragtning af den komplekse, ofte fragmenterede, karakter af globale fødevareproduktionskæder, der alle betjener omkostningsfokuserede forbrugere, er det blevet mere produktivt offer for forfalskere. ”Der er adskillige afskrækkende midler, herunder en lovlig EU-ramme. Alligevel kan udbuddets volatilitet og pludselige prisudsving skubbe producenterne ubevidst eller ej mod en potentiel skandale, ” advarer Phil.

Bekæmpelse af menneskehandel

Sidste år demonterede OPSON, den globale årlige operation, koordineret af Europol og INTERPOL, næsten 50 kriminelle netværk knyttet til handel med substandarder og forfalskede mad og drikke. Lige sidste måned blev der beslaglagt 150,000 liter falske olivenolie bestemt til Tyskland og italienske markeder. 20 personer blev arresteret. Den vellykkede operation blev gennemført under OPSON-rammen og involverede repræsentanter for de italienske og tyske myndigheder.

Global lovgivning indført i starten af ​​2019 er også begyndt at fokusere mere på grænsekontrol og import. For eksempel annoncerede den amerikanske Food & Drug Administration for nylig nye planer og et flerlags, datadrevet sikkerhedsnet for at begrænse risici. Dets mål er at sikre, at importerede fødevarer opfylder den samme sikkerhedsstandard som amerikansk hjemmeproducerede fødevarer, og vil fokusere indsatsen og grænsecreening for lande, der betragtes som en højere importrisiko.

Selvom FDA håndhæver reglerne, er fødevareproducenter selv ansvarlige for at implementere systemer, der forhindrer, minimerer eller eliminerer, hvad de klassificerer som økonomisk motiverede forfalskninger. Aktiviteter af denne art i EU overvåges, rapporteres og deles gennem EU's Food Fraud Network.

Mens inspektionssystemer er gode til at identificere forurenende stoffer under fremstillingsprocessen, afvise produkter og give en sporbar gård til gaffel-revisionsspor, kan svig i sig selv være vanskeligere at få øje på. ”For fødevareproducenter er ansvarlig indkøb nøglen til at afbøde risici for fødevaresvindel i forsyningskæden. Der er værktøjer, der kan hjælpe med dette, herunder dataanalyse, sensorteknologi og DNA-sekventering, ” tilføjer Phil.

Røde flag

Madsvin kan ofte identificeres i de tidlige stadier med manglende overholdelse på lavt niveau. At vide, at en leverandør har investeret i et respekteret fødevaresikkerhedsinspektionssystem og har dataene til at sikkerhedskopiere det, kan være en afskrækkende virkning for svindlere i mindre skala. Hvis en leverandør ikke er villig til at dele detaljer om deres inspektionssystem eller deltage i en risikovurderingsrevision, der skal give en øjeblikkelig advarsel om rødt flag.

Det kan være en anden afskrækkende anmodning om adgang til sporbare datasystemrapporter. Manuelle poster er mere sårbare, da det er lettere for nogen at ændre og ændre dem. Derfor udviklede Fortress CONTACT Reporter. En automatisk postholder, CONTACT Reporter, det hjælper processorer med at holde styr på og registrere logfiler til afslag, test, indstillinger osv.

bedrageri mad

Mærkningslove

Den seneste madskrækning, inklusive hestekødskandalen fra 2013, har skubbet mærkningen højere op på dagsordenen for regulerende organer. EU's obligatoriske forpligtelser kræver allerede etiketter, der angiver oprindelsen af ​​specifikke fødevarer, herunder honning, olivenolie og mest uforarbejdet kød. Ikke desto mindre er ægtheden af ​​disse etiketter kun effektiv, hvis alle oplysninger kan verificeres og ikke er vildledende.

Løsninger som SparcEye - en fuldt integreret veje- og mærkningsløsning - kan hjælpe fødevareproducenter med at overholde de nyeste emballerings- og mærkningskoder for praksis. Sparc's omfattende etiketbekræftelsesteknologi tilføjer endnu et lag kontrol med forsyningskæder.

SparcEye kan tjekke op til 200 pakker pr. Minut (afhængigt af produktets dimensioner). Det fungerer ved automatisk at inspicere oplysningerne på pakken, f.eks. Datakode, 1D- eller 2D-stregkode, etiket / produkt-ID og eventuelle overtrykte data, og sørge for, at alle disse oplysninger er korrekte og matcher stregkoden og etiket-ID, der er indeholdt i en database. SparcEye kan integreres med en Fortress-metaldetektor og datokodeprogrammerne for at sikre, at hver kørsel er konfigureret og fungerer korrekt.

Produkt manipulation

Udskiftning af fødevarer af høj værdi med billige erstatninger eller forfalskningsprodukter er et centralt mål for svindlere. Organiske produkter, premium urter, skaldyr, parmesanost, honning og kaffe er opført af Europol som de mest forekommende madprodukter.

Hvis kvaliteten af ​​fødevarer af høj værdi bliver kompromitteret, kan installation af en metaldetektor designet til lavprofilerede produkter hjælpe med at afgøre, om der er ultra tynde metaller. Fortress 'seneste innovation - Interceptor DF (Divergent Field) - bruger flere felter til at inspicere produkter, når de passerer gennem detektoren. Dette øger sandsynligheden for at finde en lille spåner, barbering eller flager af metal, uanset retningen.

Metaldetektorer kan også løse problemet med forsætlig sabotage. Landmænd, for at gendanne forbrugertillid efter en række sager med høj profil, har siden introduceret tilpassede Fortress bulk-detektorer.

erstatning af fødevarer med høj værdi

Modvirkning af forfalskere

Når det gælder mad, er det let at blive lukket af noget, der ligner den rigtige ting. Svig er i sidste ende en opportunistisk handling. Og når overskudsmargenerne presses, er det fristende at søge billigere materialer eller ingredienser.

Phil slutter: ”Fødevareproducenter kan modvirke dette ved at sikre, at de og deres leverandører gennemfører robuste inspektionsforanstaltninger. Produkter, der er blevet manipuleret, vil i sagens natur være af dårligere kvalitet. Når hjørner skæres, er det mere sandsynligt, at forurenende stoffer, metal inkluderet, er til stede. Så selvom metaldetekterings- og inspektionsudstyr muligvis ikke finder falske fødevarer, kan de fungere som et meget stærkt afskrækkende middel i hele indkøbskæden. ”

Af: Phil Brown, administrerende direktør, Fortress Technology Europe

1. www.europol.europa.eu/newsroom/news/150-000-litres-of-fake-extra-virgin-olive-oil-seized-'well-oiled'-gang

www.fortresstechnology.co.uk

Fortress Technology (Europe) Ltd

Vi er en førende designer og producent af "Phantom" & "Stealth" mærkevaredetektionssystemer til en bred vifte af markeder for at tilfredsstille både kunde- og forhandlerkoder, herunder BRC.

Signatur: Guld medlemskab

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Del via
Kopier link