← Tilbage til Process Control & Automation kategori

Fælles specifikation muliggør nem interoperabilitet mellem CC-Link IE og PROFINET

Armin Puhringer

Da CC-Link Partner Association (CLPA) og PROFIBUS & PROFINET International (PI) annoncerede en ny fælles specifikation for at muliggøre let interoperabilitet mellem CC-Link IE og PROFINET, centreret de specifikationen på funktionaliteten af ​​en "coupler" -enhed, som ville tillade gennemsigtig kommunikation mellem de to protokoller. Nu førende netværksekspert Hilscher har demonstreret deres hensigt om at bringe de første koblingsprodukter på markedet, hvilket gør det muligt for begge netværk at dele informationen problemfrit.

Med den nye kobler kan brugerne effektivt opnå kommunikation mellem forskellige dele af en linje på separate netværk, enormt øget gennemsigtighed og integration. Den enkle bro mellem de to netværk vil dramatisk reducere det ingeniørarbejde, der traditionelt har været nødvendigt for at opnå integration på tværs af de heterogene netværksarkitekturer, der er en kendsgerning i mange planter rundt om i verden.

Det vil især gøre det lettere for virksomhederne at kilde til bedste maskiner fra forskellige leverandører i forskellige regioner i verden, snarere end at føle sig nødt til at gå på kompromis med funktionalitet eller ydeevne, blot for at gøre det lettere at opretholde en enkelt netværksprotokol. Med CC-Link IE, en anerkendt teknologieleder på det asiatiske marked og PROFINET, der er mest udbredt i Europa, vil den nye specifikation i høj grad forenkle integrationen og øge valgfriheden for slutbrugere, som kildeproduktionsmaskiner globalt.

Hilscher forretningsudviklingschef Armin Pühringer siger: "Da CLPA og PI annoncerede deres fælles specifikationsintentioner, blev der opfordret teknologiledere til at anvende deres ekspertise til udvikling af specifikationen for den nødvendige koblingsenhed. Hilscher har et langt forhold til PROFINET-teknologien og CC-Link-baserede teknologier, så det gav god mening at vi blev involveret i den fælles udvikling af en specifikation for en grænseflade mellem de to protokoller. Vi har taget vores kompetence inden for databehandling på alle niveauer og anvendt denne kompetence til udvikling af specifikationen. Dette vil blive fulgt af vores nye kobler selv. "

Ved at lette gennemsigtigheden og lette integrationen på tværs af to af de globale ledere i netværksstandarder behandler Hilschers kobler også to mål for overgangen til branchens 4.0-definitioner af anlægsoperationer.

Hilscher har allerede vist prototyper af den nye enhed på CLPA-stand på SPS / IPC / Drives messen i Nürnberg i 2016 og igen på SPS Italia i Parma i 2017.

John Browett, General Manager for CLPA Europe kommenterede: "Dette er et vigtigt fremskridt. CLPA og PI har forpligtet sig til at færdiggøre udviklingen af ​​koblingsspecifikationen på et år på SPS / IPC / Drives i 2015 og leveret på dette løfte i 2016. Med Hilschers tilsagn om at bringe de egentlige produkter på markedet, viser dette, at CLPA / PI-samarbejdet stadig er på rette spor for at levere egentlige løsninger udviklet af vores partnere. "

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.