← Tilbage til Industri Nyheder kategori

Fremstillingsinnovation - Nyt nationalt center afsløret.

letvægtsfremstillingscenter

Et center på £ 8.9 millioner til at hjælpe virksomheder med at drage fordel af letvægtsproduktionsteknologi er officielt åbnet af første minister Nicola Sturgeon.

skotsk regeringLightweight Manufacturing Center udvikler lettere, mere effektive komponenter til industrier af høj værdi, inklusive bilindustrien og rumfartsområdet. Det har også potentiale til at gavne andre virksomheder, der ønsker at erstatte traditionelle produktionsprocesser og materialer med den næste generation af innovative løsninger, der hjælper med at imødekomme de tekniske udfordringer i dag og i morgen.

Centret, der drives af University of Strathclyde, er den første fase af etablering af £ 65 millioner National Manufacturing Institute Scotland, der sigter mod at gøre Skotland til en global leder inden for avanceret fremstilling.

Den første minister åbnede centret, der midlertidigt ligger i Doosan Babcock-anlægget i Renfrew, og sagde:

”Vores ambition er at bygge videre på Skotlands lange historie med innovation og at blive betragtet som moderne opfindere og producenter snarere end kun forbrugere af varer. Det er virkelig vigtigt, da teknologien hurtigt skrider frem, at vores økonomi skal følge efter. ”

”Dette center i verdensklasse vil hjælpe os med at gøre netop det, som den første fase af vores nye National Manufacturing Institute Scotland. Virksomheder i hele Skotland vil drage fordel af adgang til avanceret udstyr og muligheder for samarbejde og forskning og udvikling. De muligheder, der stammer fra letvægtsfremstilling vil hjælpe med at øge deres konkurrenceevne. ”

Professor Sir Jim McDonald, rektor ved University of Strathclyde, sagde:

”Letvægtsteknologi har et enormt løfte for en lang række sektorer, fra at gøre fly og køretøjer lettere og mere energieffektive, til forbedring af vedvarende energiteknologiens ydeevne og udvikling af den næste generation af materialer til sundhedspleje.”

”Det nye center leverer de færdigheder og tjenester, der er nødvendige for at placere den skotske industri i spidsen for fremstilling af letvægt, hvilket hjælper virksomheder i alle størrelser med at konkurrere globalt. Dagens lancering markerer en vigtig milepæl i Skotlands innovationsrejse, og vi ser frem til at arbejde side om side med virksomheder rundt om i landet. ”

teknologi til let fremstilling

David Smith, direktør for nationale muligheder hos Scottish Enterprise, sagde:

”Produktionen oplever hurtige fremskridt drevet af digitale teknologier, automatisering og globale forsyningskædemuligheder, der forvandler den måde, vi designer, bygger og sælger produkter og tjenester på.”

”For skotske producenter skal forblive konkurrencedygtige, bliver det stadig vigtigere for dem at omfavne innovation og indføre nye processer og teknologi. Dette er præcis, hvordan LMC kan hjælpe, især for mindre producenter, der ønsker let adgang til avanceret letvægtsekspertise og faciliteter til at udvide deres forretning. ”

Sabrina Malpede, administrerende direktør for ACT Blade med base i Edinburgh, sagde:

”Arbejde med Lightweight Manufacturing Center er blevet en integreret del af vores planer om at udvikle den næste generation af vindmølleblade, ACT Blade, der sigter mod at reducere omkostningerne til vindenergi for fremtidige generationer.”

Baggrund

Find ud af mere om Letvægtsfremstillingscenter finansieret af den skotske regering (£ 3.9 mio. £), Scottish Enterprise (£ 3.4 mio. £) og University of Strathclyde (£ 1.6 mio. £).

Flere detaljerom Lightweight Manufacturing Center, der flytter permanent til bygningerne i National Manufacturing Institute Scotland i sommer / efterår 2021.

Kontakt: Iain V Monk på 0131 244 2972 eller 07771 555 601

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Del via