← Tilbage til Industri Nyheder kategori

GAMBICA-indeks viser 2.8% vækst for 2018 - blandet ydelse på tværs af sektorer

GAMBICA Index Master 2019

GAMBICA-indekset er en indikator for virksomhedsniveauet for vores sektorer Industriel automatisering, procesinstrumentering og kontrol og laboratorieteknologi. Det viser niveauerne i alle 3-sektorer hver for sig og kombineret ved hjælp af 2012-dataene som et referencepunkt.

Det samlede GAMBICA-indeks viser en vækst på 2.8% i 2018, fortsætter den samlede væksttrend, omend den i en meget langsommere takt end rekorden 8.5% i det foregående år. Ydeevnen på tværs af sektorer og kundesegmenter har været varieret, med usikkerhed, der forårsager reducerede investeringer på nogle områder.

Den fortsatte vækst på 5% i 2006 Laboratorieteknologi sektor demonstrerer sin modstandsdygtighed til trods for usikkerhed, der begynder at have indflydelse på aktiviteten hos nogle EU-købere. Lab-virksomheder er blevet vant til betydelig vækst år for år, og 2018 oplevede større variation i præstationer mellem virksomheder og hele året. Eksporten har dog oplevet en stærk vækst, og denne tendens ser ud til at fortsætte i den efterfølgende periode.

Alle produktsalg inkluderet i Industriel Automation sektoren trender opad med det tredje år i træk med vækst, i år på 7.3%. På trods af at have modtaget et løft fra tilføjelsen af ​​Servo-drev, der blev inkluderet for første gang, er sektorvæksten langsommere end den var i 2017 (12.3%). Indflydelse som fødevare- og drikkevaresektoren, der øger deres kapitaludgifter med 10% i 2018, har været med til at drive den fortsatte vækst, men ikke nok til at gentage 2017-kofangervæksten - hvilket i vid udstrækning blev set som en bedring fra usikkerheden før folkeafstemningen.

Prisen på olie og gas er fortsat en betydelig faktor i variabel samlet ydeevne for Procesinstrumentering og kontrol sektor. Den positive tendens i olieprisen, der begyndte i midten af ​​2017, stoppede ved begyndelsen af ​​2018, og til trods for en markant stigning i Q3 faldt den ved udgangen af ​​året igen og sluttede godt under prisen i begyndelsen af ​​året. Disse udsving i olieprisen har ført til mere forsigtige investeringer i store projekter i Nordsøen. Selvom salget af instrumentering har været relativt kraftigt i de fleste større industrisektorer (inklusive olie & gas, kemisk, petrokemisk, mad og drikke og vand og affald), er den samlede effekt et år efter år fald i det samlede PIC-marked på ca. 2.4% .

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Del via