← Tilbage til Energy & Power Management kategori

Beskyttelse af kritisk energiinfrastruktur

I januar 2013, energiindustrien oplevet en af ​​de mest dødbringende angreb i de seneste år, overfaldet på gas komplekse algeriske Tiguentourine der forlod 40 gidsler døde og afbrudt aktiviteter komplekset betydeligt. Denne hændelse fremgår den stigende trussel, og har brug for at beskytte kritisk energiinfrastruktur fra terrortruslen.

Pipeline Security 2015 Forum vil præsentere en casestudie om det dødbringende militante angreb på Algeriens rørledning. Præsentationen ledes af Ayhan Gücüyener fra Caspian Strategy Institute (HASEN). Som et eksempel på hendes præsentation på forummet tilbød hun nogle meget interessante indsigter og analyser af denne hændelse.

IRN: Kan du fortælle os lidt mere om det Kaspiske strategi Institute (HASEN) og dets aktiviteter?

Ayhan Gücüyener: Caspian Strategy Institute (HASEN) er en Istanbul-baseret tænketank. HASENs mission er at producere ægte forskning og data til den bredere kaspiske region om energi, internationale anliggender, logistik, sikkerhed, økonomi, uddannelse, kultur og miljø. HASEN afholder internationale møder, publikationer og uddannelse, der stimulerer videnskabelig debat og forskning. Caspian Strategy Institute's kritiske infrastrukturbeskyttelsesprogram har til formål at tilbyde et alternativt perspektiv på energisikkerhed, som i stigende grad bliver en presserende bekymring i den kaspiske region, herunder Tyrkiet. Programmets mission er at yde nøjagtige oplysninger til beslutningstagere i den offentlige og private sektor ved regelmæssigt hosting af træningsaktiviteter, workshops, seminarer og forlagsrapporter.

IRN: Hvorfor er dette angreb stadig et så vigtigt emne for olie og gas sikkerhed praktikere?

Ayhan Gücüyener: Angrebet på gas komplekse algeriske Tiguentourine, som fandt sted i januar 2013, var en af ​​de største overgreb, at energiindustrien har oplevet i de seneste år. Dette angreb forårsagede en enorm humanitær og økonomisk tab: 40 uskyldige mennesker fra 10 lande mistede livet og aktiviteterne i komplekset signifikant afbrudt. Selv om vi vil aldrig vide, om dette angreb kunne have været forhindret eller ej, er der stadig et kritisk spørgsmål, energibranchen skal svare: »Hvad kan branchen lære af dette angreb for at forbedre sin sikkerhed og beredskab for fremtiden? Min analyse af Tiguentourine gas komplekse angreb vil tilbyde "indhøstede erfaringer og bedste praksis«, som energi branchefolk absolut bør tage i betragtning.

IRN: Hvad skal vi overveje for at komme foran en ny "bølge" af potentielle angreb på rørledningsinfrastruktur?

Ayhan Gücüyener: Videnskabelige statistikker viser os, at kritisk energiinfrastruktur har været et attraktivt mål for terrorgrupper og denne forbindelse mellem energi og terror er stigende. Den energiinfrastruktur Attack Database viser, at i de sidste ti år, var der næsten 400 angreb om året foretaget af ikke-statslige aktører, mens dette tal var mindre end 200 før 1999. I en sådan sammenhæng, bør vi overveje en mere omfattende »sikkerhed« tilgang til energi industri. Dette billede viser, at beskyttelse af kritisk energiinfrastruktur er ved at blive en stigende bekymring for industrien og internationalt samarbejde er nu afgørende. Den Pipeline Security Forum vil give os en unik platform for at dele vores sikkerhedsproblemer og bedste praksis for at beskytte disse ekstremt sårbare aktiver.

Speakers will also include senior representatives from: Ministry of Energy and Natural Resources of Turkey, Turkish Undersecretariat for Defence Industries, TANAP, GE Oil & Gas, West African Gas Pipeline Company, ConocoPhillips, Petrochina, ABB, Joint Venture In Salah Gas , Pico International Petroleum, NEPAL Oil & Gas, GAIL, BP and Sonatrach, amongst others.

Process Industry Informer

Efterlad et svar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.