← Tilbage til Energy & Power Management kategori

Kritisk energiinfrastrukturbeskyttelse

I januar 2013 oplevede energisektoren et af de mest dødbringende angreb i de senere år, angrebet på det algeriske Tiguentourin-gaskompleks, der forlod 40-gidsler døde og afbrudte kompleksets aktiviteter betydeligt. Denne hændelse viste den stigende trussel og behovet for at beskytte kritisk energiinfrastruktur fra truslen om terrorisme.

Pipeline Security 2015 Forum vil præsentere en casestudie om det dødbringende militante angreb på Algeriens rørledning. Præsentationen ledes af Ayhan Gücüyener fra Caspian Strategy Institute (HASEN). Som et eksempel på hendes præsentation på forummet tilbød hun nogle meget interessante indsigter og analyser af denne hændelse.

IRN: Kan du fortælle os lidt mere om Caspian Strategy Institute (HASEN) og dets aktiviteter?

Ayhan Gücüyener: Caspian Strategy Institute (HASEN) er en Istanbul-baseret tænketank. HASENs mission er at producere ægte forskning og data til den bredere kaspiske region om energi, internationale anliggender, logistik, sikkerhed, økonomi, uddannelse, kultur og miljø. HASEN afholder internationale møder, publikationer og uddannelse, der stimulerer videnskabelig debat og forskning. Caspian Strategy Institute's kritiske infrastrukturbeskyttelsesprogram har til formål at tilbyde et alternativt perspektiv på energisikkerhed, som i stigende grad bliver en presserende bekymring i den kaspiske region, herunder Tyrkiet. Programmets mission er at yde nøjagtige oplysninger til beslutningstagere i den offentlige og private sektor ved regelmæssigt hosting af træningsaktiviteter, workshops, seminarer og forlagsrapporter.

IRN: Hvorfor er dette angreb stadig et vigtigt emne for olie- og gassikringspraksis?

Ayhan Gücüyener: Angrebet på det algeriske Tiguentourin-gaskompleks, der opstod i januar 2013, var et af de største angreb, som energibranchen har oplevet de seneste år. Dette angreb forårsagede et enormt humanitært og økonomisk tab: 40 uskyldige mennesker fra 10-lande mistede deres liv, og kompleksets aktiviteter blev betydeligt afbrudt. Selvom vi aldrig vil vide om dette angreb kunne have været forhindret eller ej, er der stadig et kritisk spørgsmål, som energibranchen skal svare på: "Hvad kan industrien lære af dette angreb for at forbedre sin sikkerhed og beredskab til fremtiden? Min analyse af Tiguentourin-gaskompleksangrebet vil tilbyde 'erfaringer og bedste praksis', som fagfolk fra energibranchen absolut bør tage i betragtning.

IRN: Hvad skal vi overveje for at komme foran en ny "bølge" af potentielle angreb på rørledningsinfrastruktur?

Ayhan Gücüyener: Videnskabelige statistikker viser os, at kritisk energiinfrastruktur har været et attraktivt mål for terroristgrupper, og denne sammenhæng mellem energi og terror vokser. Databasen for energiinfrastrukturangreb viser, at der i det sidste årti var næsten 400-angreb pr. År, der blev båret af ikke-statslige aktører, mens dette tal var mindre end 200 forud for 1999. I en sådan sammenhæng bør vi overveje en mere omfattende "sikkerhed" tilgang til energibranchen. Dette billede viser, at kritisk energiinfrastrukturbeskyttelse bliver en voksende bekymring for industrien, og det internationale samarbejde er nu afgørende. Pipeline Security Forum vil give os en unik platform til at dele vores sikkerhedsproblemer og bedste praksis for at beskytte disse ekstremt sårbare aktiver.

Højttalere vil også omfatte højtstående repræsentanter fra: Tyrkiets ministerium for energi og naturressourcer, Tyrkisk Undersecretariat for Forsvarsindustrien, TANAP, GE Oil & Gas, Vestafrikanske Gasrørledningsselskab, ConocoPhillips, Petrochina, ABB, Joint Venture i Salah Gas, Pico International Petroleum, NEPAL Oil & Gas, GAIL, BP og Sonatrach, blandt andre.

Process Industry Informer

Giv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.