← Tilbage til Ikke kategoriseret kategori

Sådan undgår man metalforurening i klar måltidsproduktion

skubbe inspektion

Stadig skiftende forbrugersmag betyder, at de fleste produkter i dag indeholder flere ingredienser og aromaer, der stammer fra flere leverandører. Producenter af færdigretter udfordres med krav om gennemsigtighed i sourcingingredienser for at skabe velsmagende genvejsopskrifter, mens de opretholder fødevaresikkerheden på tværs af deres produktionslinjer.

For at undgå skader på brand image og yderligere omkostninger forårsaget af forurenende stoffer Phil Brown, administrerende & salgsdirektør for Fortress Technology Europe, diskuterer de risici, der kan gøre fødevareproducenter med flere tilberednings- og madlavningsprocesser mere sårbare, og hvordan man kan undgå dyre fejl.

Markedsudsigterne for færdigretter i Storbritannien er stærke, hvor Statistas markedsrapport forudsiger sektoren til at vokse med en CAGR-sats på cirka 3.5% hvert år mellem 2019 til 2023. I henhold til Euromonitors årsrapport er Det Forenede Kongerige Europas største marked for færdigretter, drevet af hurtige livsstiler, plantebaserede alternativer og måltider med sunde foreninger.

Producenterne står nu over for nye udfordringer på grund af stadig mere komplekse forsyningskæder. Udviklende spørgsmål vedrørende produktgenkaldelsesregler medfører voksende risici for fødevareproducenter i hele Europa. Når sourcing ingredienser til færdigretter fra flere leverandører, skal fabrikanterne overveje de finanser, tid og arbejdskraft, der kræves for at afsætte til effektiv risikostyring.

Større pres betyder, at fødevaresikkerhedsstandarder bliver kompromitteret, forklarer Phil. Baseret på nylige tal fra RPC er tilbagekaldelser af usikre fødevarer i England steget med 40% fra 145 til 203 i det sidste år. Selvom allergirelaterede bekymringer dominerer disse tal, fortsætter en kraftig stigning i metalforurenende stoffer med at udbrede sig.

færdigretter

Risici stigende

I 2019 har flere sager med høj profil fået trækkraft i medierne. I de seneste måneder huskede tre store britiske supermarkeder - Tesco, Lidl og Waitrose - en række fødevarer, der kan være forurenet med metal og plast. Omkring den samme blev Walls and Millers 'række pølseruller, tærter og kager presserende trukket fra supermarkedshylder over frygt for, at de kunne indeholde metalstykker.

Den stigende procentdel af tilbagekaldelser indebærer forskrifter og nuværende systemer for fødevaresikkerhed er ikke helt tilpasset ændringer i stadig mere automatiseret fødevareproduktion. I mellemtiden er forbrugere mere forbundet, og sociale medier tilføjer større pres på fødevareproducenter for at angive ingredienskilder.

I 2016 antydede 39% af undersøgelsesdeltagerne, der blev stillet spørgsmålstegn ved fra International Food Information Council Foundation (IFIC), at de ville skifte til et mærke, der giver mere dybdegående produktinformation. I en gentagen undersøgelse i 2018 var antallet af personer, der anmoder om dette niveau af ingrediensgennemsigtighed, næsten fordoblet til 75%.

I betragtning af at brandets omdømme er vigtigere end nogensinde, og at skære hjørner i sikkerhed kunne være en dyr fejltagelse på lang sigt, fremhæver Phil vigtigheden af ​​strategisk planlægning, når man vælger kontrolposter for fødevarekontrol for at optimere detektionslinjer.

Da investeringer i inspektionssystemer fra fødevarefabrikker forventes at fortsætte, bør risikoprofessionelle konstant revidere inspektionsprotokoller og hypotetiske forureningsscenarier for at se på mulige huller i sikkerhedskæden. Fra et praktisk perspektiv bør fødevarebehandlingsinspektionsrisici gennemgås hver 12 måned som en del af en defineret HACCP-vurdering.

Bekvemmelighed uden forurenende stoffer

Bekvemmelighedsmåltider har typisk flere produktionsprocesser og ingredienser introduceret end nogen anden madvare. Som et resultat øges risikoen for metalforurening.

Phil sætter det i en sammenhæng og siger: ”Med et gennemsnitligt klar måltid kan der være mere end otte produktionstrin mellem sourcing ingredienser til pakning, og mere end fem forskellige produktkomponenter, der hver især kræver, rengøring, skrælning og inspektion, skiver, madlavning, kvalitet inspektion, smag og endelig vejning og pakning. ”

Phil rådgiver om at tage et skridt tilbage og se på hvert behandlingssted, det udstyr, der bruges, og alle mulige forureningsscenarier. Gennemse dette konstant, og vent ikke på, at en krise rammer, før du udvikler dit tilbagekaldelsesrespons.

”Selvom de fleste eksterne virksomheder, der leverer ingredienser, er ekstremt flittige, jo mere omfattende en forsyningskæde og det yderligere inspektionsudstyr skubbes op ad linjen, jo større er risikoen,” tilføjer Phil.

At betjene en metaldetektor for at fange en forurenende stof i sin største form betragtes generelt som den bedste metode til at undgå kostbart affald. I praksis betyder det, at du eliminerer det på den billigste del af processen, men også at du fanger det inden metallet er hakket og spredt i flere produkter. På dette tidspunkt er omkostningerne for en virksomheds og brandets omdømme betydeligt højere.

Producenter kan optimere ydelsen ved at installere flere metaldetektorer, der er placeret på kritiske kontrolpunkter under hele processen, snarere end en enkelt, stor 'catch-all'-detektor i slutningen af ​​linjen.

Brug af opstrøms metaldetektion kan også identificere mindre forurenende stoffer, som muligvis ikke er muligt i slutningen af ​​linjesystemet. HACCP-vejledningen siger, at kritiske kontrolpunkter (CCP'er) skal placeres i ethvert trin, hvor farer kan forhindres, elimineres eller reduceres til acceptabelt niveau.

besparelser

Finde den rigtige løsning

For tørre ingredienser, f.eks. Ukokt ris eller mel, installerer processorer ofte en inspektionskonfiguration med stor tyngdekraft opstrøms. Med våde rå ingredienser, dvs. kød, ville en transportmetaldetektor ofte installeres ved starten af ​​forarbejdningslinjen for at identificere jernholdige eller ikke-jernholdige metaller, såsom rustfrit stål. Dette sikrer, at der ikke føres noget metal ind i kværnen, hvor det kan beskadige udstyr og også fragmenteres i mindre dele, der er vanskeligere at registrere og fjerne.

Når først behandlet, flyttes flydende, pasta og blødt kød ofte gennem en rørledningsmetaldetektor inden blanding med andre ingredienser. På det sidste trin kan fyldte og forseglede færdigretter derefter ledes enkeltvis eller i bulk gennem en transportørmetaldetektoråbning.

En metaldetektor, der kan køre flere frekvenser samtidigt, såsom Fortress Interceptor, er ideel til disse typer forhøjede bekvemmelighedsprodukter, da den nøjagtigt kan inspicere en række konduktiviteter på samme tid. Erobrer den mangeårige udfordring med 'produkteffekt' forårsaget af fugt i kød, fjerkræ, skaldyr og endda veganske færdigretter, øger Interceptoren ikke kun inspektionsfølsomheden, men hjælper også med at fjerne falske afslag.

Kvalitetssikring skal altid være en prioritet, når man overvejer en produktionslinje. Mange producenter ser bort fra værdien af ​​optimerede metaldetektorsystemer for deres forretning. Nul erindringer i fortiden betyder ikke, at en klar måltidsproducent er immun mod fremtidige trusler. ”I stedet for at overveje 'hvis' det kan være klogt at tænke på 'hvornår', konkluderer Phil.

Producenter af dagligvarefødevarer inkorporerer flere ingredienser fra adskillige leverandører. Årvågenhed er vigtig for at opveje økonomisk skade fra affald såvel som for at beskytte omdømme fra mærket. For at afbøde yderligere forurenende risici vil beslutningen om at investere i inspektionsudstyr af høj kvalitet betale udbytte på lang sigt.

Fortress Technology (Europe) Ltd

Vi er en førende designer og producent af "Phantom" & "Stealth" mærkevaredetektionssystemer til en bred vifte af markeder for at tilfredsstille både kunde- og forhandlerkoder, herunder BRC.

Signatur: Guld medlemskab

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Del via
Kopier link