← Tilbage til Inspektion & Vision Systems kategori

Sådan finder du lækager i beton ved hjælp af et Flir termisk billedkamera

FLIR E8 kamera

Rørlækager i beton, dvs. "pladelækager" kan identificeres med et termisk billedkamera, men på grund af en række indflydelsesrige faktorer kan de ikke altid identificeres, medmindre du ved, hvad du skal kigge efter og har de rigtige værktøjer.

Mange boliger i dag i forskellige dele af landet er bygget med beton og strålevarme i gulvet i betonplader og huse, der går tilbage til 1950'erne. Da oddsene er for at møde beton mere end én gang, kan FLIR hjælpe med at lette processen, når det kommer til at inspicere dette tætte materiale.

Ud over vandlækager er der ofte også problemer med opvarmning af strålspole i betonplader, så vi vil berøre denne proces, da den vedrører en termisk inspektion på et betonhus.

Se tip og tricks nedenfor for at lære mere:

For det første, har du de rigtige værktøjer?
For at finde lækkerplader i beton (eller opdage svigtende strålevarmesystemer), skal du investere i et termisk billedkamera med en høj opløsning og termisk følsomhed samt med evnen til at justere dit niveau og span. Til betoninspektion anbefaler vi at bruge et FLIR E8-kamera og i den øverste ende et af FLIR T-Series-kameraer.

Mange bruger pinless fugtighedsmålere som en almindelig måde at detektere fugtighed eller verificere tilstedeværelsen af ​​fugtighed efter en termisk inspektion, men som pinless er kun nøjagtige op til en tomme under en overflade, og beton er næsten umuligt at trænge ind med en pin fugtighedsmåler, termisk er mest ideel i disse miljøer, næsten altid udelukkende, til at visualisere hele omfanget af problemet.

Med de fleste af vores termiske kameraer rettet mod denne applikation har du den ekstra fordel med FLIR Multi-Spectral Dynamic Imaging Technology (MSX), som er en kombineret billedoverlejring af både det termiske og synlige billede for forbedret billeddetaljer og muliggør evnen til at visualisere tidligere markerede bekymringsområder. Da ingen situation er den samme, og du skal altid forberede dig på de uventede, hygrometre, målebånd og et digitalt kamera kan også bruges til den bedste fordel sammen med dit termiske kamera til job som dette.

Når du har de rigtige værktøjer, skal du huske følgende faktorer:

find lækager i beton

Temperatur
Infrarøde kameraer “ser” ikke vand, men kan snarere visualisere den påvirkning, vandet har på temperaturen på overfladerne omkring dem på grund af fordampningsprocessen. Ved konkrete pladeforladninger er kontrast i temperatur vigtig for, at det termiske kamera kan visualisere kilden til en potentiel lækage.

Typisk kører du ikke varmt vand i disse gamle rør under beton, men snarere grundvand og brøndvand, og kontrasten er derfor afhængig af sværhedsgraden af ​​lækagen såvel som dybden under overfladen.

Når det kommer til strålevarmeinspektion i beton, er der mere plads til tip og tricks.

Dette billede er af en manifold, og du vil altid starte ved manifolden, da du kan måle temperaturen ved PEX-forsyning og -retur, forskellen kaldes temperaturstigningen, og de fleste producenter vil have en temperaturstigning (110˚ F-135˚F som eksempel) af, hvad forskellen skal være mellem levering og retur. Hvis der er en stor lækage med strålevarmen, vil forsyningen altid være markant køligere, da det lækkende vand ikke bringer det tilbage til kedlen. Denne temperaturforskel vises meget mere kraftigt i et termisk billede.

find lækager i betonmanifold

Delta T
Jo større ændring i temperatur (Delta T), desto større er varmeoverførslen. Et trick, vi anbefaler, er at tænde for klimaanlægget, hvis det er tilgængeligt (kold luft er mere tæt og falder) for at afkøle pladen, tænd derefter for den strålevarmer i 30 minutter, og denne kombination har en tendens til at producere kontrastbilleder af høj kvalitet. Du kan se, at denne metode sandsynligvis blev anvendt i nedenstående billede:

find lækager i beton

Vinkel
Når der udføres en termisk inspektion med beton, er vinklen mod gulvet meget vigtig. Hvis du har en for stor vinkel, er det eneste, du ser, refleksion. Vores anbefalede vinkel til termisk billedoptagelse, hvis du oprindeligt har en for stor vinkel på betongulvet, er 60 - 90 grader, og mange bruger en stige til at opnå dette på stedet.

Infrarød teknologi er ikke en erstatning for visuel undersøgelse, men den giver vigtige ledetråde, som visuel undersøgelse ikke kan tilbyde. Det registrerer niveauer af infrarød stråling (energi), der udsendes fra et objekts overflade, og forskelle i strålingsniveauer såvel som mønstre (infrarøde signaturer), de efterlader, indikerer ofte, hvad der foregår inde i strukturen. Når det bruges korrekt, sparer termisk billeddannelse tid og penge, undgår unødvendig ødelæggende skade og autentificerer nøjagtighed og succesfuld opgave til din kunde - en uvurderlig fordel, når du arbejder med beton.

FLIR Systems Ltd
2 Kings Hill Avenue, Kings Hill, West Malling, Kent, ME19 4AQ, Det Forenede Kongerige
Tel: + 44 (0) 1732 220011 Fax: + 44 (0) 1732 220014
E-mail: [Email protected]
Web: www.flir.co.uk

FLIR kommercielle systemer

Vi designer, producerer og Marked Thermal Imaging infrarøde kameraer

Signatur: Guld medlemskab

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Del via
Kopier link