← Tilbage til Fluids & Liquids Systems kategori

Glasfiberrør vs PVC: Hvad er forskellen?

glasfiberrør-vs-pvc

Glasfiberrør (forstærket termohærdende harpiksrør eller RTRC) kan tilbyde omkostningsbesparelser og mange andre fordele. Disse fordele gør glasfiberrørledningen overlegen til andre rørmaterialer, såsom PVC. Entreprenører, ingeniører og projektejere i forskellige industrier bruger glasfiberrør til at forbedre deres installationer. Brug af dette lette, men kraftige materiale kan hjælpe dig med at opbygge en vellykket langsigtet infrastruktur og spare penge i processen.

Fordelene ved glasfiberledninger mod PVC

Når du sammenligner glasfiberledninger til den mere traditionelle PVC, vil du begynde at se forskellene med det samme. RTRC tilbyder upfront omkostningsbesparelser samt et længere liv under forskellige forhold. Glasfiber er meget let, især i forhold til PVC-belagt stjæle - 15 gange så faktisk! På trods af den lettere vægt, det ofrer ikke styrke. Dette hjælper med at gøre installationen lavere. Det vil også holde sin oprindelige form, selv efter kompression eller påvirkning. Glasfiber er en stærkt anbefalet mulighed for at undgå at trække kabelbrænde igennem. Det har også en lavere friktionskoefficient end PVC - eller ethvert andet markedsført rørsystem.

Fremstilling af glasfiberrør

Fordelene ved at vælge glasfiberrør over PVC begynder i fremstillingsfasen. Byggeprocessen starter ved at vikle glasfibre, der er under spænding over en dorn. Disse tråde bliver derefter lagt i et bestemt mønster og mættet med harpiks, mens de bliver viklet på dornen. Efter at den rigtige tykkelse er opnået, hærdes materialet ved en høj temperatur. Dette vil sikre den nødvendige styrke. I sidste ende skaber processen en let, men alligevel stærk kanal, der er mere holdbar end de andre muligheder derude.

Flere brancher vælger glasfiberledninger

Fiberglass vokser i popularitet de seneste år som entreprenører i flere brancher søger at sænke projektomkostningerne, strømline deres installationer og fremme langvarig ydeevne. Det bliver den mest populære kanal for ingeniører. Denne stigning i brug, sammenlignet med PVC, vil være forskellig for hver industri.

For eksempel er transportindustrien begyndt at stole på glasfiberledninger for bedre elektrisk sikkerhed i deres tunneler. Industrien vil ofte vælge et phenolmateriale, der har en to timers rating for ild. Dette betyder, at ledningen har gennemgået test for at sikre, at den kan modstå temperaturer på 1,850 grader Fahrenheit i op til to timer.

Et andet eksempel er tjenesteudbydere. De gør brug af RTRCs lave friktionskoefficient, såvel som dens modstandsdygtighed mod korrosion og påvirkning.

I mellemtiden er datacentre især som glasfiberledninger ydeevne under kabeldragning brænde igennem. RTRC kan også bruges i havnemyndigheden, minedrift, kommerciel og industriel, rørledning og petrokemiske industrier.

Forskellene er sammensat mellem glasfiber og PVC

Sammenlignet med PVC har glasfiberledninger en medfødt egenskab for øget sikkerhed. Det vil ikke svejses eller smelte ledningen til den indvendige del af røret under defekte omstændigheder. Det frigiver heller ikke skadelige halogener, når det brænder. Derudover er det en bedre isolator. På grund af den lettere vægt, de lettere og hurtigere installationer og sikkerhedsfordelene kan du overveje glasfiberrørledning, når du starter dit næste projekt.

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Del via
Kopier link