← Tilbage til Enviro Monitoring, Recycling & Wastewater kategori

Hurtig, praktisk overvågning af vandkvalitet kan indeholde nøglen

Type 8905

Vand bruges på så mange måder i fødevare- og drikkevareindustrien, selv som det endelige produkt, hvilket betyder, at kvaliteten af ​​dette vand skal overvåges nøje. Med en sådan indflydelse på det færdige produkt kan nøjagtig overvågning af vandkvaliteten give nøglen til ensartet kvalitet, så er det på tide at se på den næste generation af kompakte kontinuerlige analyseløsninger?

Greg Wainhouse, UK Water Segment Manager for Bürkert, ser på vandforbrug inden for fødevare- og drikkevaresektoren og den bedste praktiske metode til kontinuerlig overvågning af forskellige aspekter af vandkvalitet, når det går ind i processen.

Vand er et vigtigt element i fremstillingen af ​​mad og drikke, fra vaskeprodukter til at være hovedbestanddel, hver anvendelse har forskellige vandkvalitetskrav. At have adgang til pålidelige, ajourførte data om vandkvalitetsparametre er et vigtigt trin i forbedring af produktiviteten såvel som kvaliteten af ​​de endelige fødevareprodukter.

Kildeovervågning

I de fleste tilfælde leveres vand af den lokale vandmyndighed, der har ansvaret for at levere en service inden for bestemte parametre. Krav til renseanlæg, sæsonændringer og netværkets alder kan dog have stor indflydelse, og det betyder variation i kvaliteten på strømforsynet vand.

DSMS05 TurbidityCube EUen 0.indd

At sikre et minimalt fodaftryk, den innovative sensor
design betyder, at sensorkuber kan installeres eller
fjernes uden at påvirke andre i systemet.

Det er muligt for den lokale myndighed at være uvidende om en "uopgivet samtykke" -hændelse, indtil den er rapporteret af forbrugerne, men for nogle industrikunder er denne anmeldelse kommet alt for sent. Endvidere er vandmyndighederne forpligtet til at tilføje tilstrækkelige niveauer af klor til at nå de fjerneste punkter i netværket. Dette betyder, at de, der er tættest på vandbehandlingsværkerne, kan modtage noget frit klor, hvilket kan beskadige følsomt udstyr såsom omvendt osmosemembraner.

Alternativet er et borehul, som regel på eller i nærheden af ​​produktionsstedet, men denne kilde kan påvirkes af temperatur, nedbør og lokale landbrugsaktiviteter, hvilket betyder, at det skal testes for kvalitet mindst hver måned, helst hyppigere. Behandling på stedet bør søge at fjerne sediment, opløst jern, nitrater og bakterier.

Filtreringssystemer

Uanset hvilken kilde der bruges, vil producenterne anvende en række vandbehandlingsprocesser, afhængigt af deres anvendelse. Kulfiltre kan fjerne klor, biologiske forurenende stoffer og smagsstoffer, mens et sandfilter fjerner jern. Ionbytterprocesser bruges til at blødgøre vandet, og både pH og konduktivitetsovervågning kan finde sted på dette tidspunkt.

Endelig bruges filtrering til at fjerne uønskede partikler, organisk stof og bakterier. Afhængig af den krævede vandkvalitet kan producenterne bruge ultrafiltrering, nanofiltrering eller omvendt osmose, og hver proces kan udstyres med sensorer til turbiditet, klor og pH for at give feedback på vandkvaliteten.

Mange virksomheder vil bruge tredjepartsvandserviceselskaber til at overvåge vandkvaliteten og løbende løse eventuelle problemer. Problemet med denne tilgang er hyppigheden af ​​interventionerne og rapporteringen. I mange tilfælde anses et månedligt besøg som passende, så et problem med rimelighed kan blive opdaget i over tre uger, hvilket kan påvirke en betydelig mængde produkter.

parametre til vandkvalitet 1

At have adgang til pålidelige, ajourførte data om vandkvalitetsparametre er et vigtigt trin i forbedring af produktiviteten såvel som kvaliteten af ​​de endelige fødevareprodukter.

Optagelse af vigtige data

For at løse denne situation har fabrikanter brug for et nøjagtigt, men fleksibelt system, der kan bygges omkring deres applikation og forbindes direkte til deres kontrolinfrastruktur. Nogle har kun brug for pH og uklarhed, mens andre kræver en mere omfattende opløsning, der inkluderer jern, klor, ledningsevne og oxidationsreduktionspotentiale (ORP).

At fange dataene er imidlertid bare det første trin, validering af dem for nøjagtighed og brug af dataene til positiv processtyring skal også overvejes. Med henblik herpå er kalibrering af sensorerne et vigtigt trin, der muligvis kræver en vis nedetid og ekstra omkostninger.

Selv pålidelige data er selvfølgelig ikke meget nyttige, medmindre processtyringssystemet kan bruge dem effektivt. Dette kræver almindelige kommunikationsprotokoller, og disse kan variere mellem producenter.

Modulære, fleksible løsninger

Der er en mulighed for fødevare- og drikkevareproducenter at bruge det nyeste inden for senseteknologi, der har en dokumenteret track-record i nøjagtighed og enkelhed. Som et kompakt og modulopbygget design tilbyder Bürkert's Online 8905 Online Analysesystem en række fordele, der gør det omkostningseffektivt og pålideligt til dette formål.

Type 8905 tilbyder en multikanal, multifunktionsenhed, der er i stand til at måle pH, ORP, ledningsevne, frit klor og turbiditet, klordioxid og jern. Flere af målingerne udføres af kompakte sensor-terninger, der giver brugervenlighed og bekvemmelighed. Indførelsen af ​​en klormonitor er en vigtig tilføjelse på grund af dens popularitet i desinfektionsprocessen som et effektivt mikrobicid, desinfektionsmiddel og desinfektionsmiddel.

Bürkert har også udviklet en auto-rengøringsproces til sensorkubene, der bruger en opløsning af rent, filtreret vand og mild citronsyre, primært til at skylle turbiditetssensorkuben. Nøjagtigheden af ​​vandanalyseudstyret kan opretholdes ved hjælp af et håndholdt rengørings- og kalibreringsmodul, der forbinder til Type 8905. Dette gør det muligt for operatører at følge enkle trin-for-trin vedligeholdelsesinstruktioner og procedurer til brug af kalibreringsvæsker. Hele tiden overvåger baseenheden konstant processen og registrerer de nødvendige data.

parametre til vandkvalitet 2

At have adgang til pålidelige, ajourførte data om vandkvalitetsparametre er et vigtigt trin i forbedring af produktiviteten såvel som kvaliteten af ​​de endelige fødevareprodukter.

Enkel installation

Den kompakte design af Type 8905 sikrer et minimalt fodaftryk og det innovative sensorkonstruktion betyder, at sensorkuber kan installeres eller fjernes uden at påvirke andre i systemet. Når en ny sensorkube er tilsluttet en fri slot, logger den ind med systemet og gør dens funktioner tilgængelige for alle de andre moduler, der findes i systemet. Hver sensorkube indeholder alle de krævede data til betjening af menuer, konfigurationer og dens specifikke funktioner.

Dette gør det muligt for operatører at starte med et indledende sæt parametre under analyse, der kan føjes til på ethvert tidspunkt uden at påvirke det eksisterende system. For applikationer, hvor flere vandstrømme skal analyseres, er det allerede muligt at forbinde to eller flere af typen 8905-enheder sammen og kombinere deres operationelle kontroller til et enkelt berøringsskærmsdisplay.

Selvfølgelig skal investeringer i overvågningsudstyr til vandkvalitet vurderes nøje, og ofte kræves der bevis for at opnå kapitaludgifterne. Med dette i tankerne tilbyder Bürkert kortvarige lejeløsninger til Type 8905, hvilket gør det muligt for slutbrugerne at opbygge en vandkvalitetsprofil og samtidig oprette en sag til støtte for en kapitalindgivelsesproces.

For enhver virksomhed, der har brug for at opretholde høje vandkvalitetsstandarder og sikre integriteten af ​​vandrensningsanlæg på stedet, kan drage fordel af det nyeste inden for analysesystemer give betydelige fordele. Bürkert Online Analysesystem sparer tid og reducerer vedligeholdelseskrav og er kun en måde at give enkle, nøjagtige 'live' resultater for at forbedre langsigtet kvalitet og produktivitet.

Kirsty Anderson
Bürkert Fluid Control Systems
Fluid Control Centre, 1 Bridge End, Cirencester, Gloucestershire, GL7 1QY, Storbritannien
Tel: + 44 (0) 1285 648761 Fax: + 44 (0) 1285 648721
Web: www.burkert.co.uk
E-mail: [Email protected]/ A>

Bürkert Fluid Control Systems

Fremstilling af procesudstyr. En af de få producenter til at levere løsninger til den komplette kontrolsløjfe.

Signatur: Guld medlemskab

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Del via
Kopier link