← Tilbage til Nyheder & Begivenheder kategori

Endress + Hauser vokser markant

EH 2019 Netilion

Salget for koncernen når næsten 2.5 milliarder euro

Endress + Hauser oplevede en stærk vækst i alle regioner, sektorer og produktområder i 2018. Den igangværende digitalisering af branchen og den positive udvikling på de internationale markeder gav drivkraft. Koncernen øgede salget og overskuddet, investerede kraftigt og skabte hundredevis af job på verdensplan.

”I bund og grund er 2018 et godt år for Endress + Hauser på verdensplan,” forklarede administrerende direktør Matthias Altendorf på koncernens årlige mediekonference i Basel. Koncernen øgede nettoomsætningen med 9.5% til 2.455 milliarder euro på trods af stærk modvind fra valutakurser. Udtrykt i lokale valutaer steg salget med 12.7%.

USA flytter til nummer et

Virksomheden blev styrket af en stærk økonomi i procesautomationssektoren. Fortsat høj efterspørgsel fra private forbrugere såvel som olie- og råvarepriser bidrog til den solide vækst. Efter år med lidt tilbageholden investeringsaktivitet gav store projekter et afkast. Ifølge Chief Financial Officer Dr. Luc Schultheiss overskred Endress + Hausers præstationer "gennemsnittet i branchen."

Endress + Hauser gjorde fremragende fremskridt i Europa. Forretningen var dynamisk selv i Afrika og Mellemøsten såvel som i Asien-Stillehavsområdet. Den stærkeste vækst blev dog set i Amerika. ”Efter 65 år erstattede USA Tyskland som vores største salgsmarked,” rapporterede Matthias Altendorf. Kina voksede også i et tocifret tempo. ”Hvis denne tendens fortsætter, kunne Kina snart overtage toppladsen,” tilføjede CEO.

EH 2019 digitalisering

Overskuddet stiger kraftigt

Valutakursudsving bremsede ikke kun salgsvæksten, men også kvalt omkostningsstrukturer til trods for markante omkostningsstigninger på materialesiden. Driftsresultatet (EBIT) steg med 31.4% til 330.6 millioner euro. Selvom der ikke blev indregnet en engangsindkomst i 2018, steg i modsætning til det foregående år fortjeneste før skat (EBT) med 14.6% til 315.7 millioner euro. Afkast på salg (ROS) steg 0.6 point til 12.9%.

Nettoindtægterne steg med 11.2% til 232.5 millioner euro, hvilket afspejler en effektiv skattesats på 26.4%, som steg i forhold til det foregående år på grund af en ændring i sammensætningen af ​​overskuddet. Egenkapitalandelen nåede 71%, en stigning på 0.8 point. Koncernen har ingen betydelige bankforpligtelser.

Innovationer til den digitale tidsalder

Endress + Hausers vækst blev drevet af et væld af innovationer. Virksomheden bragte 54 nye produkter på markedet sidste år. Forsknings- og udviklingsomkostninger steg til 184.2 millioner euro, hvilket svarer til 7.5% af salget. Virksomheden indgav 287 oprindelige patenter i 2018. I slutningen af ​​året havde Endress + Hauser næsten 7,800 patenter og andre intellektuelle ejendomsrettigheder.

Cirka en tredjedel af de nye patenter var relateret til IIoT, digital kommunikation, diagnostik og elektronik. "Digitalisering trænger igennem alle områder," understregede Matthias Altendorf. Bortset fra 1,000-udviklere, der er aktive i koncernens kompetencecentre, er forskellige nystartede virksomheder, der er etableret af gruppen, også travlt med at arbejde med produkter, løsninger og tjenester til den digitale tidsalder. Endress + Hauser samarbejder endvidere tæt med branchepartnere som softwarespecialist SAP.

En yderligere drivkraft for vækst var procesanalyse. ”Den optiske analysatorvirksomhed fungerede meget godt,” sagde Matthias Altendorf. Endress + Hauser oprettede et europæisk supportcenter for avancerede analysatorer i Lyon, Frankrig. Netværket af salgspecialister på dette område vokser i Europa. Administrerende direktør håber på yderligere impulser til at anspore for dette forretningsområde.

EH 2019-service

Hundredvis af nye job

Den positive udvikling afspejles i skabelsen af ​​talrige job. I slutningen af ​​2018 havde Endress + Hauser en global arbejdsstyrke på 13,928, en stigning på 629 i forhold til det foregående år. Ansættelsen var især stærk i produktions- og produktionsrelaterede områder såvel som i serviceenhederne. Virksomheden skabte 200 nye job i Basel-regionen alene.

Endress + Hauser investerede næsten 750 millioner euro inden for en periode på fem år, ”Som alle virksomheder finansierede med egne midler,” som CFO Luc Schultheiss påpegede. I 2018 strømmet 158.6 millioner euro ind i bygninger, maskiner og it.

De to største projekter involverer udvidelse af planterne i Reinach, Schweiz og Maulburg, Tyskland. Gruppen påtager sig også et stort projekt i USA, der vil bundtage Golf-regionen salgs-, service- og supportorganisationer i Houston, Texas.

Top bæredygtighedsrangering

”Som en familieejet virksomhed er bæredygtig udvikling vigtig for os,” understregede Matthias Altendorf. En af de strategiske indikatorer er den årlige EcoVadis-benchmark, der vurderer virksomheder med hensyn til bæredygtighed. I 2018 fortsatte Endress + Hauser med at forbedre og scorede 68 ud af mulige 100-point for at placere i top 5% af sin sammenligningsgruppe. Endress + Hauser planlægger at bruge EcoVadis-platformen til i sidste ende at evaluere sine egne leverandører.

”Vi mener, det er vigtigt for Endress-Hausers fremtid at fortsætte med at have medlemmer af aktionærfamilien arbejde i virksomheden,” understregede Klaus Endress, formand for bestyrelsen. ”Dette styrker båndene mellem familien og virksomheden.” Der blev således truffet beslutning om at give familiemedlemmer mulighed for at arbejde på alle niveauer i virksomheden. Familiecharteret indeholder klare retningslinjer; kandidater, der vælger denne vej, vil modtage tæt støtte fra Familierådet.

Fortsat solid vækst

Endress + Hauser kom godt i gang i 2019. Indgående ordrer og nettoomsætning for koncernen sporer langt over de foregående år. Virksomheden forventer ikke desto mindre, at denne tendens vil køle ned i andet halvår. ”Vi forventer stadig en solid vækst i mellem-encifret rækkevidde,” sagde Luc Schultheiss. Ifølge CFO planlægger virksomheden at investere 260 millioner euro i år, og hvis man antager, at forretningen fortsætter med at fungere godt, vil der blive skabt 500 nye job verden over.

For mere information om Endress + Hausers DP-flowløsninger, ring til 0161 286 5050 eller besøg www.uk.endress.com/uk

Endress + Hauser Ltd

Endress + Hauser er en global leder inden for levering af måleinstrumentering, tjenester og løsninger til industriel procesteknik.

Signatur: Guld medlemskab

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Del via
Kopier link