← Tilbage til Enviro Monitoring, Recycling & Wastewater kategori

Slambehandlings- og renseanlægsløsninger, ikke slam

â € <â € <Vand- og spildevandsindustrien står ofte over for udfordrende anvendelser, såsom håndtering og overførsel af farlige kemikalier eller procesvæsker, der er stærkt fyldt med suspenderet faststof og ofte kan være meget tyktflydende og slibende. Udfordringer betyder dog også løsninger!

Af Edward Shaw, forretningsudviklingschef for Tapflo UK Ltd

Edward - Tapflo UK forfatterbillede

â € <Slambehandlings- og rensningsplanter
â € <
Slambehandlings- og rensningsanlæg fjerner de skadelige stoffer i spildevand gennem aktive eller aktiverede slamprocesser, så vandet kan genanvendes og genbruges. Imidlertid er et biprodukt af disse processer et halvfast affald, almindeligvis kendt som fortykket slam, som enten skal bortskaffes eller videreudvikles til brug i andre industrier, såsom Anaerob fordøjelsesplanter eller gødningsproduktionsanlæg.

Efterhånden som der sker nye processer og teknologiske fremskridt, har der været en reduktion i fugtighedsindholdet i fortykket slam, hvilket betyder, at% -indholdet i tørstof bliver højere og viser sig at være vanskeligere at pumpe rundt i de forskellige behandlingsstadier.

Dette fortykkede slam har også en tendens til at have klæbeegenskaber og ofte plastificeres, hvilket betyder, at konventionelle pumpeteknologier ofte kæmper for at overføre disse produkter, hvilket fører til høje omkostninger, når dele slides hurtigere, samt de tilknyttede omkostninger ved tab af produktion og anlægs driftstid.

Typisk betragtes fremskridende hulrumspumper eller roterende lobpumper typisk som gå til pumpetyper til ovenstående applikationer, da de kan håndtere store faste stoffer. Imidlertid har disse pumper et roterende element, så de vil opleve store slidniveauer, og mange planter ser derfor høje niveauer af Stator & Rotor / Lobe og Seal-udskiftninger.

Løsningen til pumper oplever meget slid?

En peristaltisk pumpe kan reducere omkostningerne til reservedele, intervallet mellem fejl og derfor øge anlæggets effektivitet og pålidelighed for kunderne.

Peristaltiske pumper komprimerer langsomt ydersiden af ​​slangen for at bevæge produkter gennem pumpen. Driftsprincippet for en peristaltisk pumpe sikrer, at der ikke fanges partikler mellem væggene i slangen og de ydre roterende sko, i stedet holdes partiklerne tilbage til den næste kompression.

Rotationshastigheden anvendt i denne type pumpeteknologi er ofte en tiendedel af den, der anvendes i Progressing Cavity eller Lobe Pumps, hvilket betyder, at slitasjen, som slangen oplever, også er væsentligt mindre.

Hvordan fungerer en peristaltisk pumpe

Figur 1 - Peristaltisk pumpes arbejdsprincip

Som du kan se fra membranen ovenfor, er den eneste del af pumpen, der kommer i kontakt med væsken, slangen, hvilket betyder, at omkostningerne ved strømning af reservedele reduceres drastisk. Enkelheden i vedligeholdelse er også meget populær blandt vedligeholdelsesingeniører, da det tunge løftemaskine og den ekstra arbejdskraft, der kræves ved service af Progressing Cavity Pumps, ikke er nødvendigt for Peristaltic Pumps.

Da peristaltiske pumper er tætningsløse ved design, behøver de derfor ikke komplicerede og ofte dyre tætningssystemer for at bekæmpe væskeangreb eller lækager forårsaget af tør kørsel, da de kan køres tørt på ubestemt tid.

I kraft af deres design er de også en af ​​de bedste pumper til sugeløftanvendelser (op til 9.8 m lodret), hvilket også betyder, at de kan bruges i områder, der ofte ikke er egnede til traditionelle selvgrundende pumper (typisk maks. Sugelift på 6m).

Høj volumetrisk effektivitet (+/- 0.5%) for peristaltiske pumper opretholdes også, hvorimod dette falder over tid for Progressing Cavity og Lobe Pumps på grund af den iboende slid af stator / rotorer i disse pumper under brug.

Anaerob fordøjelsesanlæg - PT100 Peristaltic Pump

Figur 3 - Eksempel på peristaltisk pumpe

Et anaerobt fordøjelsesanlæg kontaktede Tapflo UK for at reducere mængden af ​​Stator-slid, tilstopning og tørløb, som de oplevede på en lodret immersion Progressing Cavity Pump, som de havde installeret i en af ​​deres digester-fodertanke. De arvet pumpen fra deres fabriksinstallationsfirma og havde ikke nogen løfteordninger på stedet for at fjerne den 5 m lange pumpe fra tanken.

Som et resultat af, at hver måned eller deromkring, når statoren blev for slidt, måtte de leje en kran for at løfte pumpen ud af tanken og udskifte statoren, dette beløb sig i alt ca. £ 7000. Kunden købte en 4 ”Peristaltic Pump, der var placeret på toppen af ​​tanken, og kabinettet til den gamle Progressing Cavity Pump blev brugt som en sugefrig. Anlægget oplevede ikke kun problemfri drift og øget kapacitet, men de var også kun nødt til at udskifte slangen en gang om året, i alt en omkostning på ca. £ 1500.


Evakuering af tanke
â € <
Et andet almindeligt problem, som mange planter står overfor i vand- og spildevandsindustrien, er evakuering af tanke, sumps & gruber, der indeholder væsker med forhøjede temperaturer, faste stoffer i suspension og kemisk aggressive tilsætningsstoffer. Disse er typisk affaldsbiprodukter fra produktionslinjer og skal pumpes væk til behandling eller fjernelse.

Traditionelle nedsænkbare pumper er ikke altid velegnet til disse anvendelser, da de bruger vandet, de er nedsænket i, til at afkøle deres motorer, hvis væsken er højere end den anbefalede maksimale temperatur på 40ºC, kan motorerne overophedes og svigte.

Desuden kan aggressive kemiske tilsætningsstoffer have en skadelig virkning på integriteten af ​​motorforsyningskablerne, hvilket udgør en yderligere risiko for svigt såvel som et sundheds- og sikkerhedsproblem for operatørerne.

Derudover kan overflademonterede selvgrundende pumper også være besværlige i disse applikationer, da de generelt ikke anbefales til primingvæsker over 60ºC, da væsken kan begynde at fordampe i sugerøret, hvilket får pumpen til at tørre køre og kavitere, hvilket resulterer i dyre skader på pumpens pumpehjul, hus og mekanisk tætning.

Hvad er alternativet til tømning af tanke uden en nedsænkende pumpe?

Sumppumpe
Lodret nedsænkningspumpe

To muligheder for at hjælpe med at håndtere tank-, sump- og pit-tømning kan være den lodrette sumppumpe eller Cantilever. Disse typer pumper har en udvidet skaftdesign, der gør det muligt at installere dem i tanke, sumps & gruber op til 6 m dyb.

Motoren holdes på overfladen og derfor uden for procesmediet, så de kan bruges på væsketemperaturer op til 200ºC! Pumperne er også tætningsløse, hvilket betyder, at de kan tørre i ubestemt tid og kan udstyres med lukkede, halvåbne, kanal- og Vortex-skovlhjul. Som et resultat kan de også bruges til alt fra ren til væske med faste stoffer.

â € <Figur 4 - Lodret nedsænkning og kantilever

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Del via