← Tilbage til Enviro Monitoring, Recycling & Wastewater kategori

Reduktion af vandmellemrummet gennem effektiv spildevandsrensning

Dr. Mikael Khan er Chief Technology Officer hos spildevandsrensningsteknologi og rådgivningsfirma, Arvia Technology. Her diskuterer han, hvordan effektiv spildevandsrensning kan indgå i en verdensomspændende indsats for at reducere vandmellemrummet, og hvordan procesindustriens fagfolk kan spille deres rolle;

Af Dr. Mikael Khan, Chief Technology Officer for Arvia Technology

Dr. Mikael Khan Chief Technology Officer for Arvia Technology

Dr. Mikael Khan Chief Technology Officer for Arvia Technology

I en for nylig tale af administrerende direktør for Miljøagenturet, Sir James Bevan, advarede eks-diplomaten, at Englands efterspørgsel efter vand vil overstige forsyningen i omkring 20 til 25 år. I nogle lande vil dette ske endnu hurtigere.

At tackle vandgabet er noget, der skal overvejes holistisk, og ingen enkelt tilgang kan løse det, der er et globalt og udbredt problem.

Det er i vid udstrækning klart, at krisen er nært forestående, så meget, at virksomheder over hele verden allerede er begyndt at foretage betydelige investeringer i at forberede sig på det uundgåelige.

Vandbehandling og genbrug kan udgøre en del af en branche omfattende forsøg på at forhindre yderligere forurening af vandkilder, reducere den mængde vand, der forbruges, og gå foran ved at minimere vandgabet.

Processindustrien er meget afhængig af vand og kan spille en enorm rolle i at beskytte den for fremtidige generationer. Processingeniører søger løbende at forbedre effektiviteten, strømline processer og i sidste ende maksimere overskuddet, og spildevandsrensning, der muliggør genbrug af vand, kan have en betydelig indvirkning.

Effektiv spildevandsrensning


Mere end 80% af verdens spildevand strømmer tilbage i miljøet uden at blive behandlet eller genbrugt, ifølge De Forenede Nationer.

Spildevandsrensning eliminerer ikke kun farlige kemikalier, såsom hormonforstyrrende stoffer og aktive farmaceutiske stoffer, men det behandlede vand kan ofte genbruges i industrien til kunstvanding eller rengøringsformål.

Traditionelle spildevandsrensningsmetoder kan delvis eliminere eller fjerne industrielle kemikalier, men nogle spor kan stadig påvises i spildevand.

Den sidste fase af vandbehandlingen, hvor kun spormængder af forurenende stoffer bor i spildevand, har altid været udfordrende. Et betydeligt antal tertiære spildevandsbehandlingsprocesser, såsom ozon med brintperoxid og fentoner, bruger doser af kemikalier for at eliminere forbindelser med sporniveau.

Dette medfører en betydelig driftsomkostning sammen med et giftigt, slamlignende biprodukt, som på lignende måde skal behandles. Paradoksalt nok skal denne slam forbrændes, hvilket er lige så skadeligt for miljøet.

Effektiv spildevandsrensning

Målretning af top%

Heldigvis er der nu grønnere alternativer, der fjerner behovet for farlige kemikalier, transport og forbrænding af sekundært affald.

De miljøvenlige alternativer letter også genbrug af spildevand i industrielle processer på tværs af forskellige sektorer, herunder farmaceutisk, olie og gas, kosmetik, brygning, tekstil, mad og drikke og mange andre.

For multinationale industrier, der ofte er under kontrol, såsom kemiske, olie- og gas- og farmaceutiske producenter - kan effektiv behandling af spildevand, før det kommer ind i miljøet, også spille en enorm rolle i dramatisk reduktion af niveauerne af forurenende stoffer, der ender i miljøet, samt som beskyttelse af værdifuldt organisatorisk omdømme.

Problemet med traditionelle spildevandsbehandlingsprocesser er, at de kun delvist fjerner modstridende forurenende stoffer og efterlader detekterbare spor i spildevand. Standardmålet for vandforurening er kendt som Chemical Oxygen Demand (COD), der måler organiske forurenende stoffer som milligram pr. Liter (mg / L) eller dele pr. Million (ppm).

De nuværende regler specificerer strenge grænser for COD for vand, der skal udledes til kloak eller miljøet, og manglende overholdelse af reguleringen kan føre til et tab af tilladelse, driftsstop, begrænset produktionsvolumen og svære bøder.

Primær og sekundær behandling fjerner ca. 75-85% af COD, men den svære at behandle COD forbliver. Normalt er lovgivning for decharge for COD nedenunder 120ppm i EU og lige så streng som 30ppm for visse provinser i Kina.

Effektiv spildevandsrensning

Nye teknologier

Moderne muligheder findes nu for reduktion af vanskeligt at behandle organiske stoffer fra vand- og spildevandsstrømme. Nyex ™ -a-teknologien anvender adsorption og elektrokemisk oxidation, hvilket giver en miljømæssig hensyntagen proces, der behandler vand uden behov for at dosere kemikalier.

Vandet passerer ned gennem sengen af ​​kulstofbaseret, ledende medie, hvor en lav elektrisk strøm påføres. Den elektriske aktivitet oxiderer de forurenende stoffer, der er lokaliseret på overfladen af ​​mediet, så der ikke er rester eller slam at bekymre sig om, bortskaffe eller forbrænde.

Dette betyder også, at behandlet vand også er sikkert til genbrug til andre formål omkring produktionsanlægget, f.eks. Til rengøring eller kunstvanding; anvendelser, hvor kemisk doseret vand ofte ikke er egnet.

Teknologien gør det muligt at tackle del pr. Million til del pr. Milliard række API'er, farmaceutiske rester, hormonforstyrrende stoffer, personlig plejeprodukter, fremstilling af kemikalier og pesticider.

Arvia-system til effektiv spildevandsrensning

Et holistisk synspunkt

Væsentlige drikkevarer, der i øjeblikket er beregnet til brug i industrien, kan også omdirigeres til offentlig brug. Græsplæner, stier og biler kunne vedligeholdes uden massivt dyre infrastrukturforstyrrelser. Ved blot at fjerne industriaffald med skadelige eller uønskede egenskaber og sporforurenende stoffer kunne tilføje utallige millioner liter til nationernes forsyning.

I sidste ende kræver det at sikre vandkvalitet for denne og fremtidige generationer bekræftelse fra regeringer, industri og vandbehandlingsudbydere. Vandbehandling, der muliggør brug af vand, er en del af et globalt problem, som både regeringer, virksomheder og forbrugere skal anerkende.

Arbejdet holistisk kan vandgabet reduceres markant med spildevandsrensning, der giver et betydeligt bidrag.

Onus falder nu på procesindustrien til at revurdere deres spildevandsbehandlingsprocedurer for at sikre, at de er i overensstemmelse med de mest miljøvenlige og omkostningseffektive muligheder, og balanserer skalaerne mellem efterspørgsel og udbud.

Arvia Technology samarbejder med processingeniører i England, Europa og Asien. Det har behandlet udfordrende spildevand fra landbrugs-, kemikalie-, elektronik-, olie- og gas- og farmaceutiske industrier i Europa og Asien.

Process Industry Informer

Relaterede nyheder

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.

Del via
Kopier link